Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar pakt volle buit in Dordrecht

Voor de tweede keer op rij bleef Telstar aan de goede kant van de score. Tegen FC Dordrecht werd een prima overwinning geboekt. Door doelpunten van Ryan Seager 2x, Facundo Lescano en een eigen kopgoal van Antonio Stankov stond na ruim negentig minuten de eindstand van 1-4 op het scorebord.

Trainer/coach Mike Snoei had weer de beschikking over Elso Brito, Donny van Iperen en Rodny Lopes Cabral. Hun terugkeer ging ten koste van Sven van Doorm, Shaquill Sno en Melle Springer. Bij tegenstander FC Dordrecht hadtrainer/coach Gérard de Nooijer Jeremy Cijntje met lichte knieklachten langs de kant gehouden. Op het middenveld werd hij door Thijs Timmermans vervangen. Dit was de enige wijziging aan de kant van de Dordtenaren. Bij de thuisploeg stonden twee oud-Telstarspelers aan de aftrap, t.w. Marko Maletić en Oussama Zamouri. De spits vertrok in de zomer van 2016 naar België. Hij speelde daar voor Lommel SK en KSV Roeselare.

In de 7e minuut kwam FC Dordrecht goed weg toen uit een voorzet van Rodny Lopes Cabral Ryan Seager de bal net naast kopte. Acht minuten later was het wel raak. Vanaf de flank zette Anass Najah de bal voor.  Aanvoerder Antonio Stankovhielp Telstar in het zadel door de bal achter zijn eigen doelman Janssen te koppen: 0-1. Halverwege de eerste helft beging Donny van Iperen een overtreding. Marko Maletić nam plaats achter de bal. Op de tribune roepen mijn vriendin Monique en ik bij een vrije trap voor de tegenstander altijd ‘Niet Springen!’. En wat gebeurd er in Dordrecht? Juist. De spelers sprongen omhoog. De bal ging onder de muur door en buiten het bereik van Jeroen Houwen tegen de touwen: 1-1. In het verdere verloop van de eerste helft vielen er nauwelijks hoogtepunten meer te noteren. Eén keer moest Jeroen Houwen nog handelend optreden. Dat was in de 36e minuut. Savvas Mourgos krulde uit een vrije trap de bal om de Velsense muur richting de benedenhoek. Met een katachtige reflex voorkwam Jeroen Houwen een Dordtse voorsprong.

Tijdens de rust bleek dat de hamstringsblessure van Elso Britolichtjes opspeelde. De medische staf nam geen enkel risico. Shaquill Sno werd zijn vervanger. De tweede helft was nog maar net onderweg toen de 1-2 op het scorebord prijkte. Vanaf eigen helft zette Shaquill Sno aan voor een solo. Hij was door geen Dordtenaar te stoppen. Zijn schot op het vijandelijke doel werd nog geblokt. In de rebound wilde Facundo Lescano het leer op doel schieten. Op dat moment werd de Argentijn het schieten onmogelijk gemaakt. Een strafschop zouden we denken. Scheidsrechter Bijl paste voortreffelijk de voordeelregel toe want Ryan Seager was aan de bal. De huurling van Southampton FC liet dit kansje niet aan zich voorbijgaan: 1-2. Tien minuten later kwam toch Jeremy Cijntje binnen de krijtlijnen. Hij begon uitstekend door direct een puike voorzet af te leveren. Geen Schapenkop kreeg zijn voet tegen de bal. O jee, dacht ik nog. Daar bleef het bij want de aanvaller had met deze ene aanval zijn kruit verschoten. In het verdere verloop van het duel werd hij door Shaquill Sno uitstekend in bedwang gehouden. Zestig tellen later leed op het middenveld Kyle Scott balverlies. In kansrijke positie kwam Oussama Zamouri aan de bal. De aanvaller schoot de bal wel tegen de touwen. Het waren de touwen van het zijnet. Even later nam Lewis Montsma een vrije trap. Zijn schot scheerde over de lat. In de 77e minuut breidde Telstar de voorsprong uit. De in het zwart gestoken Velsenaren voetbalden zich onder de druk van de thuisclub uit. Via Facundo Lescano bereikte de bal Ryan Seager. De spits zette de turbo aan en faalde voor doelman Bryan Janssen niet: 1-3. Vijf minuten later gooide Telstar de wedstrijd definitief in het slot. Op links ontving Facundo Lescano de leren knikker. Over de hele speelde hij Anass Najah aan. De middenvelderstrandde nog op de Dordtse goalie maar kwam weer aan de bal. Met een hoogstandje bereikte hij Facundo Lescano. Ook hij liet Bryan Janssen kansloos: 1-4. In de slotfase was er weer een kans voor Oussama Zamouri. Deze keer mikte hij de bal iets te hoog. Niet veel later floot de heer Bijl voor het einde van de wedstrijd.


STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Dordrecht: 1. Bryan Janssen, 2. Antonio Stankov, 3. Daniël Breedijk, 4. Maarten Peijnenburg (81e min. 9. Siebe Schets), 5. Brendon Ormonde-Ottewille, 6. Thomas Kok (57emin. 19. Jeremy Cijntje), 10. Savvas Mourgos (78e min. 7. Omran Haydary), 11. Oussama Zamouri, 14. Lewis Montsma, 16. Thijs Timmermans en 25. Marko Maletić.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Renny Smith, 15. Dwayne Green, 17. Quincy Hogesteger en Petar Stoskovic.

Telstar: 1. Jeroen Houwen, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito (46e min. 11. Shaquill Sno), 6. Frank Korpershoek, 9. Ryan Seager (85emin. 23. Kick Groot), 10. Kyle Scott (66e min. 18. Darren Rosheuvel), 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen en 32. Facundo Lescano.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Jordie van der Laan, 14. Danny van Haaren, 25. Sven van der Maaten, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer en 34. Adham El Idrissi.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E.R. Bijl
Assistent-scheidsrechters: de heren M.J.A. Osseweijer en R.F.A. van Vlokhoven
vierde official: de heer M. Vos

Scoreverloop
15e min.0-1Antonio Stankov (eigen doel)
22e min.1-1Marko Maletić
47e min.1-2Ryan Seager
77e min.1-3Ryan Seager
82e min.1-4Facundo Lescano

Gele kaarten
22e min.Maarten Peijnenburg
25e min.Kyle Scott

Toeschouwers
1.532