Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar komt valse start niet te boven

Telstar mist tegen Almere City maar liefst dertien spelers door blessures, Corona en een schorsing. De Velsenaren kijken binnen tien minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Ze knokken zich terug tot 2-3. In de slotfase van het duel heeft Telstar een aantal goede kansen om de verdiende gelijkmaker te scoren. De beste kans is voor keeper Schendelaar. Hij schiet op de paal en daarna belandt de bal in de handschoenen van zijn collega Michael Woud.

Alle wedstrijden in het betaald voetbal staan dit weekend in het teken van All Together Challenge. Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal speelt een club in een speciaal regenboogshirt. Juist! Telstar speelt vanavond in dit bijzondere shirt om aandacht te vragen voor een bredere LHBTI-acceptatie.

De wedstrijd begint voor Telstar slecht. Binnen tien minuten lijken de polderbewoners op rozen te zitten. Via Xian Emmers, twee keer, en Ilias Alhaft leidt de ploeg van Ole Tobiasen met 0-3. Zestig tellen na de tweede treffer van de bezoekers is het bijna 1-3. Yaël Liesdek heeft het geluk niet mee. De bal lijkt in de bovenhoek te verdwijnen. Net op tijd is keeper Michael Woud de situatie meester. De doelman tikt de bal over de lat. Na vijftien minuten ligt het spel stil wegens een blessurebehandeling voor Siebe Vandermeulen. Trainer/coach Andries Jonker roept een aantal spelers naar de kant om wat tactische aanwijzingen te geven. Zijn woorden lijken aan te komen want na de spelhervatting is het Glynor Plet die Damon Mirani uitkapt en de bal binnen schiet: 1-3. In de 26e minuut probeert Niels van Wetten het van afstand. Zijn schot verdwijnt één meter naast de verkeerde kant van de paal. Zes minuten later neemt Mees Kaandorp een vrije trap. Targetspits Thomas Verheydt schampt de bal. De leren knikker gaat ruim naast. In de 38e minuut speelt Telstar tegenstander Almere City van het kastje naar de muur. Uiteindelijk wordt het schot van Glynor Plet geblokt. Twee minuten verder kopt uit een hoekschop Thomas Verheydt de bal in de handen van Jasper Schendelaar.

Telstar laat na de rust zich weer van zijn goede kant zien. De eerste aanval gaat via Yaël Liesdek. De bal uit zijn voorzet wordt door Bram van Vlerken over de eigen achterlijn geschoten voordat Glynor Plet kan inschieten. Eén minuut later is Mees Kaandorp dicht bij de vierde treffer. De bal uit zijn vrije trap wordt door Jasper Schendelaar op fantastische wijze uit de bovenhoek getikt. In de 56e minuut schiet Shayne Pattynama op het vijandelijke doel. Zijn zwabberschot vliegt er bijna in. In twee keer kan keeper Woud de bal controleren. In de 63e minuut scoort Almere City FC. In de ogen van de arbitrage gaat het feestje terecht niet door want Thomas Verheydt maakt een overtreding op de Velsense goalie. Drie minuten later is het wel raak, maar wel aan de andere kant van het speelveld. De thuisclub neemt een corner. De roodhemden krijgen de bal niet uit het eigen strafschopgebied weg. Ilias Bronkhorst pikt het leer op en schiet raak: 2-3. In de 70e minuut zet Redouan El Yaakoubi met een heerlijke pass Yaël Liesdek aan het werk. Hij snelt voorbij Thibaut Lesquoy en schiet in. De bal gaat net over. Twee minuten later is Thomas Verheydt bijna trefzeker. Jasper Schendelaar voorkomt dat. In de absolute slotfase krijgt Telstar een aantal goede kansen. Uit een voorzet van Yaël Liesdek schiet aanvoerder Plet de bal in. Zijn inzet wordt gekraakt. In de rebound mikt invaller Marwan Ouardane te hoog. Zijn inzet gaat wel via een speler van de tegenstander over. Uit de corner kopt Jasper Schendelaar de bal in. Ook zijn kopbal wordt gekraakt. In de twee minuten extra speeltijd is het weer Jasper Schendelaar die de aanval zoekt. Zijn schot raakt de paal en belandt daarna in de handen van keeper Woud. Direct fluit de heer Van de Graaf voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

 

Opstellingen

Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (83e min. 19. Richelor Sprangers), 16. Niels van Wetten (83e min. 39. Marwan Ouardane), 18. Gyliano van Velzen, 24. Siebe Vandermeulen (17e min. 27. Roscello Vlijter), 25. Shayne Pattynama en 43. Yaël Liesdek.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane, 37. Quincy Nkansah en 49. Joël van Blerk.

 

Almere City FC: 22. Michael Woud, 2. Bram van Vlerken, 6. Tim Receveur, 9. Thomas Verheydt, 11. Ilias Alhaft (79e min. 10. Elias Sörensen), 12. Thibaut Lesquoy, 14. Damon Mirani, 15. Daniël Breedijk, 16. Xian Emmers (79e min. 17. Anwar Bensabouh), 23. Faris Hammouti en 24. Mees Kaandorp (79e min. Oussama Bouyaglafen).

Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Agil Etemadi, 3. Radinio Balker, 5. Delvechio Blackson, 18. Steve Tunga, 19. Shayon Harrison, 21. Stijn Keller, 26. Ruggero Mannes, 27. Jearl Margaritha en 28. Guillermo Gauna.

 

Scoreverloop

02e min. 0-1 Xian Emmers

08e min. 0-2 Xian Emmers

10e min. 0-3 Ilias Alhaft

16e min. 1-3 Glynor Plet

66e min. 2-3 Ilias Bronkhorst

 

Arbitrage

Scheidsrechter: de heer E. van de Graaf

Assistent-scheidsrechters: de heren N. van Kampen en J. Westhof

Vierde official: de heer M. de Bruijn

 

Toeschouwers

0