Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar onderuit in Amsterdam

Telstar heeft in de derde oefenwedstrijd haar eerste nederlaag opgelopen. In een warm Amsterdam werd er met 2-0 verloren van Jong Ajax.

Telstar startte de wedstrijd enorm weifelend. De gastheren van Jong Ajax zette de Witte Leeuwen snel vast op eigen helft en het lukte Telstar niet om zich hieruit te voetballen. Een makkelijk verloren duel op het middenveld zorgde er voor dat Jong Ajax er razendsnel uit kon komen. In eerste instantie wist doelman Schendelaar de inzet knap te keren, maar de rebound was een koud kunstje: 1-0. Telstar leek zich enigszins te herstellen en was via testspeler Atteri dicht bij de gelijkmaker. Hij zag zijn inzet via de bovenkant van de lat achter het doel eindigen. Het was een spaarzaam hoogtepunt in de eerste helft.

In de tweede helft koop Telstar wat meer uit haar schulp. Atteri en Plet kregen beide kansen om de gelijkmaker aan te tekenen, maar zij schoten voorlangs. Na een uur wisselde trainer Jonker zijn gehele ploeg en de nieuwe elf namen steeds meer het initiatief. Het duo Sprangers en de Sa was het dichtste bij de gelijkmaker. Eerstgenoemde toonde zich niet zelfzuchtig en hij legde de bal terug op de meegekomen de Sa. De bal eindigde echter achter hem waardoor een inzet uitbleef. Aan de andere kant kreeg ook de ingevallen Elouazanne het lastig. Het was een persoonlijke fout van de doelman die er voor zorgde dat Jong Ajax in twee instanties alsnog de 2-0 op het bord kon krijgen. Even daarvoor leek Telstar nog op gelijke hoogte te komen toen een aanval via andere andere de Sa en Sprangers meerdere schoten op doel opleverde. Het was de nekslag voor het moegestreden Telstar. Lesley de Sa was nog éénmaal dichtbij. Hij zag zijn inzet op de paal uiteen spatten.