Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar nipt onderuit in vissersderby

Telstar heeft de vissersderby tegen FC Volendam met 0-1 verloren. In een wedstrijd met weinig hoogtepunten en kansen trokken de Volendammers aan het langste einde. De jonge Joey Veerman scoorde uit een vrije trap de enige goal van de wedstrijd.

Voor de 22e keer dit seizoen had trainer/coach Michel Vonk de opstelling aangepast. Enigszins noodgedwongen door de blessures van Crescendo van Berkel en Wesley Zonneveld. Voor hen stonden Bryan Ottenhoff en Boy de Jong opgesteld. Na lange tijd had Edo Knol in Sittard weer eens een basisplaats. Tegen FC Volendam zat de middenvelder weer op de bank en werd hij door Thomas van den Houten vervangen. In de selectie ontbrak Stefano Lilipaly. Hij vertrok eerder deze week al naar Leeuwarden in plaats van tijdens de zomer.
FC Volendam kwam afgelopen dinsdag nog in actie tijdens het bekertoernooi. Na de strafschoppenserie gaf het andere oranje zich pas gewonnen. Trainer/coach Robert Molenaar begon met dezelfde elf spelers in Velsen-Zuid die aan het bekerduel tegen Sparta Rotterdam waren begonnen.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Fred André. De stoere verdediger en trainer/coach speelde bij en trainde beide clubs. Na een afnemende gezondheid overleed de Heemskerker dinsdag jl. op 75-jarige leeftijd. Zijn vrouw Suus, de kinderen Bianca en Dennis en de kleinkinderen waren deze avond in Velsen-Zuid aanwezig. Beide ploegen speelden met rouwbanden.

Beide teams namen een afwachtende houding aan na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mulder. Telstar kreeg de eerste mogelijkheden via afstandsschoten van de oud-Volendammers Liban Abdulahi en Mohammed Ajnane. De ballen troffen net geen doel. Na 9 minuten was FC Volendam voor de eerste keer gevaarlijk. Uit een voorzet van Gyliano van Velzen kopte Bert Steltenpool de bal in. Het leder werd een makkelijke prooi voor Boy de Jong. Zes minuten later werd Kevin van Kippersluis diep gestuurd. Hij zette vanaf de flank de bal voor. De vrijstaande Bert Steltenpool ontving de bal maar schoot het leer te slap in. In de 24e minuut kon Mohammed Ajnane het middenveld oversteken. Van ver buiten het strafschopgebied waagde hij een poging. Zijn schot scheerde over de lat boven Hobie Verhulst. Eén minuut later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Jordy Tutuarima kreeg geen vat op zijn directe tegenstander Gyliano van Velzen. Hij trok de aanvaller te opzichtig naar beneden. Uit de vrije trap die hierop volgde schoot Joey Veerman van 18 meter de bal achter Boy de Jong, 0-1. In de 35e minuut moest Bryan Ottenhoff noodgedwongen naar de kant. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was, lag hij plots op de grond. Verder spelen was onmogelijk. In het hart van de verdediging werd hij door Donny van Iperen vervangen. In het resterende deel van de eerste helft kreeg Telstar nog één mogelijkheid op de gelijkmaker. Weer was het Mohammed Ajnane die van afstand een poging waagde. Deze keer uit een vrije trap. De indraaiende bal met stuit werd door Hobie Verhulst moeizaam gevangen.

In de tweede helft had Telstar lange tijd de controle over de wedstrijd. FC Volendam geloofde het wel en had waarschijnlijk ook de kracht niet om de Witte Leeuwen het vuur nader aan de schenen te leggen. De controle was er dan wel maar het ontbrak Telstar vaak aan de laatste pass richting de spitsen. De withemden werden amper gevaarlijk voor het Volendammer doel. Mogelijkheden waren er wel, maar Donny van Iperen, Benjamin van den Broek, Floris van der Linden en Jordy Tutuarima hadden geen geluk met hun kopballen en schoten. De mooiste kans was voor Mohammed Ajnane. Zijn schot richting de bovenhoek werd door doelman Verhulst tot hoekschop verwerkt. Met een tweetal wissels probeerde trainer/coach Michel Vonk het tij nog te keren. Beide invallers konden geen stempel meer op de wedstrijd drukken. Na ruim 90 minuten floot de heer Mulder voor het einde van de wedstrijd en stapte Telstar wederom met een nederlaag van het veld.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen (63e min. 21. Naoyuki Yamazaki), 4. Bryan Ottenhoff (35e min. 12. Donny van Iperen), 5. Thomas van den Houten, 6. Frank Korpershoek, 10. Mohammed Ajnane, 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima en 19. Floris van der Linden (73e min. 27. Joël Donald). Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Fabian Serrarens, 9. Guyon Philips, 16. Blake Horton, 17. Orhan Džepar, 18. Edo Knol en 25. Oussama Zamouri.

FC Volendam: 1. Hobie Verhulst, 2. Mohamed Betti, 3. Henny Schilder, 4. Erik Schouten, 5. Paul Kok, 6. Joey Veerman (90e min. +1 13. Raoul Esseboom, 7. Kevin Visser, 8. Kees Kwakman, 9. Bert Steltenpool, 10. Kevin van Kippersluis (89e min. 17. Rihairo Meulens) en 11. Gyliano van Velzen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Ties Evers, 14. Gerry Vlak, 15. Daniël van Son, 16. Jordi van Stappershoef en 18. Jack Tuijp.

Scoreverloop
25e min.​0-1​Joey Veerman

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Mulder
Assistent-scheidsrechters: de heren P. Langkamp en R. Honig
Vierde official: de heer R.N. de Cock

Toeschouwers
2.275