Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar neemt volle buit mee uit Maastricht

Vrijdag 13.09.2019, 20.00 uur: MVV Maastricht – Telstar

Telstar heeft in Maastricht een verdiende 1-2 zege op MVV geboekt. De eerste helft maakten beide ploegen er geen spektakel van. Na rust herstelde Telstar zich, had het beste van het spel en pakte via goals van de spitsen Glynor Plet en Reda Kharchouch de drie punten. Pas in de absolute slotfase redde Joeri Schroijen de spreekwoordelijke eer.

De eerstedivisionist uit Velsen-Zuid kon niet beschikken over Roscello Vlijter. De Surinaamse international was de afgelopen weken met zijn land op stap en is toen zijn paspoort kwijt geraakt. Zonder paspoort kan hij de vliegreis naar Nederland niet aanvaarden. Verder kon trainer/coach Andries Jonker over een fitte selectie beschikken. Geen Sven van Doorm en Anass Najah maar wel Glynor Plet en Elayis Tavsan aan de aftrap in stadion De Geusselt.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Het was niet best wat de spelers van beide ploegen het publiek voorschotelden. Telstar was het meeste aan de bal. Veel kansen werden er niet gecreëerd. De beste waren voor Senne Lynen, de bal smoorde op weg naar het vijandelijke doel, en Frank Korpershoek, zijn directe schot ging net over.

In de tweede helft liet Telstar zien dat het wel degelijk met goede bedoelingen naar het verre Maastricht was afgereisd. In de 47e minuut werd Elayis Tavsan ten val gebracht. Hij nam zelf plaats achter de bal. Zijn schot belandde op het doelnet boven Gilles Deusings. Vier minuten verder zette Elayis Tavsan de bal voor. De kopbal van Glynor Plet ging net naast. In de 52e minuut kwam Telstar op voorsprong. Maar door wie? Een frommelgoal van jewelste. Wie gaf de bal het laatste zetje? Vanaf mijn positie was dit niet te zien. De stadionomroeper riep om dat Glynor Plet de bal intikte: 0-1. In de 60e minuut werd Benaissa Benamar eenvoudig door Urho Nissilä opzij gezet. Anthony Berenstein weigerde in te grijpen. Hij wachtte op het fluitsignaal van scheidsrechter Bos. Dat kwam niet. Door op het juiste moment de bal van de voetbalschoen van Urho Nissilä te plukken voorkwam keeper Anthony Swolfs de gelijkmaker. In de 62e minuut was Reda Kharchouch dicht bij de tweede Velsense treffer. Uit een voorzet van Senne Lynen kopte hij de bal naast. Vier minuten later staat dan toch de 0-2 op het scorebord. Vanaf rechts soleerde Elayis Tavsan door de Maastrichtse verdediging. Hij werd net binnen het strafschopgebied ten val gebracht. Scheidsrechter Bos paste prima de voordeelregel toe want Telstar bleef aan de bal. Reda Kharchouch krulde de bal in verre hoek: 0-2. Na deze tweede treffer kregen Elayis Tavsan en Glynor Plet de kansen om de score naar een hoger plan te tillen. Beide aanvallers strandden op keeper Deusings. Aan de andere kant van het speelveld moest Anthony Swolfs in de 84e minuut handelend optreden. Op een hard en laag schot van Joeri Schroijen was de redding met de benen van een hoog gehalte. Veel supporters hadden toen al stadion De Geusselt verlaten. Telstar maalde daar niet om. De drie punten waren al in de pocket. De tegentreffer van Joeri Schroijen in de drie minuten extra speeltijd was voor de statistieken.


STATISTIEKEN

Opstellingen
MVV Maastricht: 23. Gilles Deusings, 2. Marnick Vermijl (71e min. 15. Natanaël Frenoy), 3. Shermar Martina, 6. Facundo Bonifazi, 9. Anthony van den Hurk, 10. Urho Nissilä (61e min. 13. Pieter Nys), 11. Joeri Schroijen, 17. Luc Mares, 18. Thibaut van Acker (61e min. 7. Thijmen Goppel), 20. Serhat Kot en 21. Shermaine Martina. Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Nigel Bertrams, 8. Joshua Holtby, 14. Jérôme Deom, 16. Koen Kostons, 22. Gavin Vlijter, 28. Nino Everaers, 30. Raoul Last, 32. Tim Zeegers en 78. Vladan Kujovic.

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch (90e min. 30. Tuur Houben), 11. Anthony Berenstein (69e min. 2. Shaquill Sno), 14. Marcus McGuane (80e min. 21. Anass Najah), 18. Benaissa Benamar en 29. Glynor Plet. Wel op de bank maar niet ingevallen: 3. Kick Groot, 10. Melle Springer, 12. Sven van der Maaten, 17. Sven van Doorm en 19. Richelor Sprangers.

Scoreverloop
52e min. 0-1 Glynor Plet
66e min. 0-2 Reda Kharchouch
90e min. + 2 1-2 Joeri Schroijen

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer A. Bos
Assistent-scheidsrechters: de heren B. Persoon en J. Westhof
Vierde official: de heer M.F.M.G. Eijgelsheim

Gele kaarten
17e min. Marcus McGuane
26e min. Shermaine Martina
42e min. Thibaut van Acker
44e min. Charlie Gilmour
47e min. Facundo Bonifazi
82e min. Serhat Kot

Toeschouwers
3.403