Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar niet opgewassen tegen SC Cambuur

Telstar heeft in Leeuwarden geen moment de indruk gewekt om voor de winst te gaan. Daar was SC Cambuur domweg een maatje te groot voor: 5-1. Vlak voor tijd en bij een  4-0 achterstand kon Naoyuki Yamazaki de eretreffer scoren.

Trainer/coach Michel Vonk had een viertal wissels toegepast na de 3-1 nederlaag tegen Jong Ajax. Frank Korpershoek keerde terug van een schorsing en ook voor Orhan Džepar, Edo Knol en Guyon Philips waren basisplaatsen weggelegd. Voor Liban Abdulahi, Crescendo van Berkel, Calvin Valies en Naoyuki Yamazaki was geen plaats in de basis. Zij begonnen vanaf de bank. Bij tegenstander SC Cambuur stonden de drie oud-Telstarspelers Stefano Lilipaly, Tarik Tissoudali en Jergé Hoefdraad aan de aftrap en zaten Jan Bruin en René Ponk als resp. assistent- en keeperstrainer naast hoofdtrainer Sipke Hulshoff op de bank. De enige afwezige bij de geelhemden was Robbert Schilder. De routinier werd door Delvechio Blackson vervangen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bax was de thuisclub de bovenliggende partij.  In de 3e minuut leek Tarik Tissoudali zijn oude club pijn te doen. Zijn gekrulde schot ging voorlangs het doel van Boy de Jong. Vijf minuten later was het wel raak. Een pass van achter uit werd door Sander van de Streek op juiste waarde geschat, 1-0. In de 12e minuut trok Telstar ten aanval. Via Guyon Philips kwam de bal bij Fabian Serrarens terecht. De bal uit zijn voorzet werd weggetrapt. Het leer rolde voor de voeten van Edo Knol. De middenvelder dacht niet na en haalde uit. De bal ging net naast. Vijf minuten verder kreeg Tarik Tissoudali een tweede kans op een treffer. Deze keer faalde hij oog in oog met Boy de Jong. Hij schoot de bal hoog de tribune in. Halverwege de eerste helft ging de aanvalsstorm van de Leeuwarders liggen en kwam Telstar met snelle aanvallen onder de druk vandaan. Weer was het Edo Knol die de gelijkmaker op zijn schoen had. Ook deze keer schoot hij naast. Vijf minuten later moest Donny van Iperen aan de noodrem trekken. Deze actie op Stefano Lilipaly leverde de verdediger een gele kaart op en SC Cambuur een vrije trap. Erik Bakker nam plaats achter de bal. Hij schoot de bal in het zijnet. Vier minuten later trokken Fabian Serrarens en Guyon Philips samen ten aanval. Ze stonden tegenover twee verdedigers. Eerstgenoemde had de bal maar kon niet besluiten wat te doen. Weg kans op de 1-1. In de 37e minuut had Mohammed Ajnane de gelijkmaker op zijn schoen. De aanvaller werd door Fabian Serrarens in scoringspositie gebracht. Met een geweldige redding voorkwam keeper Zeinstra de 1-1. Net voordat de heer Bax voor het rustsignaal floot, kwam SC Cambuur op 2-0. Nadat Tarik Tissoudali reeds twee kansen om zeep had geholpen, was zijn derde doelpoging wel raak, 2-0.

Telstar startte de tweede helft met Calvin Valies voor Toine van Huizen. Weer kwam SC Cambuur goed uit de startblokken. Een schot van Jergé Hoefdraad zeilde net aan over de deklat. Een overtreding van Frank Korpershoek was de inleiding tot de 3-0. Op 20 meter van het Velsense doel schoot Erik Bakker de bal in de muur. Leidsman Bax had hands van Fabian Serrarens gezien. Geel voor de boosdoener en een penalty voor de Friezen. Erik Bakker faalde vanaf elf meter niet, 3-0. Dit alles gebeurde in de 53e minuut. Vlak voor zijn wissel kreeg Guyon Philips een niet te missen kans nadat Edo Knol hem in stelling had gebracht. De spits slalomde langs een tweetal Friezen en schoot in riante positie de bal veel te slap in. In de 78e minuut kwam Mohammed Ajnane bij de dug-out van SC Cambuur vervelend ten val. Verder spelen ging niet meer. Hij moest met een brancard het veld verlaten. Eerste diagnose: een gescheurde achterste kruisband. Aangezien trainer/coach Michel Vonk reeds drie keer gewisseld had, moest zijn ploeg het restant van dit duel met tien man uitspelen. Drie minuten later scoorde invaller Xander Houtkoop met een fraaie lob de 4-0. Even later was Bryan Ottenhoff, ook een invaller, dicht bij de 4-1. Uit een vrije trap van Jordy Tutuarima schoot hij het leer rakelings over het Leeuwarder doel. In de slotseconden van de officiële speeltijd redde Naoyuki Yamazaki de spreekwoordelijke eer, 4-1. En nog was de scoringsdrift van de thuisclub niet ten einde. In de derde minuut van de extra speeltijd bepaalde Martijn Barto de eindstand op 5-1.

STATISTIEKEN

Opstellingen
SC Cambuur: 26. Harm Zeinstra, 2. Jordy van Deelen (60e min. 9. Martijn Barto), 4. Matthew Steenvoorden, 6. Erik Bakker, 8. Stefano Lilipaly, 11. Tarik Tissoudali, 14. Jamiro Monteiro, 15. Jergé Hoefdraad, 20. Sander van de Streek (67e min. 36. Daan Boerlage), 23. Marvin Peersman (73e min. 12. Xander Houtkoop) en 33. Delvechio Blackson. Wel op de bank maar niet gespeeld: 22. Leonard Nienhuis, 24. Farshad Noor, 25. Jurjan Mannes, 30. Michiel Hemmen, 31. Kelvin Wilpstra, 41. Omar El Baad en 45. Achraf Akhamrane.

Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen (46e min. 24. Calvin Valies), 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 9. Guyon Philips (69e min. 21. Naoyuki Yamazaki), 10. Mohammed Ajnane, 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek (73e min. 4. Bryan Ottenhoff), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar en 18. Edo Knol. Wel op de bank maar niet gespeeld: 11. Denis Mahmudov, 14. Liban Abdulahi, 16. Blake Horton, 19. Floris van der Linden, 23. Crescendo van Berkel en 25. Oussama Zamouri.

Scoreverloop
08e min.           1-0       Sander van de Streek
45e min.           2-0       Tarik Tissoudali
53e min.           3-0       Erik Bakker (pen.)
81e min.           4-0       Xander Houtkoop
90e min.           4-1       Naoyuki Yamazaki
90e min. +3     5-1       Martijn Barto

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Bax
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en R. van Vlokhoven
Vierde official: de heer A. Bos

Gele kaarten
28e min.           Donny van Iperen
29e min.           Sander Van de Streek
53e min.           Fabian Serrarens
65e min.           Edo Knol

Toeschouwers
7.610