Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar met miniem verschil voorbij Jong AZ

Telstar heeft de derde overwinning op rij geboekt. In de thuiswedstrijd tegen Jong AZ was het voor de toeschouwers lange tijd wachten op een doelpunt. Vlak voor tijd maakte Terell Ondaan met een vrije trap de beslissende 1-0.

De beginfase was duidelijk voor de gasten uit Alkmaar. Een aantal kansen leverde Zonneveld veel werk op. Het dichtste bij was Reijnders. Van dichtbij verschalkte hij doelman Zonneveld, maar de binnenkant van de paal bracht redding. Voor Telstar een teken om er even een schepje bovenop te doen, en dit resulteerde in veel balbezit. Echter de laatste pass ontbreek vaak waardoor het veldoverwicht mondjesmaat in kansen kon worden omgezet. De grootste kans was voor Mendes Moreira. Door slecht uitverdedigen kreeg de aanvaller de kans om doelman Rody de Boer van dichtbij te passeren. De Boer leek het keepen nog niet verleerd en kon met een mooie redding een achterstand voorkomen.

De tweede helft kenmerkte zich met name door een stroef begin aan beide kanten. Het duurde tot 20 minuten voor tijd tot de wedstrijd ontbrandde. Jong AZ was via Helmer dichtbij een voorsprong, maar Zonneveld voorkwam twee keer met een goede redding dat Telstar op achterstand kwam. De beslissing kwam zo’n 10 minuten voor tijd. Terell Ondaan kreeg de kans om vanaf een meter of 17 aan te leggen. De vrije trap werd zo ingeschoten dat Rody de Boer alleen maar kon toekijken hoe de bal in het net eindigde. Jong AZ zette nog wel aan, maar verder dan wat speldenprikjes kwam het niet.

Uitgebreid verslag volgt

Telstar bleef voor de derde keer op rij ongeslagen. Net als tegen Jong FC Utrecht en FC Dordrecht werd ook tegen Jong AZ een nipte 1-0 zege geboekt. Net als vorige week mocht Terell Ondaan zich als matchwinnaar bekronen. De aanvaller schoot acht minuten voor tijd de bal uit een vrije trap langs keeper Rody de Boer.

De ploeg van het trainersduo met een Telstarverleden, Koen Stam en Michel Vonk, kwam goed uit de startblokken. In de 5e minuut was Ondřej Mihálik dicht bij de openingstreffer. Keeper Zonneveld kwam op tijd zijn doel uit en voorkwam de 0-1. Uit de corner die hierop volgde ging een kopbal van een roodhemd rakelings naast het Velsense doel. Twee minuten verder kwam Sven van Doorm aan de bal. Hij speelde het leer door op Ahmad Mendes Moreira. De bal uit zijn voorzet werd door Terell Ondaan naast geschoten. Weer drie minuten verder kwam Telstar goed weg. Uit een voorzet van Ondřej Mihálik kopte Tijjani Reijnders de bal buiten bereik van Wesley Zonneveld op de binnenkant van de paal. Naarmate de eerste helft vorderde nam Telstar het inititief van de jonge Alkmaarders over. In de 25e minuut nam Melle Springer een vrije trap. Toine van Huizen kopte het leer richting het vijandelijke doel. Het ronde speeltuig werd weggewerkt en rolde voor de voeten van Terell Ondaan. Zijn volley werd gekraakt en vloog over het AZ-doel. Twee minuten later stuurde Sven van Doorm Terell Ondaan richting het Alkmaarder doel. Hij was van plan de bal over de uitgelopen Rody de Boer te wippen. Op het juiste moment greep Joris Kramer in. In de 34e minuut schoot Rody de Boer de bal pardoes in de voeten van Ahmad Mendes Moreira. De aanvaller wist geen raad met de hem geboden kans. Hij schoot de bal tegen ex-Telstarkeeper De Boer aan. De rebound was niet aan de thuisclub besteed. Dit was de laatste mogelijkheid van de eerste helft. Na ruim 45 minuten vond scheidsrechter Cantineau het welletjes en floot hij voor de rust.

Beide teams begonnen met dezelfde elf voetballers als in de eerste helft aan het tweede bedrijf. Het eerste wapenfeit was voor Ondřej Mihálik. De aanvaller mikte veel te hoog. In de 53e minuut waagde van ver Rodny Lopes Cabral een doelpoging. Zijn schot kreeg Rody de Boer niet direct onder controle. Zes minuten verder schoot Terell Ondaan uit een vrije trap de bal direct op het doel van Rody de Boer. De bal scheerde over de lat. Na iets meer dan een uur spelen kopte Toine van Huizen uit een hoekschop van Sven van Doorm de bal nipt over. De tweede kans voor Jong AZ in de tweede helft kwam op naam van Jeremy Helmer. Zijn schot op het Velsense doel werd door Wesley Zonneveld tot hoekschop gepromoveerd. Even later was Jeremy Helmer weer dicht bij een Alkmaarder treffer. Ook deze keer kwam Wesley Zonneveld als winnaar uit de strijd. In de 79e minuut moest Wesley Zonneveld weer handelend optreden. Nu op een schot van Jelle Duin. In de 82e minuut viel er toch nog een doelpunt te noteren. En wat voor één?! Vanaf zo’n achttien meter en recht voor het doel van Rody de Boer nam Terell Ondaan een vrije trap. Net als vorige week was hij trefzeker: 1-0. Beide trainers wisselden nog. Bij Telstar kwam de weer herstelde Jasper van Heertum de verdediging versterken. Bij Jong AZ kwam IJmuidenaar Des Kunst nog het veld in. Deze wijzigingen brachten geen verandering meer in de stand. Na ruim 93 minuten floot de heer Cantineau voor het einde van de wedstrijd en kon Telstar weer drie punten aan het totaal van 31 toevoegen.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira (60e min. 9. Karim Rossi), 11. Shaquill Sno, 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer (86e min. 4. Jasper van Heertum) en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Dylan Mertens, 14. Danny van Haaren, 18. Darren Rosheuvel, 19. Jordie van der Laan, 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten, 33. Elvio van Overbeek en 34. Adham El Idrissi.

Jong AZ: 1. Rody de Boer, 2. Joerie Church, 3. Leon Bergsma, 4. Joris Kramer, 5. Mauro Savastano (86e min. 15. Mees Hoedemakers), 6. Peer Koopmeiners, 7. Jamie Jacobs (53e min. 19. Jelle Duin), 8. Kenzo Goudmijn, 9. Ondřej Mihálik, 10. Tijjani Reijnders en 11. Jeremy Helmer (83e min. 17. Des Kunst). Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Justin Bakker, 14. Richard Sedláček, 16. Joey Roggeveen en 18. Mohamed Taabouni).

Arbitrage
scheidsrechter: de heer L.E. Cantineau
assistent-scheidsrechters: de heren R.H. Langeland en M.J.A. Osseweijer
vierde official: de heer V.S. Ris

Scoreverloop
82e min. 1-0 Terell Ondaan

Gele kaarten
37e min. Ahmad Mendes Moreira
72e min. Joris Kramer
89e min. Peer Koopmeiners

Toeschouwers
1.688