Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar loopt zich stuk op Almere

In Almere werd een wedstrijd gespeeld tussen twee ploegen die in topvorm verkeerden. Dat niet alleen. Beide ploegen waren elkaars directe concurrenten in de strijd om de vierde periodetitel. Gezien de stand op de ranglijst van deze laatste te vergeven periodetitel moest Telstar in Almere winnen. Dat gebeurde niet. De Almeerders trokken met 2-0 aan het langste eind.

Beide oefenmeesters, Ole Tobiasen van de thuisclub en Mike Snoei van de bezoekers, beschikten over een fitte en schorsingvrije selectie. Bij Almere City FC had oud-Telstarspeler Jergé Hoefdraad een basisplaats. Danny van Haaren en Shaquill Sno, de beide ex-Almeerders in de selectie van Telstar, zaten op de bank.

Telstar begon voortvarend aan het duel in de Noordoostpolder. In de 3e minuut slalomde Senne Lynen door de Almeerder defensie. Op het moment dat hij de bal op het doel van Agil Etemadi schoot, werd hij aangetikt. De bal vloog over het doel. Vijf minuten later moest Anass Najah Jergé Hoefdraad ten koste van een overtreding een halt toeroepen. De bal uit de vrije trap van Youri Loen verdween in de handschoenen van Wesley Zonneveld. Even later zette Ilias Alhalft de bal voor. Ook de kopbal van Jergé Hoefdraad werd door Wesley Zonneveld gevangen. In de 19e minuut leed Stijn Meijer balverlies. Het ronde speeltuig rolde voor de voeten van James Efmorfidis. De aanvaller dacht niet na en haalde uit. Het leder verdween in de korte hoek: 1-0. Rond de 30e minuut passte Anass Najah de bal naar de meegelopen Rodny Lopes Cabral. Hij zette het leer voor. Voordat één van de voorwaartsen de bal kon inschieten, werd het leder door een Almeerder over de achterlijn geschoten. In de 33e minuut was er een beste kans voor Terell Ondaan. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd. Zijn inzet verdween voorlangs het Almeerder doel en eindigde luttele centimeters naast de paal. In de tegenaanval moest Wesley Zonneveld handelend optreden op een schot van James Efmorfidis. Ook in de rebound kwam de Velsense goalie als winnaar uit de strijd. De laatste kans in de eerste helft was voor de in het wit gestoken Velsenaren. Een schot van Ahmad Mendes Moreira spatte op de vuisten van Agil Etemadi uiteen.

Vrijwel direct bij de start van de tweede helft kregen beide ploegen een vrije trap. Die van Ahmad Mendes Moreira strandde in de rode muur. Even later schoot Youri Loen de bal voorbij alles en iedereen. In de 56e minuut speelde Melle Springer de bal breed op Terell Ondaan. Op het moment van schieten gleed hij weg. De bal hobbelde net naast. Zestig tellen later stond Sven van Doorm aan de basis van een Velsense aanval. Op het juiste moment legde hij het leer af op Melle Springer. Zijn schot ging ruim over. Ook Senne Lynen en Dylan Mertens kregen een mogelijkheid op de gelijkmaker. Beiden zochten het doel te hoog. In de 76e minuut gooide Youri Loen het duel definitief in het slot. Stijn Meijer kon in het strafschopgebied tussen twee withemden de bal aannemen. Hij speelde het leer af op Youri Loen. De linkspoot dacht niet na en haalde direct uit. Op zijn harde en lage schot was Wesley Zonneveld kansloos: 2-0. Er zat trainer/coach Mike Snoei niets anders op dan alles op de aanval te gooien. Kansen kwamen er wel, maar de voorwaartsen gaven niet thuis.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Almere City FC: 1. Agil Etemadi, 2. Bram van Vlerken,11. Jergé Hoefdraad, 14. Damon Mirani, 17. Moustapha Seck (28e min. 5. Delvechio Blackson), 18. Ilias Alhaft (22e min. 58. Rogier Benschop), 27. Youri Loen, 29. Stijn Meijer, 30. James Efmorfidis, 33. Radinio Balker (61e min. 32. Rugerro Mannes), 50. Anwar Bensabouh. Wel op de bank maar niet gespeeld:, 8. Niek Vossebelt, 16. Nicky van Hilten, 19. Kevin Luckassen, 21. Timo Plattel en 24. Guy Ramos.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (58e min. 34. Adham El Idrissi), 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira, 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm (71e min. 7. Dylan Mertens) , 30. Melle Springer (78e min. 19. Jordie van der Laan) en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 11. Shaquill Sno, 14. Danny van Haaren, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C.A.N. Bax
assistent-scheidsrechters: de heren M.J.A. Osseweijer en B.J.A.C. van Dongen
vierde official: de heer S. Dröge

Scoreverloop
19e min. 1-0 James Efmorfidis
76e min. 2-0 Youri Loen

Gele kaarten
14e min. Elso Brito

Toeschouwers
2.634