Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar nipt onderuit in Eindhoven

Telstar ging op de voorlaatste competitiedag strijdend ten onder op sportpark De Herdgang. Jong PSV boekte een nipte 1-0 zege op de Velsenaren. De winnende goal werd in de 73e minuut door Albert Gudmundsson gescoord.

Trainer/coach Michel Vonk had in Eindhoven een smalle selectie tot zijn beschikking. Naast de geblesseerden Liban Abdulahi, Mohammed Ajnane, Tom Beissel, Thomas van den Houten en Wesley Zonneveld was ook Orhan Džepar niet wedstrijdfit. Crescendo van Berkel, Joël Donald en Bryan Ottenhoff ontbraken ook in Eindhoven. Bij tegenstander Jong PSV kon trainer/coach Pascal Jansen putten uit drie selectiespelers van het eerste, nl. Menno Koch, Sam Lammers en Oleksandr Zinchenko. Pascal Jansen is bezig aan zijn laatste duels als oefenmeester. Na de zomer volgt hij Art Langeler op als hoofd jeugdopleidingen van de Eindhovenaren. Overigens heeft Pascal Jansen eind tachtiger jaren het tenue van Telstar gedragen. In de A-junioren van Piet van der Kuil en Ruud Geels speelde hij samen met o.a. Juan Viedma en Mike van der Wijst.

Onder het toeziend oog van nieuwe trainer/coach Mike Snoei en technisch directeur Piet Buter ging Jong PSV sterk van start. De wedstrijd was door scheidsrechter Dieperink nog maar net op gang gebracht toen de thuisclub de eerste kans kreeg. De redding van Boy de Jong op de inzet van Albert Gudmundsson was uitstekend. Negen minuten later probeerde Gudmundsson het opnieuw. Deze keer ging zijn gekrulde schot naast. Zestig tellen later stuitte Matthias Verreth op Boy de Jong. Jong PSV had dan wel het eerste kwartier een veldoverwicht maar drukte dit niet in doelpunten uit. Langzaamaan was Telstar meer en meer op de speelhelft van PSV te vinden. Zo ook in de 17e minuut. Menno Koch maakte net buiten het strafschopgebied een overtreding op zijn directe tegenstander Guyon Philips. De bal uit de vrije trap van Jordy Tutuarima scheerde over de lat. Negen minuten verder trok de linksachter weer ten strijde. Zijn vlammende schot eindigde een metertje naast het doel van Luuk Koopmans. In de 28e minuut was Oussama Zamouri dicht bij de openingstreffer maar zijn schot richting de verre hoek ging net aan naast. Drie minuten later haalde Albert Gudmundsson de achterlijn. Hij legde de bal terug op Oleksandr Zinchenko. Zijn bicyclekick vloog ternauwernood naast. Even later leed Fabian Serrarens balverlies. Matthias Verreth dacht de 1-0 te scoren. Hij had buiten Boy de Jong gerekend. In de kluts eindigde de bal over de achterlijn. Een paar minuten voor het rustsignaal mocht Dante Rigo een vrije trap nemen. Hij schoot de bal recht op Boy de Jong. De goalie bokste de bal over de lat. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Beide trainers stuurden na rust twee ongewijzigde ploegen het veld in. De tweede helft was minder boeiend als het eerste bedrijf. Pas in de 73e minuut viel het eerste wapenfeit te noteren. Oussama Zamouri had het geluk niet aan zijn zijde toen de bal op de paal belandde. Nog geen minuut later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Oleksandr Zinchenko stuurde Albert Gudmundsson weg. De aanvaller hield het hoofd koel en scoorde zijn zestiende treffer, 1-0. Trainer/coach Michel Vonk probeerde met verse krachten en opportunistisch spel nog de gelijkmaker te forceren, maar Telstar kreeg geen loon naar werken.

Volgende week wacht in het eigen Rabobank IJmond Stadion de confrontatie met kampioen VVV-Venlo. Het is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/’17. Kom uw favorieten nog één keer aanmoedigen. Telstar heeft rondom de wedstrijd een leuk programma samengesteld. Dit mag u niet missen!
STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong PSV: 1. Luuk Koopmans, 2. Bram van Vlerken, 3. Damian van Bruggen, 4. Menno Koch, 5. Suently Alberto, 6. Dante Rigo (83e min. 17. Laros Duarte), 7. Albert Gudmundsson, 8. Pablo Rosario, 9. Sam Lammers, 10. Oleksandr Zinchenko en 11. Matthias Verreth (59e min. 19. Kenneth Paal). Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Thomas Deng, 13. Gökhan Kardes, 14. Philippe Rommens, 15. Jurich Carolina, 16. Yanick van Osch, 18. Sven Blummel en 23. Jamie Watt.

Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 9. Guyon Philips (71e min. 19. Floris van der Linden), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 15. Jordy Tutuarima, 18. Edo Knol (85e min. 11. Denis Mahmudov), 21. Naoyuki Yamazaki (80e min. 28. Norair Mamedov) en 25. Oussama Zamouri. Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Blake Horton en 24. Calvin Valies.

Scoreverloop
74e min.​1-0​

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R. Dieperink
Assistent-scheidsrechters: de heren E. Koopman en D.D. Adriaans
Vierde official: de heer P. van der Pol

Gele kaarten
58e min.​Pablo Rosario
81e min.​Dante Rigo

Toeschouwers
674