Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar loopt tik op in Eindhoven

Telstar heeft het niet gered tegen Jong PSV. Tijdens de recordwedstrijd van Frank Korpershoek, hij speelt zijn 373e competitieduel als Witte Leeuw in Eindhoven en mag zich nu Mister Telstar noemen, verliezen de Velsenaren met 3-0 van de ploeg van trainer/coach Peter Uneken. Vooral in de tweede helft hebben de jonge Eindhovenaren het betere van het spel. Telstar wordt afgetroefd op felheid, passie, strijd en ze zijn veelal niet bij machte om de bal naar een medespeler te spelen.

Telstar begint op PSV Campus De Herdgang goed. De eerste kansen zijn voor de in het zwart gestoken Velsenaren. In de 3e minuut neemt Sven van Doorm een vrije trap. In het overvolle strafschopgebied stompt keeper Delanghe de bal weg. Het leer rolt voor de voeten van Frank Korpershoek. De jubilaris haalt uit. De bal gaat net langs de paal en ploft tegen de reclameborden. Zestien minuten later is Sven van Doorm dicht bij de openingstreffer. Zijn zwabberbal belandt recht in de handen van Maxime Delanghe. In de 28e minuut levert Mathias Kjølø een voorzet af. Kristofer Kristinsson raakt met zijn hoofd de bal niet goed. Zijn kopbal gaat voorlangs het doel van Jasper Schendelaar. In de 31e minuut trekt Telstar weer ten aanval. Een aanval over een aantal spelers doet de bal uiteindelijk bij Sven van Doorm belanden. De middenvelder plaatst de bal op het Jong PSV-doel. Met een goede redding voorkomt Maxime Delanghe de 0-1. In de één minuut extra speeltijd neemt Nigel Thomas een corner. Mees Kreekels kopt de bal naast.

Na rust is Jong PSV de betere ploeg. De Eindhovenaren zijn veel aan de bal. Echter zonder kansen te creëren. Dat gebeurt pas nadat Vincent Regeling met een knieblessure uitvalt. In de 58e minuut is Yaël Liesdek zijn vervanger. Direct na deze gedwongen wissel is Jong PSV dicht bij de 1-0. Een dot van een kans is aan Nigel Thomas niet besteed. De aanvaller schiet het ronde speeltuig hoog over. Twee minuten later is het wel raak. Uit een voorzet van Justin de Haas schiet Nigel Thomas raak: 1-0. Drie minuten later verdubbeld de Eindhovense ploeg de voorsprong. Ismael Saibari trekt de bal voor en Kristofer Kristinsson schiet binnen: 2-0. In de 76e minuut voorkomt Jasper Schendelaar een derde Eindhovense treffer. Voordat verdediger Sambo de bal kan in schieten duikt de goalie op de bal. Vijf minuten later kan de Velsense doelman de derde treffer van de thuisclub niet voorkomen. Invaller Djenairo Daniels is de doelpuntenmaker: 3-0. In de 85e minuut zet Ilias Bronkhorst de bal voor. Glynor Plet kopt het leder net naast. De laatste kans is voor Telstar. Net voor het einde van het duel is Sven van Doorm dicht bij de eretreffer. Uit een vrije trap schiet hij de bal op de lat. Niet veel later fluit de heer Gansner voor het einde van de wedstrijd. De tweede nederlaag voor de Velsenaren is een feit. Niet getreurd. Zaterdag 10 oktober, aanvang 21.00 uur, is TOP Oss de tegenstander op sportpark Schoonenberg. Een kans op eerherstel. Kom op, Witte Leeuwen!

STATISTIEKEN

Opstelling Jong PSV: 1. Maxime Delanghe, 2. Shurandy Sambo, 3. Mees Kreekels, 4. Luis Felipe, 5. Justin de Haas, 6. Emmanuel Matuta (82e min. 17. Koen Oostenbrink), 7. Ismael Saibari, 8. Robin Schoonbrood (86e min. 16. Andrew Mendonca), 9. Kristofer Kristinsson (61e min. 18. Djenairo Daniels), 10. Mathias Kjølø en 11. Nigel Thomas (61e min. 15. Chris Gloster).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Kyan van Dorp, 13. Gregory Kuisch en 14 Rico Zeegers.

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Sven van Doorm, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (69e min. 23. Cas Dijkstra), 12. Sebastian Soto (46e min. 18. Gyliano van Velzen), 13. Vincent Regeling (58e min. 43. Yaël Liesdek), 21. Anass Najah (69e min. 28. Welat Cagro) en 25. Shayne Pattynama (69e min. 15. Redouan Taha).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, en 49. Joël van Blerk.

Scoreverloop
60e min. 1-0 Nick Thomas
63e min. 2-0 Kristofer Kristinsson
81e min. 3-0 Djenairo Daniels

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R. Gansner
Assistent-scheidsrechters: de heren D. Fikkert en J. Waleveld
Vierde official: de heer S. van Zuilichem

Gele kaarten
33e min. Glynor Plet
88e min. Djenairo Daniels

Toeschouwers
0