Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar komt te laat op stoom

Telstar heeft zichzelf te kort gedaan in het thuisduel tegen Jong Ajax. Ondanks een flink aantal kansen blijven de Velsenaren op 2-3 steken. De withemden komen in de slotfase van het aantrekkelijke duel knap terug van een 0-3 achterstand. De tijd is tekort om de verdiende gelijkmaker achter Dominik Kotarski te schieten of te koppen.

De beginfase is voor Telstar. Jong Ajax wordt op eigen helft teruggedrongen. In de 7e minuut komt Elayis Tavsan ver met zijn solo. Zijn schot smoort. Twee minuten verder krijgt Charlie Gilmour een levensgrote kans. Na goed voorbereidend werk van Marcus McGuane en Shayne Pattynama schiet hij ruim over. Weer twee minuten later wil de bal er nog altijd niet in. Uit een hoekschop van Anthony Berenstein kopt Senne Lynen de bal in. Keeper Dominik Kotarski voorkomt de 1-0. Enkele seconden later stuit Reda Kharchouch op de goalie. In de rebound verdwijnt de bal van Senne Lynen net naast. In de 14e minuut lijdt Telstar balverlies. De bal wordt diep op Nicolas Kühn gespeeld. In eendrachtige samenwerking klaren Anthony Berenstein en Frank Korpershoek dit klusje. Tegen de verhouding in komt Jong Ajax in de 21e minuut op voorsprong. De eerste kans wordt direct benut. Telstar krijgt de bal niet uit de verdediging weg. Het leer rolt voor de voeten van Jasper ter Heide. Vanaf de rand van de zestien kapt hij een tegenstander uit en schiet raak: 0-1. Zeven minuten later gaat Kik Pierie in de fout in een duel met Elayis Tavsan. Carel Eiting is net op tijd terug om zijn aanvoerder te assisteren. Hij schiet de bal over de achterlijn. Na ruim dertig minuten schiet Lassina Traoré de bal hoog over het Velsense doel nadat hij na een combinatie tussen Nicolas Kühn en Ryan Gravenberch in kansrijke positie gezet is. Na deze kans is het weer tijd voor Telstar. In de 39e en 41e minuut is Reda Kharchouch twee keer dicht bij de gelijkmaker. De eerste keer schiet hij de bal laag in. Dominik Kotarski krijgt nog net zijn handschoen tegen de bal. De tweede keer kan de spits de bal te weinig vaart meegeven om het de goalie van Jong Ajax lastig te maken.

Bij aanvang van de tweede helft vervangt bij de Amsterdammers Quinten Timber Alex Méndez. Telstar gaat onverdroten door met het creëren van kansen. De gelijkmaker hangt in de lucht maar de Velsenaren krijgen de bal niet over de doellijn. Jong Ajax scoort wel. Vanaf de stip. Een duwtje in de rug van Lassina Traoré door Anthony Berenstein wordt wel erg zwaar bestraft. Bovendien ontvangt de boosdoener ook nog eens een gele kaart. Carel Eiting neemt plaats achter de bal en schiet via de paal de bal achter Sven van der Maaten: 0-2. Na de dubbele wissel, Sven van Doorm en Glynor Plet voor Anass Najah en Elayis Tavsan, speelt Telstar nog meer met de drang naar voren. Op jacht naar de aansluitingstreffer. Glynor Plet krijgt een geweldige kans. Na goed voorbereidend werk van Shayne Pattynama schiet de invaller de bal net naast. In de 68e minuut stoomt Senne Lynen over de rechterflank op. De bal uit zijn voorzet wordt door Reda Kharchouch naast geschoten. Eén minuut later is het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Uit een counter scoort Jurgen Ekkelenkamp 0-3. Hij lijkt het duel in het slot te gooien maar Telstar toont veerkracht. Na kansen voor Marcus McGuane, Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp komt Telstar door een doelpunt van Ilias Bronkhorst op 1-3. In de 85e minuut profiteert de invaller van knullig balverlies van Kik Pierie. Nog geen 120 tellen later brengt Reda Kharchouch de spanning weer geheel terug. Carel Eiting gaat in de fout door in het strafschopgebied Charlie Gilmour onderuit te schoffelen. De Velsense topscorer schiet vanaf elf meter raak: 2-3. In de resterende tijd gaat Telstar nog meer opportunistischer voetballen maar de verdiende gelijkmaker wordt niet meer gescoord.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 12. Sven van der Maaten, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (60e min. 29. Glynor Plet), 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch, 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah (60e min. 17. Sven van Doorm) en 25. Shayne Pattynama (70e min. 13. Ilias Bronkhorst). Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Anthony Swolfs, 2. Shaquill Sno, 5. Redouan El Yaakoubi, 10. Melle Springer en 15. Rashaan Fernandes,.

Jong AFC Ajax: 1. Dominik Kotarski, 2. Jasper ter Heide (78e min. 15. Boy Kemper), 3. Jurriën Timber, 4. Kik Pierie, 5. Juan Familio-Castillo, 6. Ryan Gravenberch, 7. Nicolas Kühn (70e min. 19. Brian Brobbey), 8. Carel Eiting, 9. Lassina Traoré, 10. Jurgen Ekkelenkamp en 11. Alex Méndez (46e min. 16. Quinten Timber). Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Issam el Maach, 17. Kenneth Taylor, 18. Hassane Bandé, 20. Leo Thethani, 21. Joshua Pynadath en 22. Dean Solomons.

Scoreverloop
21e min. 0-1 Jasper ter Heide
58e min. 0-2 Carel Eiting (pen.)
69e min. 0-3 Jurgen Ekkelenkamp
85e min. 1-3 Ilias Bronkhorst
87e min. 2-3 Reda Kharchouch (pen.)

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E.R. Bijl
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en R. van Marrewijk
Vierde official: de heer R.N. de Cock

Gele kaarten
52e min. Shayne Pattynama
55e min. Nicolaas Kühn
57e min. Anthony Berenstein
86e min. Carel Eiting

Toeschouwers
3.063