Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar pakt volle buit in Deventer

Telstar kende in Deventer een bliksemstart. Binnen zestig seconden prijkte de 0-1 op het scorebord. Lang kon Telstar niet van deze voorsprong genieten. Dit scenario herhaalde zich in de tweede helft. Toch pakte de withemden in de absolute slotfase op sensationele wijze de drie punten. In de allerlaatste minuut werd invaller Dylan Mertens tot matchwinnaar gekroond: 2-3.

Voor aanvang van deze wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen voor Richard Thannhauser. Hij was tussen 2002 en 2013 onder meer hoofd perszaken en algemeen manager van Go Ahead Eagles. Hij overleed vorige week op 57-jarige leeftijd na een lange strijd tegen een slopende ziekte.

In verhouding tot de basiself tegen FC Eindhoven zaten Frank Korpershoek (niet geheel fit) en Shaquill Sno (tactisch) op de bank. Senne Lynen was te geblesseerd om aan de aftrap in Deventer te staan. Hun vervangers waren Jasper van Heertum, Elso Brito en Danny van Haaren. Ook bij Go Ahead ontbraken een drietal spelers, t.w. Jeroen Veldmate, Thomas Verheydt en Bruno Andrade. Zij werden binnen de krijtlijnen vervangen door Julius Bliek, Richard van der Venne en Vince Gino Dekker.

Telstar kende een bliksemstart. De wedstrijd was nog geen minuut onderweg toen Terell Ondaan diep gestuurd werd. Hij passte de bal naar Ahmad Mendes Moreira. Het leer leek door een Eagle onderschept te worden. Zeg dat wel leek. De bal rolde alsnog voor de voeten van Ahmad Mendes Moreira. Alleen voor keeper Verhulst faalde hij niet: 0-1. Wat een bliksemstart van de Witte Leeuwen! Zeven minuten later kreeg Richard van der Venne veel vrijheid om het middenveId over te steken. Het harde schot werd door Wesley Zonneveld makkelijk gevangen. In de 11e minuut liet Jaroslav Navrátil zijn hielen zien aan Elso Brito. Op zijn schot in de korte hoek had Wesley Zonneveld het nakijken: 1-1. Niet veel later moest de doelpuntenmaker zich geblesseerd laten vervangen door Maarten Pouwels. Halverwege de eerste helft passte Gino Bosz de bal over de hele naar Vince Gino Dekker. De buitenspeler vuurde de bal direct op het doel van Zonneveld. De Velsense goalie was alert en ving de bal. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisclub meer en meer op de helft van Telstar te spelen. De verdediging met Wesley Zonneveld aan het hoofd hield stand. In de 36e minuut was Telstar weer voor het doel van Hobie Verhulst te vinden. De doelman liet de bal los maar Ahmad Moreira en Terell Ondaan kregen de bal niet tegen de touwen. Na deze kans was het weer de beurt aan Go Ahead Eagles om op jacht naar een tweede treffer te gaan. De voorwaartsen strandden telkens op Wesley Zonneveld. In de 41e minuut kreeg Danny van Haaren een goede kans. In stelling gebracht door Ahmad Mendes Moreira zocht hij het doel veel te hoog. Na twee minuten extra speeltijd vond de heer Oostrom het welletjes en floot hij voor de rust.

In de rust liep Anass Najah zijn rondjes op het veld. Hij raakte vlak voor rust lichtjes geblesseerd. Na een goede warming-up bleek hij verder te kunnen. Van beide kanten wat plaaagstootjes. De beste kans voor Telstar was Danny van Haaren. In de 56e minuut kreeg hij op de rand van de zestien de bal aangespeeld. Hij mikte net te hoog. Zestig tellen was er weer een koppenvelmoment. Iedereen ging staan en klapte één minuut lang voor Richard Thannhauser. Respectvol. Het ging niet langer met Anass Najah. Hij werd door Frank korpershoek vervangen. In de 64e minuut kwam Telstar weer op voorsprong. De bal uit een corner van Ahmad Mendes Moreira werd door Toine van Huizen op het doel gekopt. In de kluts rolde de bal voor de voeten van Melle Springer. Hij dacht niet na en knalde de bal hoog in de touwen: 1-2. Ook nu kon Telstar niet lang van deze voorsprong genieten. Eerst was het Maarten Pouwels die de bal op de paal schoot. Drie minuten na de 1-2 kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte. Jasper van Heertum maakte in het strafschopgebied een overtreding op diezelfde Pouwels. Met als gevolg een strafschop. Thomas Verheydt stuurde Wesley Zonneveld de andere kant op: 2-2. Even later kreeg Thomas Verheydt een geweldige kans maar in riante positie schoot hij te gehaast de bal over het Velsense doel. Met nog vijf minuten op de klok zette Telstar een vloeiende aanval op. Uiteindelijk schoot Melle Springer de bal over. In de 90e minuut pakte Telstar brutaal de leiding. Via Rodny Lopes Cabral en Terell Ondaan kwam uiteindelijk Dylan Mertens aan de bal. Hij schoot de bal vanaf zo’n tien meter langs Hobie Verhulst: 2-3. Wat een sensatie! De vijf minuten minimale speeltijd hield Telstar zich gemakkelijk staande. De zege kwam geen moment in gevaar.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Go Ahead Eagles: 1. Hobie Verhulst, 2. Julian Lelieveld, 3. Gino Bosz, 5. Roland Baas, 6. Jeff Stans, 7. Jaroslav Navrátil (13e min. 26. Maarten Pouwels), 8. Istvan Bakx (63e min. 9. Thomas Verheydt), 10. Paco van Moorsel, 17. Julius Bliek, 23. Richard van der Venne en 34. Vince Gino Dekker (86e min. 21. Samuel Wakana). Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Jeroen Veldmate, 16. Mark Spenkelink, 18. Lars Jansen, 22. Pieter Langedijk, 24. Orhan Džepar, 30. Gor Agbaljan, 31. Sam Beukema en 32. Jeroen Groenbast.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum (69e min. 3. Donny van Iperen), 5. Elso Brito, 10. Ahmad Mendes Moreira, 14. Danny van Haaren (77e min. 7. Dylan Mertens), 15. Anass Najah (62e min. 6. Frank Korpershoek), 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Karim Rossi, 11. Shaquill Sno, 18. Darren Rosheuvel, 19. Jordie van der Laan, 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten, 33. Elvio van Overbeek en 34. Adham El Idrissi.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer I.G.M. Oostrom
assistent-scheidsrechters: de heren T. Hoekstra en S.R. de Groot
vierde official: de heer M.F.M.G. Eijgelsheim

Scoreverloop
01e min. 0-1 Ahmad Mendes Moreira
45e min. 1-1 Jaroslav Navrátil
64e min. 1-2 Melle Springer
67e min. 2-2 Thomas Verheydt (pen.)
90e min 2-3 Dylan Mertens

Gele kaart
76e min. Toine van Huizen
90e min. Dylan Mertens

Toeschouwers
6.478