Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar onderuit in Waalwijk

Aan een prima reeks van vijf overwinningen is in Waalwijk een einde gekomen. Telstar ging met 4-1 onderuit tegen RKC Waalwijk. De enige goal van de withemden was er één om jarenlang van na te genieten. Gerson Rodrigues is zijn naam. Wat een beauty!

Telstar begon niet goed aan het duel. De Velsenaren keken al na één minuut tegen een achterstand aan. Uit een corner van Dylan Seys schoot van dichtbij Saïd Bakari de 1-0 tegen de touwen. Negen minuten later leek de thuisclub op 2-0 te komen na een miscommunicatie tussen Mohamed Hamdaoui en Rodny Lopes Cabral. Serginho Greene stevende op Rody de Boer af maar de keeper hield Telstar met een voortreffelijke redding op de been. In de 25e minuut kwamen de Waalwijkers op 2-0. Door het uitglijden van Rodny Lopes Cabral kon Dylan Seys ongehinderd de bal voorzetten. Hans Mulder pikte de bal op en schoot de bal langs Rody de Boer in de hoek. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Van den Kerkhof kreeg Telstar een aantal mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Frank Korpershoek probeerde het met een afstandsschot en Mohamed Hamdaoui met een stuiterbal. Op beide schoten had doelman Vaessen het juiste antwoord. Echter de mooiste kansen waren voor Melvin Platje. Vooral zijn tweede doelpoging had tot doelpunt gepromoveerd moeten worden.

In de tweede helft zette Telstar meer druk op de defensie van RKC Waalwijk. Dit kwam mede door de aanvallende wissel door het inbrengen van Gerson Rodrigues voor Jasper van Heertum. De withemden kregen wel wat mogelijkheden maar het geluk zat niet mee. In de 60e minuut was het wel raak. Maar dan aan de andere kant van het speelveld. Trainer/coach Peter van den Berg had zojuist Saïd Bakari gewisseld voor Chovanie Amatkarijo. De invaller schoot de bal tegen de paal. Via de rug van doelman De Boer rolde de bal over de doellijn: 3-0. Wat een tegenvaller! Wat een pech! Vijf minuten later was Mohammed Osman dicht bij een tegentreffer. Zijn inzet spatte uiteen op de paal. In de 68e minuut was het wel raak. En hoe! Een diepe bal van Frank Korpershoek werd door Etiënne Vaessen naar voren getrapt. Hij deed dit niet goed. Gerson Rodrigues kwam aan de bal. Van zo’n veertig meter krulde hij de bal in het doel: 3-1. Wat een fantastisch doelpunt! De geel/blauwen leken even van slag. Heel even maar hoor want twee minuten na deze wereldgoal zette Serginho Greene de eindstand op het scorebord. De routinier schoot, na voorbereidend werk van Dylan Seys, de 4-1 tegen de touwen.

STATISTIEKEN

Opstellingen
RKC Waalwijk: 1. Etiënne Vaessen, 2. Gigli Ndefe, 3. Jan Lammers, 4. Henrico Drost, 5. Paul Quasten, 7. Serginho Greene (79e min. 23. Daan Rienstra), 8. Hans Mulder, 10. Dylan Seys, 11. Roland Bergkamp (67e min. 9. Johan Voskamp), 14. Nikki Baggerman en 35. Saïd Bakari (59e min. 19. Chovanie Amatkarijo). Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Philippe van Arnhem, 16. Jordy Deckers, 21. Mohammed Mezghrani, 25. Abdel El Bahraoui, 31. Dwayne Green en 34. Jari Koenraat.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum (46e min. 7. Gerson Rodrigues), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich (58e min. 20. Shaquill Sno), 10. Jerdy Schouten, 11. Melvin Platje (75e min. 18. Anass Najah), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Donny van Iperen, 14. Oussama Zamouri, 15. Edo Knol, 16. Sven van der Maaten, 19. Floris van der Linden en 23. Junior Toretta.

Scoreverloop
01e min. 1-0 Saïd Bakari
25e min. 2-0 Hans Mulder
60e min. 3-0 Rody de Boer (eigen doelpunt)
68e min. 3-1 Gerson Rodrigues
70e min. 4-1 Serginho Greene

Arbitrage
scheidsrechter: de heer Van den Kerkhof
assistent-scheidsrechters: de heren Krijt en Bodde
vierde official: de heer Cantineau

Gele kaart
18e min. Frank Korpershoek

Toeschouwers
1.578