Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar op karakter langs FC Oss

Telstar heeft weer eens de volle winst behaald. In het eigen Rabobank IJmond Stadion vochten de Velsenaren zich na een 0-1 ruststand naar een 3-1 zege tegen FC Oss. De doelpunten van de withemden werden door Mo Ajnane (2x) en Floris van der Linden gescoord.

Trainer/coach Michel Vonk had weer aan zijn opstelling gesleuteld. Enigszins noodgedwongen door de blessure van Bryan Ottenhoff en anderzijds had hij Benjamin van den Broek en Jordy Tutuarima gepasseerd. De drie werden binnen de krijtlijnen vervangen door resp. Donny van Iperen, Fabian Serrarens en Crescendo van Berkel.
Bij tegenstander FC Oss kon trainer/coach François Gesthuizen niet beschikken over de geblesseerden Jordy Deckers (ex-Telstar), Xavier Mous, Richard van der Venne en de zieke Jorzolino Falkenstein. Na de 0-3 nederlaag tegen koploper VVV-Venlo in eigen stadion kregen de van een blessure herstelde Dominique Kivuvu (ex-Telstar), Istvan Bakx en Dylan de Braal van de Osse oefenmeester de voorkeur boven Jordi Balk, Joep van den Ouweland en Justin Mathieu.

Telstar begon aardig aan het duel der middenmoters. In de 2e minuut was Denis Mahmudov dicht bij de openingstreffer maar zijn lob belandde op het doelnet boven Ronald Koeman. Eén minuut later was ook Fabian Serrarens bijna trefzeker. Zijn schot belandde naast het Osse doel. Zeven minuten later kreeg Floris van der Linden ook een mogelijkheid om de score te openen. Hij genoot van veel ruimte en tijd maar schoot het leder te gehaast in. De bal ging ruim naast. Uit het niets kwam de Osse formatie in de 13e minuut op voorsprong. De thuisclub kreeg de bal niet uit de eigen verdediging. Met een halve omhaal bereikte Rick Stuy van den Herik zijn ploeggenoot Cihat Celik. Hij schiet zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen: 0-1. Telstar was even van slag maar naarmate de eerste helft vorderde knokten de elf zich weer terug in de wedstrijd. Mogelijkheden werden gecreëerd maar Floris van der Linden en Denis Mahmudov hadden het geluk niet aan hun zijde. Vier minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Oostrom had Cihat Celik, na een goede combinatie met Istvan Bakx, de 0-2 op zijn schoen. De redding van Boy de Jong op zijn inzet was uitstekend.

Na rust keerden Thomas van den Houten (voetblessure) en Denis Mahmudov niet meer terug. Zij werden door Jordy Tutuarima en Oussama Zamouri vervangen. In de 47e minuut maakte Jordy Tutuarima net buiten de zestien een overtreding. Istvan Bakx nam plaats achter de bal en schoot de bal ruim over het doel van Boy de Jong. Zeven minuten later zette Toine van Huizen de bal voor. Op het moment dat Floris van der Linden het ronde speeltuig wilde inkoppen werd hij naar de grond getrokken. In de overtreding van FC Oss zag leidsman Oostrom geen overtreding. Dus ook geen strafschop. In de 64e minuut slalomde Oussama Zamouri door de Osse verdediging en schoot in. De bal werd door Rick Stuy van den Herik uit de doelmond getrapt voordat het leder de doellijn zou passeren. Eén minuut later was het wel raak. In het strafschopgebied werd wederom Floris van der Linden naar de grond getrokken. Deze keer was Dylan de Braal de boosdoener. Scheidsrechter Oostrom zag in deze actie nu wel de overtreding en een penalty. Mohammed Ajnane stuurde keeper Ronald Koeman het bos in: 1-1. FC Oss kreeg na de gelijkmaker van Telstar een tweetal kansen om weer op voorsprong te komen. Eerst schoot Cihat Celik de bal in het zijnet. Even later hield Boy de Jong zijn ploeg op de been door het schot van Istvan Bakx onschadelijk te maken. Telstar drukte de Ossenaren meer en meer terug op eigen helft. Dit resulteerde in de 80e minuut in de tweede Velsense treffer van de avond. Ook deze keer liet Mohammed Ajnane het net bollen. Halverwege de speelhelft van FC Oss ontving hij aan de zijlijn de bal. Met een sleepbeweging zette hij een Ossenaar op het verkeerde been. Met een droge knal liet hij Ronald Koeman voor de tweede keer deze avond kansloos, 2-1. Twee minuten later ging Lorenzo Piqué de fout in. Hiervan kon Floris van der Linden optimaal profiteren: 3-1. Het was zijn eerste doelpunt als profvoetballer. Vorig seizoen speelde de spits nog bij derdeklasser SV Ouderkerk. Na een moeilijke beginfase, van twee keer trainen in de week naar acht keer, heeft hij zijn draai gevonden. Zonder nog in moeilijkheden te komen, speelde Telstar de wedstrijd uit. De topscorer van de Jupiler League, Tom Boere, kwam dit duel niet in het stuk voor. Hij werd door het centrale verdedigingsduo Crescendo van Berkel en Donny van Iperen uit de wedstrijd gespeeld. Dit frustreerde de spits waarschijnlijk zo erg dat hij in de slotfase nog tegen een domme gele kaart opliep.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 5. Thomas van den Houten (46e min. 15. Jordy Tutuarima), 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 10. Mohammed Ajnane, 11. Denis Mahmudov (46e min. 25. Oussama Zamouri), 12. Donny van Iperen, 14. Liban Abdulahi, 19. Floris van der Linden (83e min. 13. Benjamin van den Broek) en 23. Crescendo van Berkel. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Guyon Philips, 16. Blake Horton, 17. Orhan Džepar, 21. Naoyuki Yamazaki en 27. Joël Donald.

FC Oss: 20. Ronald Koeman, 2. Dylan de Braal, 3. Lorenzo Piqué, 4. Dominique Kivuvu, 7. Istvan Bakx, 8. Rick Stuy van den Herik, 9. Tom Boere, 10. Fatih Kamaci (68e min. 19. Justin Mathieu, 11. Boban Lazic (82e min. 22. Nassir el Aissati), 18. Dennis Janssen en 21. Cihat Celik. Wel op de bank maar niet gespeeld: 5. Ayrton Statie, 6. Joep van den Ouweland, 12. Dean van der Sluys, 17. Jochem Jansen, 24. Thijs van Pol, 25. Jordi Balk en 30. Björn Haggerty.

Scoreverloop
13e min.​0-1​Cihat Celik
65e min.​1-1​Mohammed Ajnane (pen.)
80e min.​2-1​Mohammed Ajnane
82e min.​3-1​Floris van der Linden

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer I.G.M. Oostrom
Assistent-scheidsrechters: de heren B.J. Steinhauser en M.C. Janssen
Vierde official: de heer P. van der Pol

Gele kaarten
44e min.​Donny van Iperen
84e min.​Nassir el Aissati
88e min.​Tom Boere

Toeschouwers
1.850