Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar pakt overwinning in Dordrecht

Na een stroeve start heeft Telstar ook FC Dordrecht aan de zegekar gebonden. Tegen de Schapekoppen werd een verdiende 2-3 overwinning geboekt. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Mohamed Hamdaoui. Ook de actie van Jerdy Schouten voorafgaande aan deze treffer was van een bijzonder hoog gehalte.

De start van de Velsenaren was alles behalve goed. De thuisclub startte furieus. Uit de tweede hoekschop zette Gustavo Hamer de bal voor. Verdediger Daniël Breedijk kopte in. Via het lichaam van Rodny Lopes Cabral verdween het ronde speeltuig achter doelman Rody de Boer: 1-0. Gelukkig kreeg de Dordtse bliksemstart geen vervolg. Het duurde ruim vijftien minuten voordat de geelhemden zich terug in de wedstrijd knokten. Vanaf dat moment was weer het vertrouwde spel van dit seizoen te zien. In de 20e minuut maakte Andreias Calcan een overtreding op zijn directe tegenstander Rodny Lopes Cabral. De bal uit de vrije trap van Frank Korpershoek werd door Jasper van Heertum over het doel van Bryan Janssen gekopt. Even later nam Mohamed Hamdaoui een corner. Op de rand van de zestien stond Frank Korpershoek klaar om de bal in te schieten. Het leder verdween over het Dordtse doel. Zestig tellen verder kwam de gelijkmaker wel op het scorebord. Weer mocht Mohamed Hamdaoui een hoekschop nemen. Hij trapte de bal het volle strafschopgebied in. Andrija Novakovichkopte raak: 1-1. In de 36e minuut bereikte de bal uit een dieptepass van Jerdy Schouten Andrija Novakovich. Hij liet zijn tegenstander zijn hielen zien en schoot het leer in. Ten koste van een corner voorkwam Bryan Janssen de 1-2. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft had Melvin Platje de 1-2 kunnen en moeten scoren. De bal uit een uittrap van Rody de Boer werd door Andrija Novakovich koppend verlengd tot bij de aanvaller. Alleen voor doelman Janssen faalde hij jammerlijk.

In de rust werd aan Anass Najah het sein gegeven om zich op te maken voor de tweede helft. Bij het begin van de tweede helft bleef Frank Korpershoek in de kleedkamer achter. Het eerste wapenfeit van het tweede bedrijf voltrok zich voor het doel van Rody de Boer. De inzet van Andreias Calcan verdween een aantal meters naast het Velsense doel. In de 50e minuut was het wel raak maar dan aan de andere kant van het speelveld. Op de rechterflank werd Melvin Platje aangespeeld. Hij legde de bal prima achter de Dordtse verdediging. Met een drietal Dordtenaren hijgend in zijn rug haalde Andrija Novakovich de trekker over. Zijn schot verdween in de korte hoek: 1-2. Trainer/coach Gérard de Nooijer haalde direct de niet fitte Jafar Arias naar de kant. Zijn vervanger werd Terence Groothusen, oud-speler van het Haarlemse EDO. Vier minuten later schoot Mohamed Hamdaoui van afstand op het Dordtse doel. Bryan Janssen kreeg op tijd zijn handschoenen achter de bal. In de 68e minuut breidde Telstar de voorsprong uit. Jerdy Schouten bracht met een fantastische sleepbeweging de bal bij Mohamed Hamdaoui. De aanvaller ontdeed zich met een tweetal onnavolgbare passeerbewegingen van een aantal tegenstanders en schoof de bal tergend langzaam voorbij Bryan Janssen: 1-3. In de 86e minuut kwam FC Dordrecht terug in de wedstrijd. Robert Mutzers werd geen strobreed in de weggelegd. Op zijn schot had doelman De Boer niet het juiste antwoord: 2-3. Drie minuten verder scoorde Julius Bliek de gelijkmaker. Scheidsrechter Martens keurde dit doelpunt vanwege hands terecht af. Na drie minuten extra speeltijd vond de leidsman het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Met deze overwinning voegde Telstar drie heel belangrijke punten aan het totaal toe.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Dordrecht: 1. Bryan Janssen, 2 Antonio Stankov, 5. Daniël Breedijk, 6. Gustavo Hamer (81e min. 8. Tom Rosenthal), 9. Jafar Arias (57e min. 7. Terence Groothusen), 10. Denis Mahmudov, 11. Robert Mutzers, 12. Thomas Kok (73e min. 21. Yahya Boumediene), 17. Julius Bliek, 20. Kino Delorge en 24. Andreias Calcan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Erol Alkan, 13. Menno Bergsen, 14. Gianni Dos Santos, 15. Karim Bannani en 23. Danny Bakker.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito (73e min. 11. Shaquill Sno), 6. Frank Korpershoek (46e min. 15. Anass Najah), 7. Melvin Platje, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (87e min. 8. Senne Lynen), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui. Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 17. Junior Toretta, 18. Liban Abdulahi, 20. Joakim Balmy en 23. Floris van der Linden.

Scoreverloop
03e min.​1-0​Rodny Lopes Cabral (eigen doel)
23e min.​1-1​Andrija Novakovich
50e min.​1-2​Andrija Novakovich
68e min​1-3​Mohamed Hamdaoui
86e min.​2-3​Robert Mutzers

Arbitrage
scheidsrechter: de heer R.W.M. Martens
assistent-scheidsrechters: de heren P. Janson en B.J. Steinhauser
vierde official: de heer R.J.A. Gansner

Gele kaarten:
58e min.​Anass Najah
83e min.​Andreias Calcan

Toeschouwers
1.048