Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar ook langs Jong FC Utrecht

Telstar heeft voor de tweede keer op rij een zege geboekt. Maandag jl. werd FC Dordrecht met 0-2 verslagen. Vrijdag werd Jong FC Utrecht slachtoffer van de dadendrang van de Velsenaren. Door doelpunten van Guyon Philips, Fabian Serrarens en Naoyuki Yamazaki won Telstar  het duel met 3-1.

Trainer/coach Michel Vonk had zijn elftal op één plaats gewijzigd ten opzichte van het gewonnen duel in Dordrecht. Orhan Džepar was de vervanger van de geblesseerde Liban Abdulahi (scheenbeenbreuk). Ook Mohammed Ajnane (voorste kruisband, meniscus en kapsel) en Wesley Zonneveld (kruisband) zijn langdurig uit de roulatie. Crescendo van Berkel en Denis Mahmudov waren om disciplinaire redenen afwezig. Bij tegenstander Jong FC Utrecht had trainer/coach Robin Pronk niet de beschikking over de geblesseerden Tim Brinkman, Menno Heus, Robin de Jong, Karim Loukili, Thijmen Nijhuis en Nick Venema. Maarten Peijnenburg, Darren Rosheuvel en Odysseus Velanas trainden deze dag met de eerste selectie van de Utrechters mee.

Oud-speler Anthony Correia was voor, tijdens en na deze wedstrijd de trainer/coach die het voor het zeggen had. In het kader van zijn trainersopleiding TC1 moest hij examen afleggen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Blank drukte de thuisclub Jong FC Utrecht terug op eigen helft. Deze speelwijze leverde in de 7e minuut een geweldige kans op. Uit een voorzet van Jordy Tutuarima schoof Fabian Serrarens de bal naast. Zestig tellen later zette Toine van Huizen de bal voor. Guyon Philips kopte de leren knikker over het doel. In de 12e minuut was het wel raak. Keeper Joost Meendering kreeg een vlammend schot van Jordy Tutuarima niet onder controle. In de rebound scoorde Guyon Philips wel: 1-0. Even later had het ook zo maar 2-0 kunnen staan, maar Fabian Serrarens faalde in de afwerking. Twee minuten verder hield Boy de Jong zijn ploeg op de been. Hij reageerde zeer attent toen Myenty Abena de leren knikker op doel schoot. Een paar minuten later moest Boy de Jong weer handelend optreden. Halverwege het eerste bedrijf nam Orhan Džepar een corner. Deze keer was het Toine van Huizen die de bal naast kopte. Vijf minuten later moest Orhan Džepar zich laten vervangen. Verder spelen ging echt niet meer. Edo Knol werd op het middenveld zijn vervanger. In de 35e minuut stuurde Guyon Philips Fabian Serrarens diep. Oog in oog met doelman Meendering kwam hij niet tot scoren. De rebound was niet aan Guyon Philips besteed. Vier minuten later zette Oussama Zamouri de bal vanaf de rechterflank voor. Guyon Philips kwam voor zijn man en kopte de bal in. Met een geweldige redding voorkwam de goalie een tweede Velsense treffer. Drie minuten later moest ook hij capituleren. Een handsbal van Rick van der Meer betekende een penalty voor Telstar. Fabian Serrarens klaarde dit klusje simpel: 2-0.

Trainer/coach Robin Pronk wisselde bij aanvang van de tweede helft twee keer. Ruben Hoogenhout en Dani van der Moot kwamen de Utrechtse gelederen versterken. Jelle de Lange en Mitchell van Rooijen bleven in de kleedkamer achter. Na 52 minuten schoot Sylla Saw de 2-1 tussen de palen. Dit doelpunt gaf de rood/witte formatie weer wat hoop. Voor iets minder dan vijftien minuten welteverstaan. Telstar trok toen ten aanval. Fabian Serrarens ontving de bal. Hij speelde het leer naar Naoyuki Yamazaki. Onze Japanner dacht niet na en schoot uit een moeilijke hoek de bal hard en via de onderkant van de lat tegen de touwen: 3-1. In de 82e minuut maakte Norair Mamedov zijn opwachting. De Armeniër is er meer dan een jaar uit geweest met een vervelende achillespeesblessure.  Hij kwam het veld in voor Oussama Zamouri. In de resterende minuten kreeg Jong FC Utrecht in de personen van Dani van der Moot en Sylla Sow nog twee kansen. Bij Van der Moot stond Boy de Jong een Utrechtse treffer in de weg. Bij Sow had de Velsense goalie het geluk dat de bal op de lat belandde. Na 92 minuten vond de heer Blank het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.iHij

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 9. Guyon Philips (71e min. 19. Floris van der Linden), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (28e min. 18. Edo Knol), 21. Naoyuki Yamazaki en 25. Oussama Zamouri (82e min. Norair Mamedov). Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Bryan Ottenhoff, 16. Blake Horton en 24. Calvin Valies.

Jong FC Utrecht: 51. Joost Meendering, 32. Ali Ulusoy, 33. Myenty Abena, 34. Jelle de Lange (46e min. 58. Ruben Hoogenhout), 36. Rick van der Meer, 37. Mitchell van Rooijen (46e min. 39. Dani van der Moot), 38. Rick Mulder, 41. Hamza Boukhari, 47. Jan-Willem Tesselaar (71e min. 46. Serhat Cakmak), 49. Sylla Sow en 53. Tafari Moore. Wel op de bank maar niet gespeeld: 45. Bram van Eijk, 55. Nick Lim en 59. Jordi Haneveld.

Scoreverloop
12e min.           1-0       Guyon Philips
42e min.           2-0       Fabian Serrarens (pen.)
52e min.           2-1       Sylla Sow
66e min.           3-1       Naoyuki Yamazaki

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E. Blank
Assistent-scheidsrechters: de heren N. van Kampen en N. Stuifzand
Vierde official: de heer L.E. Cantineau

Gele kaarten
30e min.           Jelle de Lange
79e min.           Rick van der Meer
85e min.           Naoyuki Yamazaki
89e min.           Floris van der Linden

Toeschouwers
1.444