Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar loopt tegen flinke teleurstelling aan

Telstar heeft vanavond een flinke bittere pil moeten slikken. In eigen huis zag Telstar de Waalwijkers van RKC met 0-3 winnen na een 0-0 ruststand. In de tweede helft liepen de Waalwijkers uit naar een riante 0-3 en daarmee eindigde Telstar met lege handen.

De eerste helft was van beide kanten niet één om over naar huis te schrijven. Er werd wel op de aanval gespeeld, maar tot hele grote kansen kwamen de teams niet. Ondaan was in de beginfase dichtbij, maar hij schoot in het zijnet. RKC was via Sow dicht bij een treffer. De bal eindigde naast Zonneveld op de paal en leverde een corner op. Het verdere verloop van de eerste helft kenmerkte zich met name door de vele gele kaarten aan Telstarzijde. In een kort tijdsbestek gingen Ondaan, van Huizen, Rossi en Najah op de bon. Zij zagen de gele kaart.

De tweede helft begon met een aanvallend Telstar. Via Moreira was Telstar dicht bij een voorsprong. Hij schoot een vrije trap op de paal en zag daarmee zijn inzet naast het doel verdwijnen. Terwijl Telstar de druk naar voren had, wist RKC de score te openen. Na ruim een uur kon Rienstra vrij aanleggen van een meter of 20 en hij schoot hard en zuiver raak in de verre hoek. Een tik die Telstar niet te boven wist te komen. Het spel werd slordiger, ondanks een aantal wissels, en RKC maakte gebruik van de geboden ruimte. Darren Maatsen zorgde voor de 0-2 door bij een voorzet van dichtbij doelman Zonneveld via de korte hoek te verschalken. De malaise werd groter toen ook Seys zichzelf op het scorebord wist te plaatsen. De rappe buitenspeler trok naar binnen en schoot hard en zuiver in de korte hoek binnen.

Telstar bleef knokken om zich in ieder geval terug te knokken in de wedstrijd, maar werd zelden gevaarlijk. RKC was nog eenmaal dichtbij, maar raakte de paal. Een frustrerende avond voor de Witte Leeuwen.

STATISTIEKEN


Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito, 7. Dylan Mertens (68e min. 14. Danny van Haaren), 9. Karim Rossi, 10. Ahmad Mendes Moreira (80e min. 33. Elvio van Overbeek), 11. Shaquill Sno, 15. Anass Najah (64e min. 8. Senne Lynen), 18. Darren Rosheuvel, 21. Toine van Huizen en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten, 29. Sven van Doorm en 30. Melle Springer.


RKC Waalwijk: 1. Etienne Vaessen, 2. Juriën Gaari, 3. Melle Meulensteen, 4. Henrico Drost, 5. Paul Quasten (45e min. + 1 18. Gigli Ndefe), 6. Daan Rienstra, 7. Dylan Seys (77e min. 12. Hans Mulder), 8. Anas Tahiri, 9. Sylla Sow, 10. Stijn Spierings (65e min. 20. Nikki Baggerman) en 11. Darren Maatsen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Ezra Walian, 15. Said Bakari, 16. Jordy Zielschot, 17. Roland Bergkamp en 30. Ingo van Weert.


Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. Blank
assistent-scheidsrechters: de heren M.W.J. Ribbink en M.A.S. Beijer
vierde official: de heer R.H. Hensgens


Scoreverloop
61e min. 0-1 Daan Rienstra
67emin. 0-2 Darren Maatsen
75e min. 0-3 Dylan Seys


Gele kaart
18e min. Toine van Huizen
23e min. Anass Najah
38e min. Karim Rossi
40e min. Terell Ondaan
53e min. Melle Meulensteen 


Toeschouwers
1.721