Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar maakt korte metten met Roda JC

Deze zonnige paasmaandag werd Roda JC gewillig slachtoffer van de dadendrang van de Witte Leeuwen. Telstar boekte een vrij simpele 4-0 zege. De doelpuntenmachine aan de kant van de Velsenaren stokte bij vier doelpunten. De uitslag had net zo goed 7-0 of zelfs nog hoger moeten uitvallen want Roda JC had totaal niets in te brengen in Velsen-Zuid.

Als we terugdenken aan vrijdagavond, de 2-0 nederlaag tegen Almere City FC, wordt iedereen met een Telstarhart vannacht gillend en badend in het zweet wakker. Want … als … Het mislopen van de play-offs is niet alleen te wijten aan het duel in Almere. Ook een groot deel van de eerste competitiehelft is hier debet aan. Maar … er is nog altijd een minieme kans dat Telstar zich alsnog weet te plaatsen voor het toetje in de Keuken Kampioen Divisie. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. FC Volendam is de komende tegenstander. Vrijdag al. Alleen winst geldt! Of dit nu met sprankelend of saai voetbal is. Of met een nipte of een overtuigende zege. Maakt niet uit. Drie punten, dat is alles.

De Telstarspelers lieten vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Teuben zien dat ze erop gebrand waren om zich te revancheren voor de onnodige 2-0 nederlaag tegen Almere City FC. Het team van trainer/coach Eric van der Luer, eind maart 2019 werd hij aangesteld als opvolger van de ontslagen Robert Molenaar, had niets in te brengen in het Rabobank IJmond Stadion. Welgeteld één kans kreeg de formatie uit Kerkrade. Dat was in de 6e minuut. Telstar was in de aanval en leed balverlies. Ba-Muaka Simakala werd diep gestuurd. Elso Brito, Toine van Huizen en Frank Korpershoek konden hem niet volgen. Het schot op het Velsense doel was voor Sven van der Maaten, hij kreeg de voorkeur boven Wesley Zonneveld, een makkie. Twee minuten later kreeg Ahmad Mendes Moreira op de rand van de zestien het leer door Sven van Doorm aangespeeld. Hij draaide zich vrij maar punterde de bal net naast het doel van Tom Muyters. In de 12e minuut was het wel raak. Sven van Doorm was naar de rechterflank uitgeweken. Hij leverde een puike voorzet af. De bal werd door Terell Ondaan met links en bij de verre paal binnen geschoten: 1-0. Zestig tellen later werd er weer gescoord. Scheidsrechter Teuben paste twee keer uitstekend de voordeelregel toe. De derde overtreding in deze Velsense aanval werd terecht afgefloten. Ahmad Mendes Moreira trok wat al te opzichtig aan het shirt van Henk Dijkhuizen. Niet zo gek dat het doelpunt van Senne Lynen geen doorgang vond. Telstar bleef oppermachtig. Sven van Doorm was ook dicht bij de 2-0. Zijn schot ging voorlangs het Limburgse doel. In de 31e minuut viel de bal uit een hoekschop van Ahmad Mendes Moreira bijna binnen. De paal stond een tweede Velsense treffer in de weg. Zeven minuten later stond Terell Ondaan aan een prachtige aanval. Senne Lynen kwam net te kort om de bal tegen de touwen te schieten. In de rebound schoot Ahmad Mendes Moreira de bal onbesuisd hoog over. Twee minuten voor het rustsignaal was trainer/coach Van der Luer het geklungel van zijn spelers zat. Hij wisselde Livio Milts voor Roshon van Eijma.

Na rust was het weer Telstar dat veelvuldig de aanval zocht en vond. In de 54e minuut werd deze speelwijze met een doelpunt beloond. Terell Ondaan en Ahmad Mendes Moreira kregen de bal er niet in. De bal rolde weer voor de voeten van de huurling van FC Groningen. Uit zijn voorzet was het Senne Lynen die wel scoorde. En hoe! De middenvelder trof doel door de bal met een hakje achter zijn standbeen langs binnen te schieten: 2-0. Wat een fantastisch doelpunt! In de 62e minuut liet Henk Dijkhuizen zich gaan. Met een tackle van achteren op de enkels van Elso Brito kreeg hij volkomen terecht een rode kaart. Nog geen één minuut later zette Toine van Huizen de 3-0 op het scorebord. Uit de vrije trap van Terell Ondaan, na de rode kaart, was keeper Tom Muyters in geen velden of wegen te zien en liep de Velsense verdediger de bal binnen: 3-0. En nog was de koek niet op. Twee minuten na deze treffer had Sven van Doorm, na een combinatie door het hart van de Roda JC-defensie de 4-0 op zijn schoen. Hij schoot de bal recht in de handschoenen van Tom Muyters. In de 72e minuut bepaalde Terell Ondaan de eindstand op 4-0. Rodny Lopes Cabral haalde de achterlijn, zette de bal voor en Terell Ondaan schoot de leren knikker uit de draai binnen: 4-0. In het verdere verloop van de wedstrijd was Telstar nog altijd heer en meester. Aan de score veranderde niets meer. Ondanks dat er nog kansen waren voor Elso Brito en invaller Adham El Idrissi.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 25. Sven van der Maaten, 2. Rodny Lopes Cabral (73e min. 11. Shaquill Sno), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira, 15. Anass Najah (68e min. 3. Donny van Iperen), 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer (84e min. 34. Adham El Idrissi) en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Dylan Mertens, 9. Karim Rossi, 18. Darren Rosheuvel, 19. Jordie van der Laan, 20. Wesley Zonneveld, 23. Kick Groot en 33. Elvio van Overbeek.

Roda JC: 1. Tom Muyters, 2. Henk Dijkhuizen, 3. Daryl Werker, 5. Jannes Vansteenkiste, 6. Mohamed El Makrini, 10. Ba-Muaka Simakala (58e min. 18. Mart Remans), 11. Gyliano van Velzen, 19. Mitchel Paulissen (68e min. 13. Pepijn Schlösser), 24. Nicky Souren, 25. Livio Milts (42e min. 20. Roshon van Eijma) en 27. Mitchel Keulen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Tim Väyrynen, 15. Florian Loshaj, 21. Celestin Djim Ndogo, 22. Niels Verburgh, 23 Daniele Zotti, 26. Raf Mertens, 31. Loek Hamers en 34. Bjorn Stassen.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S.P.M. Teuben
assistent-scheidsrechters: de heren R. Bluemink en F. Ozinga
vierde official: de heer F.A. van Herk

Scoreverloop
12e min. 1-0 Terell Ondaan
54e min. 2-0 Senne Lynen
63e min. 3-0 Toine van Huizen
72e min. 4-0 Terell Ondaan

Gele kaart
45e min. +1 Mohamed El Makrini

Rode kaart
62e min. Henk Dijkhuizen

Toeschouwers
2.345