Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar loopt tegen zeperd aan in Almere

Telstar is zijn ongeslagen status kwijt in de derde periode  Na een gelijk opgaande eerste helft die met 2-2 afgesloten wordt, gebeurt er in het tweede bedrijf weinig meer voor het Almeerder doel. De thuisclub prikt er nog twee in en wint het duel met 4-2.

Trainer/coach Andries Jonker moest het in de polder doen zonder topscorer Reda Kharchouch. In de aanval is Glynor Plet zijn vervanger. Senne Lynen speelt voor de geschorste Shane Pattynama. Bij tegenstander Almere City FC is Anass Ahannach de vervanger van Ricardo Kip en speelt Mees Kaandorp voor de geblesseerde James Efmorfidis. De van FC Groningen gehuurde Amir Absalem heeft direct een basisplaats. Zijn komst gaat ten koste van Delvechio Blackson.

De eerste helft is doelpuntrijk. De rust wordt met een 2-2 stand bereikt. Almere City FC begint sterk, maar de spitsen Nick Venema en Thomas Verheydt vinden Sven van der Maaten op hun weg naar een doelpunt. In de 18e minuut komt Telstar op voorsprong. De blauwhemden gooien de bal in. Het leer wordt door de Almeerder defensie weggewerkt. Het ronde speeltuig rolt voor de voeten van Benaissa Benamar. De verdediger tikt de bal in het doel: 0-1. Nog geen zestig tellen later schiet Ilias Bronkhorst op het vijandelijke doel. Zijn gekrulde schot vliegt net aan over de kruising. In de 24e minuut komt het team van trainer/coach Ole Tobiasen op gelijke hoogte. Anwar Bensabouh is de Velsense verdediging te snel af. Uit zijn loepzuivere voorzet schiet Thomas Verheydt raak: 1-1. Vier minuten verder geeft ook Mees Kaandorp de bal goed voor. Nu schiet Thomas Verheydt het leder naast. In de 29e minuut komen de roodhemden op voorsprong. Uit een voorzet vanaf de linkerflank schiet Thomas Verheydt de bal in. Met één hand is Sven van der Maaten de situatie meester. In de rebound is het Thomas Verheydt die wel scoort: 2-1. Vier minuten later zet Glynor Plet de gelijkmaker op het scorebord. De spits schiet uit de draai raak.

In de 52e minuut speelt zich het eerste wapenfeit van de tweede helft af. Voor het doel van Joshua Smits. Het afstandsschot van Glynor Plet mist kracht. De bal wordt een makkelijke prooi voor de Almeerder keeper. Twintig minuten later is het 3-2. Anass Ahannach ontvangt de bal net buiten de zestien. Keeper Sven van der Maaten heeft zijn plaats tussen het aluminium verlaten. De bal passeert hem en een aantal Velsense spelers. De bal verdwijnt over de doellijn en tegen het net: 3-2. Met een aantal wissels probeert trainer/coach Andries Jonker het tij te keren. In plaats van 3-3 wordt het door Nick Venema nog 4-2. Dit doelpunt wordt in de 80e minuut gescoord. Eén minuut eerder schoot Youri Loen uit een vrije trap de bal op de lat. In de laatste 15 minuten gebeurt er weinig meer. Telstar is na zes wedstrijden zonder nederlaag de ongeslagen status kwijt, maar we geven niet op!

Het mooiste nieuws kwam vlak na de wedstrijd: Reda Kharchouch blijft toch voor Telstar behouden.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Almere City FC: 22. Joshua Smits, 4. Radinio Balker, 7. Anass Ahannach, 9. Thomas Verheydt (84e min. 10. Ricardo Kip), 11. Faris Hammouti, 14. Damon Mirani, 17. Anwar Bensabouh, 24. Mees Kaandorp (67e min. 19. Torino Hunte), 25. Nick Venema (88e min. 28. Shayon Harrison), 27. Youri Loen en 39. Amir Absalem. Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Bram van Vlerken, 3. Joedrick Pupe, 5. Delvechio Blackson, 8. Niek Vossebelt, 13. Bart Meijers, 21. Tim Plattel, 26. Jelle Goselink en 41. Stijn Keller,

Telstar: 12. Sven van der Maaten, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan, 8. Senne Lynen (79e min. 2. Shaquill Sno), 13. Ilias Bronkhorst (88e min. 15. Rashaan Fernandes), 17. Sven van Doorm (88e min. 10. Melle Springer), 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 29. Glynor Plet. Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Anthony Swolfs, 16. Sam Aarts, 19. Richelor Sprangers, 20. Abdel El Ouazzane, 23. Cas Dijkstra en 27. Roscello Vlijter.

Scoreverloop
18e min. 0-1 Benaissa Benamar
24e min. 1-1 Thomas Verheydt
28e min. 2-1 Thomas Verheydt
33e min. 2-2 Glynor Plet
72e min. 3-2 Anass Ahannach
80e min. 4-2 Nick Venema

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer M. Pérez
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Ribbink en J. Westhof
Vierde official: de heer J. Rozendal

Gele kaarten
51e min. Nick Venema
90e min.+2 Amir Absalem

Toeschouwers
2.339