Telstar Street League

De Telstar Street League is een straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van 12 tot en met 16 jaar. Het toernooi bestaat uit een aantal voorronden op pleintjes en veldjes in de diverse wijken van Velsen en Haarlem-Noord. Naast het voetballen zijn er ook punten te verdienen met het leveren van een wijkbijdrage, met als uitgangspunt het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Dit kan variƫren van het organiseren van een buurtevenement tot het onkruidvrij maken van een plantsoen. Teams kunnen zelf een wijkbijdrage verzinnen om de leefbaarheid te verbeteren of meedoen met een door de Street League georganiseerde wijkbijdrage. Een team haalt alleen de finale als de wijkbijdrage in het teken van leefbaarheid ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De finales zijn in het najaar in het Telstarstadion, voorafgaand aan een wedstrijd van Telstar.

Neem voor meer informatie contact op met info@telstarthuisindewijk.nl

Playing for Success

In navolging van veel andere betaald voetbalclubs heeft TTidW samen met het onderwijs, de gemeente en andere betrokken partijen in het stadion een leercentrum ingericht voor het programma Playing for Succes. Playing for Success (PFS), dat valt onder de paraplu van Telstar Thuis in de wijk, is bestemd voor kinderen die om sociaal-emotionele redenen niet de prestaties leveren op school die van ze verwacht worden. Het volgen van dit programma zorgt voor meer motivatie en zelfvertrouwen en daardoor voor betere prestaties.

In de regio IJmond richt Playing for Success zich op kinderen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs. Zij leren met een WOW-factor in het uitdagende en inspirerende Telstar Stadion van de Witte Leeuwen.

Techniek Experience

In de IJmond is grote behoefte aan technisch personeel. Met de Techniek Experience (TE) willen Telstar en haar sponsors leerlingen enthousiast maken voor een opleiding en beroep in de techniek. De TE wil basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 bij technische bedrijven op een onvergetelijke manier laten ruiken, proeven en voelen wat techniek is. Er zijn al Experiences geweest bij garage Stormvogels en Tata Steel en er staan er meer op stapel. Is het ook iets voor uw bedrijf?

Walking football

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst het totaalconcept Oldstars / Walking Football waarbij door 55-plussers in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Regelmatig hebben senioren te kampen met blessures of zijn ze niet fit, waardoor ze te weinig bewegen. Het doel van Walking Football, een van oorsprong Engels initiatief, is het vergroten van sportparticipatie onder senioren.  

 

Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje alleen wordt gelopen. Er mag dus niet worden gerend, maar snelwandelen mag wel. De aandacht ligt daardoor op het tactische aspect van voetbal. Naast de regel dat er niet gerend mag worden, mogen er geen slidings gemaakt worden en mag de bal niet boven heuphoogte komen.

 

Telstar heeft in samenwerking met buurman CareworX (Sport Medisch Centrum) en het Nationaal Ouderenfonds Oldstars / Walking Football een plekje in de regio IJmond gegeven. Walking Football vindt plaats in het BUKO Stadion. 

Neem voor meer informatie contact op met info@telstarthuisindewijk.nl.

Diverse clinics

Regelmatig organiseren wij clinics voor speciale doelgroepen. Zo wordt jaarlijks de middag van het Vergeten Kind georganiseerd. De doelgroep van deze voetbalclinic zijn kinderen die opgroeien in een onstabiele en onveilige thuissituatie. Dankzij deze voetbalclinic, die een onderdeel is van de Week van het Vergeten kind, kunnen kinderen zich weer even helemaal kind voelen en hun problemen vergeten.  

Regelmatig krijgen kinderen tussen de zes en twaalf jaar de kans om te voetballen met hun Telstar helden. De voetbalclinics vinden plaats op het veld van het BUKO Stadion met een middagvullend programma. 


Kinderen beleven een bijzonder mooie en beweeglijke middag. We starten met een gezamenlijke warming up en daarna gaan alle kinderen aan de slag met hun eigen groepje onder begeleiding van een speler. Verschillende voetbaltechnische oefeningen worden gedaan en ook een partijspel zal niet ontbreken. 

Neem voor meer informatie contact op met info@telstarthuisindewijk.nl

Naar boven