Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar laat Cambuur met de schrik vrijkomen

 

Telstar doet zichzelf veel te kort in het thuisduel tegen koploper SC Cambuur. De Friezen komen met de schrik vrij. Ze winnen ternauwernood met 1-2. In de tweede helft komt Telstar door een treffer van Gyliano van Velzen aan de leiding. Binnen vijf minuten ligt de gelijkmaker achter Jasper Schendelaar. Elf minuut voor het eind pakt SC Cambuur alsnog de drie punten.

 

Telstar begint goed aan de thuiswedstrijd tegen koploper SC Cambuur. In de 3e minuut wordt Daniel Adshead vastgepakt. Uit de vrije trap kopt Ilias Bronkhorst naast. Zestien minuten later wordt Daniel Adshead door Mitchel Paulissen naar de grond getrokken. Ilias Bronkhorst neemt de vrije trap. De bal wordt het stadion uitgeschoten. In de 22e minuut neemt Mees Hoedemakers een vrije trap. De bal wordt recht in de handschoenen van Jasper Schendelaar geschoten. Zes minuten verder lijdt Anass Najah balverlies. Hij speelt de bal in de voeten van Robert Mühren. Gelukkig weet de spits geen raad met de bal. In de 31e minuut zet Michael Breij zijn ploeggenoot Jamie Jacobs voor het doel. Het wippertje van laatstgenoemde gaat net naast. Vijf minuten verder bereikt een dieptebal Glynor Plet. Zijn schot richting de verre hoek wordt door Sonny Stevens gekeerd. Drie minuten voor het einde van de eerste helft scoort Glynor Plet. Het doelpunt vindt geen doorgang. Buitenspel.

 

Na rust is de eerste kans voor Telstar. In de 52e minuut gaat Joris Kramer in de fout. De bal uit zijn breedtepass bereikt geen van zijn ploeggenoten maar wel Glynor Plet. De spits legt op tijd de bal af naar Gyliano van Velzen. Zijn schot wordt door doelman Stevens gestopt. Twee minuten later is het raak. Wel aan de andere kant van het speelveld. Ilias Bronkhorst mag een rush langs de zijlijn maken en passeert twee Friezen. Hij tikt op tijd de bal naar Gyliano van Velzen. De aanvaller schiet de bal hard en hoog in de touwen: 1-0. Eén minuut later countert SC Cambuur naar de andere kant van het speelveld. Jamie Jacobs heeft de gelijkmaker op zijn schoen. Hij speelt de bal door de benen van Jasper Schendelaar. De goalie herstelt zich snel en duikt op de bal. In de 58e minuut wordt Shayne Pattynama diep gestuurd. Hij ontvangt de bal en speelt het leer direct naar Daniel Adshead. De Engelsman schiet het leer recht in de handen van keeper Stevens. Eén minuut later scoort Jamie Jacobs van dichtbij de gelijkmaker: 1-1. In de 68e minuut mag Benaissa Benamar van het eigen strafschopgebied richting de vijandelijke zestien lopen zonder dat de verdediger aangepakt wordt. Hij speelt de leren knikker naar Gyliano van Velzen. Zijn afstandsschot wordt door Sonny Stevens gepakt. Acht minuten later speelt Benaissa Benamar de bal naar Shayne Pattynama. De bal uit zijn voorzet wordt door Doke Schmidt bij de eerste paal bijna achter zijn eigen doelman getikt. Het is dat Sonny Stevens bij de pinken is. Zestig tellen later trekt Yaël Liesdek mee ten aanval. Hij ontvangt de bal en speelt deze naar Gyliano van Velzen. Zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied wordt gekraakt. Twee minuten later is het wel raak. Het is SC Cambuur dat tegen de verhouding in op voorsprong komt. Een vrije trap van de geelhemden wordt weggekopt. De bal rolt voor de voeten van Robert Mühren. Hij volleyt de bal op het Velsense doel. De bal eindigt tussen de handschoenen van Jasper Schendelaar en de paal tegen de touwen: 1-2. In de resterende elf minuten en de minimale vier minuten speeltijd probeert Telstar de verdiende gelijkmaker te scoren. Helaas. De bal verdwijnt niet in het net achter Sonny Stevens.

 

 

STATISTIEKEN

 

Opstellingen

Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst (65e min. 43. Yaël Liesdek), 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 8. Sven van Doorm (88e min. 26. Tom Overtoom), 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (65e min. 23. Cas Dijkstra), 18. Gyliano van Velzen, 21. Anass Najah, 24. Siebe Vandermeulen (85e min. 7. Rashaan Fernandes) en 25. Shayne Pattynama.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 17. Trevor Doornbusch, 19. Richelor Sprangers, 20. Abdel El Ouazzane, 27. Roscello Vlijter en 28. Welat Cagro.

 

SC Cambuur: 1. Sonny Stevens, 3. Calvin Mac-Intosch, 4. Erik Schouten, 5. Doke Schmidt, 6. Mees Hoedemakers, 8. Jamie Jacobs (90e min. +3 26. Ragnar Oratmangoen), 10. Mitchel Paulissen (65e min. 20. Robin Maulun), 11. Giovanni Korte (65e min. 7. Issa Kallon), 14. Michael Breij (75e min. 27. Jarchinio Antonia), 15. Joris Kramer en 21. Robert Mühren.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Jasper ter Heide, 9. Maarten Pouwels, 12. Ruben Pijlman, 16. Alex Bangura, 19. Sven Nieuwpoort, 23. Brett Minnema en 24. David Sambissa.

 

Scoreverloop

54e min. 1-0 Gyliano van Velzen

59e min. 1-1 Jamie Jacobs

79e min. 1-2 Robert Mühren

 

Arbitrage

Scheidsrechter: de heer Nagtegaal

Assistent-scheidsrechters: de heren Bluemink en Bodde

Vierde official: de heer Kieft

 

Toeschouwers

0