Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar laat Sparta Rotterdam ontsnappen

Telstar heeft voor de derde keer na de winterstop met 1-1 gelijkgespeeld. In het Rabobank IJmond Stadion was titelkandidaat Sparta Rotterdam de tegenstander. De withemden kwamen na een kwartier spelen door Senne Lynen op voorsprong. Niet veel later trok Royston Drenthe uit een vrije trap de stand in evenwicht. In een heerlijke pot voetbal golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen enkele goede kansen maar gescoord werd er niet meer.

Bij Telstar keerde Toine van Huizen en Adham El Idrissi terug in de basiself van trainer/coach Mike Snoei. Van Huizen na een schorsing en El Idrissi na een polsblessure. Hun terugkeer ging ten koste van Kick Groot en Melle Springer. Na het tussentijdse vertrek van Jeroen Houwen, Kaloudis Lemonis, Facundo Lescano, Kyle Scott, Ryan Seager en de blessures van Ilias Bronkhorst, Jasper van Heertum en Jordie van der Laan is de spoeling voor wat betreft aanvallers wat dunnetjes. Gelukkig is daar sinds maandag jl. verandering in gekomen. Van FC Groningen werd Ahmad Mendes Moreira gehuurd. Bij Sparta Rotterdam was Dirk Abels de vervanger van de geblesseerde Fankaty Dabo. Dit was de enige wijziging in de ploeg van trainer/coach Henk Fräser ten opzichte van het team dat vorige week speelde.

In een enerverende wedstrijd kwam Telstar na zestien minuten op voorsprong. Na een goedlopende aanval kwam Terell Ondaan aan de bal. Na een geweldige ferme uithaal moest Roy Kortsmit richting de bovenhoek. Op het schot van Senne Lynen in de rebound moest hij wel het antwoord schuldig blijven: 1-0. Telstar kon niet lang van deze voorsprong genieten. Drie minuten later werd op zo’n achttien meter van het eigen doel een overtreding begaan. Royston Drenthe nam plaats achter de bal. De ex-Madrileen schoot het leder buiten bereik van Wesley Zonneveld tegen de touwen: 1-1. In de 29e minuut mocht Royston Drenthe weer aanleggen voor een vrije trap. Deze keer werd het ronde speeltuig een makkelijke vangbal voor Wesley Zonneveld. Zes minuten later kreeg Telstar de bal niet weg uit de eigen verdediging. De bal rolde voor de voeten van Mohamed Rayhi. Zijn schot werd een prooi voor de Velsense goalie. In de 38e minuut had Adil Auassar de bal voor het inschieten maar hij faalde in riante positie. Drie minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Martens had ook Lars Veldwijk de 1-2 kunnen scoren. Deze keer gleed Donny van Iperen zijn inzet over de eigen achterlijn. In de laatste twee minuten van het eerste bedrijf hadden beide clubs nog een kans. Adham El Idrissi werd diep gestuurd. Zijn schot belandde recht in de handschoenen van Roy Kortsmit. In de tegenaanval kreeg Wesley Zonneveld de bal van Lars Veldwijk niet onder controle. Gelukkig was er geen Spangenaar in de buurt om het leder tegen de touwen te schieten. Wie er wel was, was Rodny Lopes Cabral. Hij roeide de bal weg. Niet veel later floot de leidsman voor het einde van een levendige eerste helft. Even op adem komen. Er was veel strijd. Sparta Rotterdam was de club met het initiatief. Telstar weerde zich kranig en liet zich niet de kaas van het brood eten. Derhalve 1-1.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het eerste schot was van Spartaan Lars Veldwijk. In de 47e minuut zocht de spits het doel te hoog. Vier minuten verder verdween de naam van Royston Drenthe in het boekje van Martens. Nog geen zestig tellen later ging hij weer wat al te opzichtig in de fout. De scheidsrechter spaarde hem door deze keer de gele kaart op zak te houden. Vanaf de 64e minuut maakte huurling Ahmad Mendes Moreira zijn opwachting als Witte Leeuw. Hij kwam het veld in voor Shaquill Sno. In de 78e minuut paste scheidsrechter Martens prima de voordeelregel toe. Uiteindelijk was er balbezit voor Terell Ondaan. Met veel moeite voorkwam goalie Kortsmit een doelpunt. Drie minuten later moest Wesley Zonneveld weer handelend optreden toen de verdediging niet adequaat ingreep. Dit deed de doelman met verve op het schot van Lars Veldwijk. In de 83e minuut waagde Adham El Idrissi een afstandsschot. Zijn poging eindigde in de handschoenen van Roy Kortsmit. Niet veel later stoomde Rodny Lopes Cabral langs de zijlijn op. De bal uit zijn voorzet werd door Senne Lynen ingeschoten. De bal smoorde. De rebound was ook voor de Belg. De middenvelder schoot de bal te gehaast in en over het Rotterdamse doel. In de 85e minuut snelde Adham El Idrissi met zijn laatste krachten voorbij Dirk Abels. Zijn inzet werd in tweede instantie door Roy Kortsmit gepakt. In de absolute slotfase was er nog een beste kans voor Rodny Lopes Cabral. Uit een voorzet van Ahmad Mendes Moreira schoot hij de bal vrij voor Roy Kortsmit naast. Wat een kans! Na drie minuten extra speeltijd vond arbiter Martens het welletjes en floot hij voor het einde van een boeiend duel waar het publiek de grote winnaar werd.

STATISTIEKEN

Opstellingen Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 11. Shaquill Sno (64e min. 10. Ahmad Mendes Moreira), 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 34. Adham El Idrissi (90e min. + 1 14. Danny van Haaren) en 77. Terell Ondaan.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Dylan Mertens, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten, 29. Sven van Doorm en 30. Melle Springer.

Sparta Rotterdam: 1. Roy Kortsmit, 2. Dirk Abels, 3. Dries Wuytens, 4. Adil Auassar, 5. Royston Drenthe, 6. Bart Vriends, 7. Deroy Duarte, 8. Laros Duarte, 9. Lars Veldwijk, 10. Mohamed Rayhi (74e min. 18. Youssef El Kachati) en 11. Halil Dervisoglu (66e min. 15. Abdou Harroui).

Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Levi Bouwense, 13. Giliano Wijnaldum, 14. Gregor Breinburg, 16. Edouard Duplan, 17. Bradly van Hoeven, 20. Tim Coremans en 30. Michael Fabrie).

Arbitrage scheidsrechter: de heer R.W.M. Martens assistent-scheidsrechters: de heren K. Bodde en R.H. Langeland vierde official: de heer W. Wiersma

Scoreverloop 16e min. 1-0 Senne Lynen 19e min. 1-1 Royston Drenthe

Gele kaart

51e min. Royston Drenthe

Toeschouwers 2.263