Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar neemt punt mee uit Sittard

In een kil Fortuna Sittard Stadion hielden de nummers drie en vijf van de Jupiler League elkaar op 1-1. Na een vroeg doelpunt had Telstar een aantal kansen om voor de thee naar een 3 of zelfs 0-4 voorsprong uit te lopen. Maar helaas. Na rust was de thuisclub veel aan de bal zonder kansen te creëren. Vanaf de stip trok Fortuna Sittard de stand in evenwicht. En daar bleef het bij.

De geel/groene formatie had een roerige week achter de rug. Trainer/coach Sunday Oliseh werd op non-actief gesteld. Zijn assistenten Alex Voigt en Gino Facenna werden geschorst. Claudio Braga krijgt voorlopig de touwtjes in handen. De Portugees gaat het trainerschap met zijn baan als hoofd jeugdopleiding combineren. De van PSV-jeugd afkomstige Kevin Hofland wordt zijn assistent. Het trainersduo had direct een tweetal wijzigingen in de basiself doorgevoerd. Djibril Dianessy en Lazar Kojic werden het kind van de rekening. Zij namen plaats op de reservebank en werden door Todd Cantwell en Jorrit Smeets vervangen. Ook Perr Schuurs ontbrak. De jonge aanvoerder kreeg in de slotfase van Jong AZ – Fortuna Sittard direct rood. De toekomstige Ajacied werd voor één duel geschorst. De Limburgers tekenden beroep aan maar trokken dit weer in. Zijn vervanger was Kai Heerings. De verdediger is de zoon van Erik Heerings die in de tachtiger jaren voor het C-team van Telstar uitkwam.
Bij Telstar ontbrak Shaquill Sno vanwege een schorsing. Tegen Jong AFC Ajax kreeg hij zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Daarentegen keerde Donny van Iperen terug van een schorsing. Door zijn terugkeer schoof Jasper van Heertum een linie naar voren.

Voorafgaande aan dit duel werd één minuut stilte in acht genomen vanwege het overleden van stadionbeheerder en clubman Bert Ehlen van Fortuna Sittard.
In de vijfde minuut lagen vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar. Namens de thuisclub schoot Lisandro Semedo op de paal. In de tegenaanval sloeg Telstar genadeloos toe. Melvin Platje kwam aan de bal. De pass op Mohamed Hamdaoui was precies goed. Hij omspeelde keeper Aykut Özer en schoot de bal tegen de touwen: 0-1. Na deze vroeg verkregen voorsprong ging Telstar onverdroten door met aanvallen. In de 9e minuut schoot Andrija Novakovich in riante positie de bal recht in de handschoenen van doelman Özer. Twee minuten later trok Elso Brito de bal voor. Jerdy Schouten schoot het leer over het doel. In de 18e minuut nam Mohamed Hamdaoui van ver een vrije trap. De bal hobbelde op het slechte veld tergend langzaam naast het doel. Naarmate de eerste helft vorderde herpakte de thuisclub zich. Halverwege het eerste bedrijf trok Jorrit Smeets de bal voor. Het vlammende schot van Finn Stokkers eindigde tegen de reclameborden. In de laatste tien minuten van de eerste helft had Telstar de score naar een hoger plan moeten tillen. In de 37e minuut veroverde een withemd de bal. Andrija Novakovich en Melvin Platje konden er ongehinderd vandoorgaan. De situatie werd niet goed uitgespeeld. In de tegenaanval probeerde Dries Saddiki met een afstandsschot Rody de Boer te verrassen. De redding van de Telstargoalie mocht er zijn. Twee minuten later stoomde Rodny Lopes Cabral langs de zijlijn op. Na een één-twee combinatie werd zijn inzet door de Fortunadoelman onschadelijk gemaakt. In de 41e miuut speelde Elso Brito de bal op Mohamed Hamdaoui. Hij zette Melvin Platje vrij voor Aykut Özer. De keeper was al uitgelopen en het leek een makkie voor Melvin Platje te worden. Leek, want hij schoof de leren knikker voorbij de keeper maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Zestig tellen later vlagde de assistent-scheidsrechter voor buitenspel. Hij trok het vlagsignaal snel weer in toen scheidsrechter Bax liet doorspelen. Andrija Novakovich stevende op Aykut Özer af maar strandde in het zicht van de haven.

De tweede helft was nog maar drie minuten onderweg toen Jerdy Schouten met een steekpass Andrija Novakovich richting het vijandelijke doel stuurde. De huurling van Reading FC was twee tegenstanders te snel af en punterde de bal richting het doel van Aykut Özer. De keeper onderschepte het ronde speeltuig. Beiden raakten bij die actie geblesseerd maar konden na behandeling van de man met de spons verder. Drie minuten verder kreeg Telstar een volgende kans om te scoren. Een vlot lopende aanval via Andrija Novakovich en Rodney Lopes Cabral eindigde bij Melvin Platje. De aanvaller schoot in riante positie de bal veel te slap in. In de 57e minuut kwam Fortuna Sittard op gelijke hoogte. Een niet al te slimme overtreding van Toine van Huizen in het strafschopgebied betekende voor hem zijn vijfde gele kaart en voor de thuisclub een penalty. Vanaf elf meter schoot Lisandro Semedo raak: 1-1. Na deze gelijkmaker kreeg Telstar het bij tijd en wijle lastig. De verdediging met aan het hoofd doelman Rody de Boer hield zich, heel af en toe met kunst- en vliegwerk, staande. Bij balbezit counterde Telstar naar de overkant, kreeg een aantal goede mogelijkheden maar vooral Melvin Platje had vanavond zijn vizier niet op scherp staan. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd lichtte Jasper van Heertum het been van Todd Cantwell. De vrije trap van 25 meter werd door Jorrit Smeets ruim over het doel van Rody de Boer geschoten. In de vier minuten extra speeltijd kwam er in de stand geen verandering meer zodat beide ploegen zich met één punt tevreden moesten stellen.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Fortuna Sittard: 21. Aykut Özer, 2. Christopher Braun, 4. Kai Heerings, 6. Wessel Dammers, 9. Finn Stokkers, 14. Lisandro Semedo, 15. Stefan Askovski (77e min. 7. Andre Vidigal), 17. Dries Saddiki (58e min. 25. Lars Hutten), 18. Jorrit Smeets, 23. Michael Pinto en 36. Todd Cantwell. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Miquel Santos, 5. Marco Ospitalieri, 11. Djibril Dianessy, 12. Clint Essers, 22. Mo Kourouoma, 24. Luc Tinnemans, 26. Bo Breukers, 28. Lazar Kojic en 31. Job van de Walle.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Melvin Platje (87e min. 14. Oussama Zamouri), 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (90e min. 15. Anass Najah). Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Senne Lynen, 16. Sven van der Maaten, 20. Joakim Balmy en 23. Floris van der Linden.

Scoreverloop
05e min.​0-1​Mohamed Hamdaoui
57e min.​1-1​Lisandro Semedo (pen.)

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C. Bax
assistent-scheidsrechters: de heren A. van Boonman en F. Jansen
vierde official: de heer R. Hensgens

Gele kaarten
56e min.​Toine van Huizen
90e min. +3​Michael Pinto

Toeschouwers
3.019