Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar maakt er 5 tegen DEM

Telstar heeft in de voorbereiding op het seizoen 2018/’19ook van RKVV DEM gewonnen. De Velsenaren gingenmet 3-0 de rust in. Na het verplichte bekertje thee stond na ruim negentig minuten de eindstand van 5-0 op het scorebord. Grote man aan de kant van Telstar was Ryan Seager. Hij scoorde vier keer. Ook Elso Brito droeg zijn steentje bij. De verdediger scoorde wonderschoon uit een vrije trap.

In de 3e minuut speelde Toine van Huizen de bal diep op stagiair Hakeem Araba. Op zijn beurt vond hij Ryan Seager. Met een fantastische beweging draaide hij weg van zijn directe tegenstander en schoot op doel. Met een katachtige redding voorkwam Danny Adrichem een vroege tegentreffer. Ook in de rebound kwam de Beverwijker als winnaar uit de strijd. Halverwege de eerste helft was het weer Ryan Seager die een poging waagde. Zijn schot vloog net naast het doel. In de 29e minuut mocht Elso Brito een vrije trap nemen. Van zo’n 24 meter schoot de verdediger de bal over de muur en liet doelman Adrichem in de korte hoek kansloos: 1-0. Drie minuten later draaide Anthony van Dongen weg bij een aantal Telstarverdedigers. Zijn inzet werd een makkelijke prooi voor doelman Van der Maaten. Nog voor rust kwam Telstar op een 3-0 voorsprong. In de 40e minuut zette Shaquill Sno de bal voor. Ryan Seager tornde boven zijn directe tegenstander uit en kopte de 2-0 tegen de touwen. In de laatste seconden van het eerste bedrijf was het weer Ryan Seager die scoorde. De bal werd naar de meegelopen Toine van Huizen gespeeld. De verdediger legde de bal met de borst terug op Ryan Seager. Op zijn schot was doelman Danny Adrichem kansloos: 3-0.

In de tweede helft probeerden namens Telstar Sven van Doorm, Shaquill Sno en Senne Lynen wat al te geforceerd de score naar een hoger plan te tillen. Hun schoten van afstand gingen ruim over en naast het doel. Richie Owusu was dicht bij de eretreffer. Zijn schot ging net naast. Wie wel trefzeker was, was Ryan Seager. De huurling van Southampton FC scoorde in de 68e minuut, na goed voorbereidend werk van Ilias Bronkhorst, 4-0. Elf minuten later liet Richie Owusu weer zijn voeten spreken. Deze keer mikte hij te hoog. Twee minuten verder kreeg Donny van Iperen de bal op een presenteerblaadje aangespeeld. Vrij voor het doel faalde hij jammerlijk. Zeven minuten voor het einde van dit oefenduel bepaalde Ryan Seager de eindstand op 5-0. Hakeem Araba maakte het keeper Swen Verswijveren uitermate lastig bij het uitverdedigen van de bal. De stagiair ontfutselde de goalie de bal, keek goed en speelde de bal naar Ryan Seager. Voor de spits was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te deponeren: 5-0. In de slotfase liet oud-Telstarspeler Cerilio Cijntje van zich horen. In de 85e minuut schoot hij de bal uit een vrije trap op de lot. Vijf minuten later kreeg het team van trainer/coach een penalty. Cerilio Cijntje nam plaats achter de bal, schoot het leder in, maar Sven van der Maaten stopte de strafschop. Ook in de rebound pareerde hij de inzet van Anthony van Dongen.

Telstar heeft nog twee oefenduels in de voorbereiding op het seizoen 2018/’19 op het programma staan:
zaterdag 04 augustus 2018 – 17.00 uur: BVV De Kennemers – Telstar
vrijdag 10 augustus 2018 – 19.00 uur: Telstar – FC Den Bosch (zonder publiek)

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Sven van der Maaten, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 8. Senne Lynen, 9. Ryan Seager, 11. Shaquill Sno (64emin. 13. Ilias Bronkhorst), 12. Hakeem Araba, 21. Toine van Huizen, 23. Kick Groot, 29. Sven van Doorm en 33. Kaloudis Lemonis. Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Jasper van Heertum, 14. Danny van Haaren, 15. Anass Najah, 16. Joey Roggeveen en 17. Joakim Balmy.

RKVV DEM: 1. Danny Adrichem, 2. Esosa Oghogho, 3. Twan Verswijveren, 4. Sem van Amersfoort, 5. Tim Uit den Bogaard, 6. Daniël Man, 7. Cerilio Cijntje, 8. Leferis Zantman, 9. Mike Adrichem, 10. Mehmet Gencer en 11. Anthony van Dongen. Vliegende wissels: 2. Jeroen Schavemaker, 12. Timo Wolters, 13. Robert Vossebelt, 14. Jeremy van Gelderen, 15. Richie Owusu, 16. Bryan Herraez Gallego, 17. Sebastiaan Dooyeweerd en 22. Swen Verswijveren.

Scoreverloop
29e min.​1-0​Elso Brito
40e min.​2-0​Ryan Seager
38e min.​3-0​Ryan Seager
68e min.​4-0​Ryan Seager
83e min.​5-0​Ryan Seager

Arbitrage
scheidsrechter: de heer J. Vries
assistent-scheidsrechters: de heren M. Kucuberbir en R. van Rijn