Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar neemt volle buit mee uit Alkmaar

Telstar heeft in een sfeerloos, koud, winderig en nat AFAS Stadion tegen Jong AZ een 0-2 zege geboekt. Grote man aan de kant van Telstar was Terell Ondaan. De aanvaller nam de gehele Velsense doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Bij Telstar kon Mike Snoei niet beschikken over de geblesseerden Jasper van Heertum en Jordie van der Laan. Ook de geschorsten Anass Najah en Kyle Scott waren afwezig. Deze week is het contract van Facundo Lescano ontbonden. De Italiaanse Argentijn is naar Parma teruggekeerd. Bij tegenstander Jong AZ kon het trainersduo Koen Stam/Michel Vonk geen beroep doen op de geblesseerden Sam Aarts, Jelle Duin, Mees Hoedemakers, Kai Koreniuk, Vincent Regeling en Rens van der Wacht.

De eerste kans was voor de jonge Alkmaarders. In de 4e minuut kreeg aanvoerder Jamie Jacobs de kans zijn ploeg op voorsprong te schieten. Wesley Zonneveld ging gestrekt naar de benedenhoek om een vroege tegentreffer te voorkomen. Twee minuten later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Een dieptepass werd door Justin Bakker onbedoeld verlengd tot bij Terell Ondaan. De spits had de hoek voor het uitzoeken: 0-1. Even later leek Terell Ondaan de 0-2 op zijn schoen te hebben toen keeper Jasper Schendelaar wat al te opzichtig de fout in ging. Terell Ondaan schoot de bal in. Joerie Churck stond in de baan van het schot. Dat hij de bal uit de doelmond kopte, wist hij zelf niet. De verdediger ging gestrekt tegen het gras maar krabbelde snel weer op. In de 15e minuut nam Toine van Huizen een ingooi. De bal werd op hem teruggespeeld. Zijn inzet dwarrelde bij de eerste paal bijna het doel binnen. Met een ultieme redding voorkwam Jasper Schendelaar een tweede Velsense treffer. Jong AZ probeerde met een aantal goedgerichte afstandsschoten doelman Zonneveld op het verkeerde been te zetten. De goalie reageerde alert op inzetten van vooral Tijani Reinders maar ook van Mauro Savastano en Jamie Jacobs. Telstar kreeg een aantal mogelijkheden om de score naar een hoger plan te tllen. In de 29e minuut ging Shaquill Sno, na een dubbele combinatie met Terell Ondaan, voor eigen succes in plaats van de bal af te leggen op Melle Springer. In de slotfase nam Melle Springer een hoekschop. Door een aantal missers aan de kant van Jong AZ kwam Senne Lynen plots aan de bal. De Belg schrok van deze kans en liet de bal van zijn schoen springen. Niet veel later floot de heer Mulder voor de thee.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Telstar had van Jong AZ weinig meer te duchten. De tweede helft was nauwelijks onderweg toen Melle Springer de bal naar Terell Ondaan speelde. Deze keer teisterde hij het alluminium boven Jasper Schendelaar. In de 59e minuut kwam Terell Ondaan weer aan de bal. Hij draaide kort weg van zijn tegenstander en schoot de bal snoeihard in de richting van de bovenhoek. Doelman Schendelaar was deze keer wel bij de les en met een katachtige reactie voorkwam hij de 0-2. Vijf minuten later zette Donny van Iperen na een combinatie met een medespeler aan voor een lange rush langs de zijlijn. In het vijandelijke strafschopgebied gleed hij weg maar de bal kwam in het bezit van Terell Ondaan. De aanvaller scoorde zijn tweede treffer van het duel: 0-2. De in het zwart gestoken Velsenaren hadden in Alkmaar aan het doelsaldo kunnen en moeten werken. In het verdere verloop van het tweede bedrijf waren Danny van Haaren, twee keer, en Dylan Mertens dicht bij een Velsense treffer maar zij faalden in de afwerking. Jong AZ kon hier weinig tegenoverstellen. Tijani Reinders en Ondrej Mihalik stuitten op de uitblinker van de wedstrijd, Wesley Zonneveld. Na ruim negentig minuten vond scheidsrechter Mulder het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong AZ: 1. Jasper Schendelaar, 2. Joerie Church, 3. Henri Weigelt, 4. Justin Bakker (57e min. 14. Kenzo Goudmijn), 5. Mauro Savastano, 6. Joris Kramer, 7. Jamie Jacobs, 8. Tijani Reijnders, 9. Ondrej Mihalik, 10. Jeremy Helmer (68e min. 18. Mees Kaandorp) en 11. Vince Gino Dekker (80e min. 17. Mohamed Taabouni).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Richard Sedlacek, 15. Peer Koopmeiners, 16. Joey Roggeveen en 19. Des Kunst.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Dylan Mertens, 8. Senne Lynen, 11. Shaquill Sno (82e min. 29. Sven van Doorm), 21. Toine van Huizen, 30. Melle Springer (64e min. 14. Danny van Haaren) en 77. Terell Ondaan (90e min. 23. Kick Groot).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Jeroen Houwen, 9. Ryan Seager, 13. Ilias Bronkhorst, 18. Darren Rosheuvel, 25. Sven van der Maaten en 34. Adham El Idrissi.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C. Mulder
Assistent-scheidsrechters: de heren F. Ozinga en M.W.J. Ribbink
vierde official: de heer L. Timmer

Scoreverloop
06e min. 0-1 Terell Ondaan
64e min. 0-2 Terell Ondaan

Gele kaart
23e min. Joris Kramer

Toeschouwers
750