Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar neemt afstand van concurrentie en wint in Emmen

Telstar heeft in Emmen heel goede zaken gedaan in de strijd om de play-offplaatsen in de  Jupiler League. De lastige uitwedstrijd tegen FC Emmen werd met 2-3 gewonnen. Door de zege plaatst Telstar zich zo goed als zeker voor de halve finales. Komende vrijdag in het thuisduel tegen Jong FC Utrecht is één punt voor plaatsing voldoende.

Telstar kwam al snel op voorsprong. In de 8e minuut zette Rodney Lopes Cabral een aanval op. Via Andrija Novakovich en Jerdy Schouten kwam uiteindelijk Melvin Platje aan de bal. In het strafschopgebied hing Tim Siekman niet één maar wel vijf meter met zijn arm om de nek van de aanvaller. Scheidsrechter Kamphuis  was heel resoluut: strafschop! Melvin Platje nam zelf plaats achter de bal en stuurde doelman Telgenkamp de verkeerde kant op: 0-1. Elf minuten later nam Junior Toretta een vrije trap. Melvin Platje kopte al vallend en van dicht bij de bal recht in de handschoenen van Dennis Telgenkamp. In de 21e minuut ontving Rodney Lopes Cabral zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Tegen Jong FC Utrecht is hij er niet bij. Uit de vrije trap schoot Youri Loen de bal in de Velsense muur. Het leer rolde over de achterlijn. De bal uit deze corner leverde geen direct gevaar op voor het doel van Rody de Boer. Al beroerde een Telstarspeler de bal met zijn arm toen Keziah Veendorp de bal richting het doel schoot. De Emmen-aanhang brulde om een strafschop. Waar moest Melvin Platje dan heen met zijn arm? Acht minuten later werd een tackle van Toine van Huizen op Cas Peters in de zestien wel bestraft. De Emmenaanvaller bleef op de been maar viel even later toch. Ook hier oordeelde de leidsman: penalty! Cas Peters schoot vanaf de stip raak. Al zat doelman De Boer in de goede hoek en beroerde hij de bal maar net niet voldoende: 1-1. Telstar rechtte de rug en ging stug door met aanvallen. De geelhemden namen in de 34e minuut weer een voorsprong. Een verre ingooi van Toine van Huizen werd door Nick Bakker onbedoeld voor de voeten van Jerdy Schouten gekopt. Met een heerlijke uithaal zette de middenvelder zijn ploeg weer op voorsprong: 1-2. Telstar bleef loeren op uitbreiding van de voorsprong. En zo geschiedde. In de 41e minuut kwam Junior Toretta aan de bal. Met een splijtende pass zette hij Andrija Novakovich vrij voor het doel van Dennis Telgenkamp. Met een fantastische lob liet hij de Emmenkeeper volkomen kansloos: 1-3.

In de tweede helft liet Telstar het spel maken over aan FC Emmen. De gastheren zochten de aanval, maar kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten. In de tegenaanval was Telstar een aantal keren gevaarlijk via Melvin Platje en Andrija Novakovich.  Beide aanvallers lieten na de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de 76e minuut keerde de spanning weer terug. Telstar kreeg de bal niet uit de eigen verdediging weg. Invaller Thijs Dallinga schoot vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak. FC Emmen ging op jacht naar de gelijkmaker. De jacht was vrij snel weer voorbij toen vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Youri Loen zijn tweede gele kaart kreeg. De middenvelder maakte een onbesuisde overtreding op de enkels van Jasper van Heertum. Telstar kwam de resterende speeltijd, inclusief de vier minuten extra, niet meer in de problemen. Met deze 2-3 overwinning zette Telstar een enorme stap richting de tweede ronde van de play-offs.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Emmen: 26. Dennis Telgenkamp, 2. Stef Gronsveld, 8. Hilal Ben Moussa (87e min. 7. Omran Haydary), 11. Cas Peters, 13. Keziah Veendorp, 15. Nick Bakker, 19. Tim Siekman (59e min. 16. Thijs Dallinga), 20. Michael Chacon, 23. Glenn Bijl, 27. Youri Loen en 30. Henk Bos (68e min. 18. Emil Bijlsma). Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Peter van der Vlag, 5. Gersom Klok, 12. Joris Voest, 21. Kjelt Engbers, 22. Kjell Scherpen en 25. Willem Huizing).

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 7. Melvin Platje, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (54e min. 8. Senne Lynen), 11. Shaquill Sno), 14. Junior Toretta (77e min. 15. Anass Najah) en 21. Toine van Huizen (62e min. 6. Frank Korpershoek). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Sven van der Maaten, 17. Oussama Zamouri, 19. Liban Abdulahi, 20. Joakim Balmy, 23. Floris van der Linden en 47. Mohamed Hamdaoui.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer J. Kamphuis
Aassistent-scheidsrechters: de heren M. Adriaans en M. Beijer
vierde official: de heer B. Sahiner

Scoreverloop
08e min. 0-1 Melvin Platje (pen.)
29e min. 1-1 Cas Peters (pen.)
34e min. 1-2 Jerdy Schouten
41e min. 1-3 Andrija Novakovich
76e min. 2-3 Thijs Dallinga

Gele kaarten
21e min. Rodny Lopes Cabral
29e min. Toine van Huizen
77e min. Youri Loen
85e min. Youri Loen

Rode kaart
85e min. Youri Loen (twee keer geel)

Toeschouwers
2.359