Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar loopt tegen eerste nederlaag aan

Telstar liep vanavond de eerste nederlaag van de voorbereiding op. In Den Helder leken Telstar en FC Dordrecht lang af te stevenen op een gelijkspel, maar een doelpunt in blessuretijd zorgde voor de eerste nederlaag.

Telstar begon de wedstrijd wervelend en kreeg in de eerste minuten twee keer de kans de score te openen. Eerst was het Seager die op de doelman stuitte, en even later wist de defensie van FC Dordrecht ternauwernood te voorkomen dat van Heertum de score opende een meter voor de doellijn. De rest van de eerste helft had Telstar de wedstrijd onder controle, maar kwamen beide ploegen amper tot grote kansen.

In de tweede helft was het Telstar die de score opende. De lange ingooi van Toine van Huizen eindigde voor de voeten van Ryan Seager. De nieuwe spits kreeg de bal vanuit een lastige hoek achter de doelman. Het duurde niet lang voor de gelijkmaker viel. De corner werd ingekopt en op de doellijn raakte Cabral de bal met de hand: strafschop. Deze werd feilloos achter doelman Joey Roggeveen geschoten.

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen een aantal keer de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zowel bij Telstar als bij de tegenstander stond het vizier niet altijd op scherp. Pas in de slotfase werd de wedstrijd beslist. Nadat beide doelmannen in dezelfde minuut in een 1-op-1  situatie hun ploeg op de been hielden, was het toch FC Dordrecht dat aan het langste eind trok. Peijnenburg werkte de bal na een afgeslagen corner prachtig binnen en besliste daarmee de wedstrijd.  

STATISTIEKEN

Opstelling Telstar: 1. Joey Roggeveen, 2. Rodny Cabral (57e min. 13. Ilias Bronkhorst), 4. Jasper van Heertum (63e min. 3. Donny van Iperen), 5. Elso Brito (67e min. 30. Melle Springer), 6. Frank Korpershoek (57e min. 8. Senne Lynen), 7. Dylan Mertens (57e min. 14. Danny van Haaren), 9. Ryan Seager (63e min. 19. Floris van der Linden), 10. Kyle Scott (63e min. 33. Kaloudis Lemonis), 11. Shaquill Sno (67e min. 18. Darren Rosheuvel), 15. Anass Najah (67e min. 29. Sven van Doorm) en 21. Toine van Huizen (63e min. 23. Kick Groot).

Opstelling FC Dordrecht: 1. Bryan Janssen, 2. Antonio Stankov, 4. Maarten Peijnenburg, 5. Brandon Ormonde-Ottewille, 6. Gor Agbaljan (65e min. 16. Thijs Timmermans), 9. Siebe Schets (46e min. 7. Omran Haydary), 10. Savvas Mourgos (46e min. 12. Richie Zenga), 11. Oussama Zamouri (46e min. 8. Renny Smith), 14. Lewis Montsma, 17. Quincy Hogesteger (65e min. 18. Abdelghani el Bachir) en 19. Jeremy Cijntje (80e min. 21. Abdullah Achahbar).

Scoreverloop
47e min. 1-0 Ryan Seager
54e min. 1-1 Richie Zenga (pen.)
89e min. 1-2 Maarten Peijnenburg

Arbitrage
scheidsrechter: de heer G. D’Onorio
assistent-scheidsrechters: de heren J. Koornneef en Y. Rodenburg

Gele kaart
78e min. Darren Rosheuvel