Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar loopt tegen nederlaag aan in Amsterdam

Telstar heeft Jong Ajax bijna een uur lang het vuur aan de schenen gelegd. Het breekpunt in de wedstrijd was de 1-0. Een schot van Jurgen Ekkelenkamp werd door Donny van Iperen onbedoeld van richting veranderd. Na deze treffer moest Telstar komen en Jong Ajax profiteerde optimaal van de geboden ruimte. Na ruim negentig minuten stond de eindstand van 3-0 op het scorebord. 

Trainer/coach Mike Snoei moest het tegen Jong Ajax nog altijd doen zonder de geblesseerden Adham El Idrissi, Frank Korpershoek en Shaquill Sno. Deze week voegden zich Danny van Haaren en Darren Rosheuvel bij hen. Bij tegenstander Jong AFC Ajax had trainer/coach Michael Reiziger de beschikking over Ryan Gravenberch, Noa Lang en Perr Schuurs. Allen maakten onlangs hun debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de in de Keuken Kampioen Divisie debuterende scheidsrechter, de 24-jarige Luca Cantineau uit Voorburg, golfde het spel op en neer in een hoog tempo. Beide ploegen kregen voldoende kansen om op voorsprong te komen. De eerste was voor Telstar. In de 2e minuut kopte Jordie van der Laan, na een diepebal vanuit de defensie, door op Dylan Mertens. De aanvaller schoot de bal hard en laag op het doel van Dominik Kotarski. De keeper had grote moeite de bal onder controle te krijgen. Eén minuut later schoot Noa Lang de bal op het Velsense doel. Jeroen Houwen dook op de bal. Melle Springer probeerde in de eerste twintig minuten met twee afstandsschoten zijn team aan een doelpunt te helpen. In de 5e minuut schoot de IJmuidenaar de bal recht in de handschoenen van Dominik Kotarski. Twaalf minuten later mikte hij te hoog. Ook Jong Ajax probeerde het met schoten van afstand, maar Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenbrech hadden het vizier niet op scherp staan. In de 25e minuut snoepte Donny van Iperen de bal af van Vaclav Cerny. Hij stak het veld over, ging een combinatie met Jordie van der Laan aan. Op het moment dat de verdediger wilde schieten, struikelde hij. Zestig tellen later gaf Rodny Lopes Cabral de bal goed voor. Net voordat Jordie van der Laan de leren knikker kon inschieten dook Dominik Kotarski op de bal. In de ultieme slotfase van de eerste helft kwam Telstar goed weg. In de zestien kwam Ryan Gravenberch aan de bal. Met een aantal heerlijke bewegingen kapte en draaide het jonge talent zich vrij, gaf de bal mee aan Danilo Pereira da Silva. Op zijn beurt vond hij Nicolas Kühn. Hij schoot de in. De redding van Jeroen Houwen mocht er zijn. Niet veel later floot de heer Cantineau voor de vijftien minuten rust.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 51e minuut kwam Jong Ajax aan de leiding. En hoe! Zo schlemielig voor de in het zwart gestoken Velsenaren. Een afstandsschot van Jurgen Ekkelenkamp zou een makkelijke prooi voor doelman Houwen geweest zijn. Echter Donny van Iperen stond in de baan van het schotje. Via zijn been rolde de bal over de doellijn: 1-0. Telstar ging op jacht naar de gelijkmaker. Niet Telstar kreeg de kansen op de gelijkmaker, maar Jong Ajax wel op 2-0. En die viel ook. In de 65e minuut draaide Danilo Pereira da Silva gemakkelijk weg bij een zwarthemd en schoot de bal tegen de touwen: 2-0. Na deze tweede tegentreffer kon Telstar nog maar weinig gevaar stichten voor het doel van Jong Ajax. Alleen Dylan Mertens kreeg nog een grote kans. Vanaf 25 meter schoot hij de bal op het Amsterdamse doel. Keeper Dominik Kotarski kreeg de bal niet direct onder controle. Er was geen Velsenaar in de buurt om de bal in het verlaten doel te schieten. In de 79e minuut bepaalde Dennis Johnsen de eindstand op 3-0. De invaller reageerde alert op een voorzet van Mitchel Bakker: 3-0.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong AFC Ajax: 1. Dominik Kotarski, 2. Navajo Bakboord, 3. Perr Schuurs (70e min. 18. Sebastian Pasquali), 4. Sven Botman, 5. Mitchel Bakker, 6. Jurgen Ekkelenkamp, 7. Vaclav Cerny (74e min. 17. Dennis Johnsen), 8. Ryan Gravenberch, 9. Danilo Pereira da Silva, 10. Nicolas Kühn (80e min. 16. Teun Bijleveld) en 11. Noa Lang.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Issam El Maach, 15. Dean Solomons, 19. Leo Thethani, 20 Saku Ylätupa, 21. Ché Nunnely, 22. Boy Kemper en 23. Jasper ter Heide.

Telstar: 1. Jeroen Houwen, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum (55e min. 8. Senne Lynen), 5. Elso Brito, 7. Dylan Mertens, 10. Kyle Scott (83e min. 32. Facundo Lescano), 15. Anass Najah, 19. Jordie van der Laan (70e min. 13. Ilias Bronkhorst), 21. Toine van Huizen en 30. Melle Springer.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Ryan Seager, 20. Wesley Zonneveld, 23. Kick Groot, 29. Sven van Doorm en 33. Kaloudis Lemonis.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer L.E. Cantineau
Assistent-scheidsrechters: de heren M.C. Janssen en R.H. Langeland
vierde official: de heer R.J.A. Gansner

Scoreverloop
51e min. 1-0 Jurgen Ekkelenkamp
64e min. 2-0 Danilo Pereira da Silva
79e min. 3-0 Dennis Johnsen

Gele kaarten
43e min. Nicolas Kühn
77e min. Toine van Huizen
81e min. Kyle Scott
88e min. Senne Lynen

Toeschouwers
887