Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar ontvangt Jong FC Utrecht

Net als bij iedere ander thuisduel blikt de redactie van voetbalinhaarlem.nl vooruit op de komende 90 minuten voetbal. Aan de hand van diverse statistieken nemen we het duel, diverse spelers en de tegenstander onder de loep. Vanavond nemen de Witte Leeuwen het op tegen Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht is dan wel de hekkensluiter van de Jupiler League, de ploeg is bezig aan een uitstekende reeks. Van de laatste vier duels werden er drie winnend afgesloten. Telstar is dus gewaarschuwd. Ook het heenduel – dat werd gespeeld bij IJsselmeervogels – toonde dat de talenten van de profclub uit de Domstad een moeilijk te kloppen ploeg hebben. Door een treffer van Melvin Platje werd er toen met 0-1 door Telstar gewonnen.

Het duel tussen beide teams is slechts één keer eerder gespeeld. Vorig seizoen won Telstar met 3-1. De doelpuntenmakers voor de thuisploeg waren Philips, Serrarens en Yamakazi. Voor Jong FC Utrecht scoorde Sow de eretreffer die avond. Vijf jaar geleden stonden de teams overigens ook tegenover elkaar, toen voor een oefenduel. Telstar won dat duel met 1-0.

Telstar pakte afgelopen maandag eindelijk weer eens een zege. De laatste dateerde van 16 maart. Opvallend was dat er daarna niet meer gescoord werd, maar afgelopen maandag werd de doelpuntloze periode afgesloten. In Emmen werd er weer op los gescoord. Melvin Platje, Jerdy Schouten en Andrija Novakovich zorgden voor de drie Velsense treffers. De twee doelpunten die door Emmen gemaakt werden, waren enkel voor de statistieken.

Door de zege is Telstar bijna zeker van de halve finales van de playoffs. Een punt pakken vanavond maakt dit definitief. Daarnaast is de ploeg van Mike Snoei hard op weg naar minimaal 63 punten. Een magisch getal verwijzend naar het jaar van de oprichting van de club. Die 63 kwam ook maandag weer terug. Melvin Platje scoorde de eerste van de avond en de 63e van dit seizoen.

Vanavond gaan de Witte Leeuwen voor een nieuwe driepunter, een nieuwe zege. Met de steun van het publiek moet dit lukken!