Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar met lege handen na wedstrijd met twee gezichten

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Telstar was er één met twee gezichten. De eerste helft hadden de Rotterdammers het beste van spel en namen rond het half uur een 2-0 voorsprong. Na rust gooide Telstar alle schroom van zich af en kwam op gelijke hoogte. In de slotfase trokken de Kasteelheren alsnog de zege over de streep: 3-2.

Telstar moest het tegen Sparta Rotterdam doen zonder Danny van Haaren (knie), Jeroen Houwen (gebroken neus), Donny van Iperen (liesbreuk), Jordie van der Laan (knie), Kyle Scotten Shaquill Sno (knie). Onder de lat stond Wesley Zonneveld. De Lisser keepte zijn laatste officiële competitieduel op 20 januari 2017 in Sittard. Bij tegenstander Sparta Rotterdam kontrainer/coach Henk Fräser geen beroep doen op de geblesseerden Ragnar Ache en Fankaty Dabo. De oefenmeester had zijn formatie op een drietal plaatsen gewijzigd ten opzichte van het laatste duel in Kerkrade. De geblesseerde Fankaty Dabo werd door Bradley Martisvervangen. Na enige weken van blessureleed keerde Roy Kortsmit terug tussen de palen. De derde wijziging was dat Ilias Alhaft zijn basisplaats aan Janne Saksela verloor.

De Rotterdammers hadden tot nu toe alle vijf de thuisduelswinnend afgesloten. Mede daardoor waren de Spangenaren de belangrijkste kandidaat om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Maar dan moest er wel van Telstar gewonnen worden. Sparta Rotterdam begon goed aan het competitieduel. In de eerste vijf minuten waren er mogelijkheden voor Bradley Martis, schot ruim over, en Royston Drenthe, schot eindigde tegen de billen van Toine van Huizen. In de 10eminuut nam Frank Korpershoek een vrije trap. De bal schoot hij hoog de vijandelijke zestien in. Richting Terell Ondaan. De aanvaller ging naar de bal maar werd tegen het gras gewerkt. Geen pingel oordeelde leidsman Mulder. Twee minuten later ging Dylan Mertens een combinatie met Terell Ondaan aan. Het schot van Dylan Mertens was niet eens zo slecht maar had te weinig kracht om doelman Roy Kortsmit te verschalken. In de 23e minuut kreeg Lars Veldwijk te veel ruimte voor het maken van een actie. Hij draaide zich vrij en haalde uit. Via de vingertoppen van Wesley Zonneveld eindigde de bal over de achterlijn. Uit de hoekschop die hierop volgde, van Thomas Verhaar, twijfelde Wesley Zonneveld met het uitkomen. Lars Veldwijk wist wel raak met de hem geboden ruimte en kopte raak: 1-0. Drie minuten later een identieke situatie. Weer nam Thomas Verhaar, hij kwam na zestien minuten als vervanger van Bart Vriends binnen de krijtlijnen, de corner. Weer kopte Lars Veldwijk raak: 2-0. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Mulder gebeurde er werkelijk nauwelijks iets voor beide doelen zodat Telstar met een 2-0 achterstand de kleedkamer opzocht.

Na rust leken de withemden alle schroom van zich afgegooid te hebben. De duels om de bal werden nu wel gewonnen. De passie en de strijd waren terug. In de 48e minuut gleed Toine van Huizen onderuit. Zijn val bracht Mohamed Rayhi in schietpositie. Zijn schot werd door Wesley Zonneveld prima gekeerd. Zes minuten later was het wel raak. Aan de andere kant van het speelveld. Uit het niets maar dat deed er niet toe. Darren Rosheuvel won de slag op het middenveld en pasttehet leder naar Terell Ondaan. Hij bleef ijskoud en schoot de bal voorbij Roy Kortsmit: 2-1. Elf minuten later waren de Velsenaren weer helemaal terug. Een verre ingooi van Toine van Huizen bezorgde de bal via Frank Korpershoek en Anass Najah bij Dylan Mertens. De aanvaller dacht niet na en haalde uit de draai verwoestend en zeer fraai uit. Keeper Roy Kortsmit was volstrekt kansloos: 2-2. In de 72e minuut kwam de thuisclub heel goed weg toen Terell Ondaan binnen het vijandelijke strafschopgebied door Royston Drenthe geslagen werd. De heer Mulder zag in deze actie geen penalty en liet doorspelen. In de 81e minuut stelde Sparta Rotterdam alsnog de zege veilig. Invaller Halil Dervișoğlu stond op de juiste plek toen de bal via Wesley Zonneveld, de paal en de lat raakte: 3-2. In de resterende speeltijd, inclusief drie minuten extra, ging Telstar op jacht naar de gelijkmaker. De beste kans was nog voor Dylan Mertens. De bal uit zijn schot eindigde voorlangs het Spartaanse doel en tegen de reclameborden.


STATISTIEKEN

Opstellingen
Sparta Rotterdam: 1. Roy Kortsmit, 2. Janne Saksela, 3. Dries Wuytens, 4. Bart Vriends (16e min. 17. Thomas Verhaar), 5. Bradley Martis, 6. Adil Auassar, 7. Mohamed Rayhi, 8. Abdou Harroui (73e min. 18. Halil Dervișoğlu), 9. Lars Veldwijk, 10. Deroy Duarte en 11. Royston Drenthe.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Giliano Wijnaldum, 13. Suently Alberto, 14. Gregor Breinburg, 15. Stijn Spierings, 16. Edouard Duplan, 19. Ilias Alhaft, 20. Tim Coremans, 21. Youssef El Kachati en 30. Michael Fabrie.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Dylan Mertens, 15. Anass Najah, 18. Darren Rosheuvel (87emin. 32. Facundo Lescano), 21. Toine van Huizen, 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan (73e min. 34. Adham El Idrissi).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Senne Lynen, 9. Ryan Seager, 13. Ilias Bronkhorst, 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten, 29. Sven van Doorm en 33. Kaloudis Lemonis.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C. Mulder
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en N. van Kampen
vierde official: de heer M.F.M.G. Eijgelsheim

Scoreverloop
23e min.1-0Lars Veldwijk
26e min.2-0Lars Veldwijk
54e min.2-1Dylan Mertens
65e min.2-2Terell Ondaan
81e min.3-2Halil Dervișoğlu

Gele kaarten
50e min.Mohamed Rayhi
84e min.Dylan Mertens

Toeschouwers
9.731