Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar na goede tweede helft voorbij FC Dordrecht

Telstar heeft het niet gemakkelijk gehad tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Vooral de eerste helft hebben de withemden weinig in te brengen tegen de Dordtenaren. Telstar mag dan zijn doelman bedanken. Jasper Schendelaar voorkomt een aantal keren een tegentreffer. In de tweede helft tapt Telstar uit een ander vaatje en binnen drie minuten lopen de Velsenaren uit naar 2-0. Twee assists van Redouan El Yaakoubi. Twee doelpunten van good-old Glynor Plet.

Na een aftastende beginfase is in de 5e minuut FC Dordrecht dicht bij de 0-1. De bal uit een voorzet van Gianni Dos Santos gaat voorbij elke Dordtenaar die in het vijandelijke strafschopgebied is opgedoken. Negen minuten verder zet Sven van Doorm de bal voor. De kopbal van Sebastian Soto is te zwak om zijn ploeg op 1-0 te zetten. In de 28e minuut is Benaissa Benamar te gemakzuchtig. Hij speelt het leer te zacht terug op Jasper Schendelaar. Gianni Dos Santos weet zich geen raad met de hem geboden kans. Vijf minuten later probeert Anass Najah het van ver. Zijn schot gaat ver naast. In de 39e minuut ontvangt Ilias Bronkhorst de bal. Hij passt het ronde speeltuig naar Daniel Adshead. Op zijn beurt zet hij de bal voor. De kopbal van Sebastian Soto vliegt net aan over de kruising. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Gansner neemt Frank Korpershoek een vrije trap. Via Ilias Bronkhorst komt Shayne Pattynama aan de bal. Zijn kopbal is goed, maar de redding van Anthony Swolfs mag er zijn.

Na de rust betreden dezelfde spelers het veld die na 45 minuten ook de grasmat verlaten hebben. In de 54e minuten waagt Arsenio Valpoort een afstandsschot. Via de billen van Ilias Bronkhorst gaat de bal over de achterlijn. De bal uit de hoekschop van Jari Schuurman die hierop volgt wordt door Jasper Schendelaar uit de lucht geplukt. Vijf minuten later is het raak. Wel aan de andere kant van het veld. Redouan El Yaakoubi gaat mee naar voren en schiet van ver op het doel. Anthony Swolfs krijgt de bal niet onder controle. Glynor Plet is er als de kippen bij om zijn club op voorsprong te schieten: 1-0. Drie minuten later geeft Redouan El Yaakoubi een steekpass op Glynor Plet. De spits staat tussen een aantal Dordtenaren in maar weet toch raak te schieten: 2-0. In de laatste vijftien minuten krijgen beide teams nog een aantal kansen maar gescoord wordt er niet meer. Al is in de 82e minuut Glynor Plet dicht bij een hattrick. Uit een voorzet van Yaël Liesdek kopt de spits de bal over het Dordtse doel. In de vier minuten extra speeltijd gaat Yaël Liesdek op avontuur. In de zestien van FC Dordrecht wordt hij door een verdediger ten val gebracht. Scheidsrechter Gansner ziet in zijn val geen strafschop en laat doorspelen. Vlak voor het verstrijken van de extra speeltijd ontvangt Shayne Pattynama de bal van de vallende Glynor Plet. Het schot van Shayne Pattynama eindigt net naast het doel. Even later fluit de heer Gansner voor het einde van de wedstrijd en kan Telstar weer eens drie punten bij het puntentotaal van 16 bijschrijven.

STATISTIEKEN

 

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst (69e min. 43. Yaël Liesdek), 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Sven van Doorm, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (80e min. 18. Gyliano van Velzen), 12. Sebastian Soto (80e min. 7. Rashaan Fernandes), 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten, 17. Shaquille Eendracht, 19. Richelor Sprangers, 20. Abdel El Ouazzane, 23. Cas Dijkstra, 24. Siebe Vandermeulen en 27. Roscello Vlijter.

 

Opstelling FC Dordrecht: 1. Anthony Swolfs, 5. Bradley Vliet, 7. Jari Schuurman, 8. Kevin Kansen (85e min. 25. Veron Parkes), 10. Arsenio Valpoort (67e min. 27. Jaron Vicario), 15. Dehninio Muringen, 17. Julius Bliek, 22. Kevin Vermeulen, 23. Kürşad Sürmeli (74e min. 19. Thomas Schalekamp), 24. Gianni Dos Santos (85e min. 20. Richie Musaba) en 28. Robin Polley.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Devon Koswal, 3. Özgür Aktas, 6. Nikki Baggerman, 12. Jurian Hobber en 31. Ahmadou Dia.

Scoreverloop

59e min. 1-0 Glynor Plet

62e min. 2-0 Glynor Plet

 

Arbitrage

Scheidsrechter: de heer R. Gansner

Assistent-scheidsrechters: de heren F. Ozinga en J. Westhof

Vierde official: de heer P. Henshuijs

 

Gele kaart

76e min. Gianni Dos Santos

 

Toeschouwers

0