Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar komt niet verder dan 1-1

Voorafgaande aan dit duel eiste trainer/coach Mike Snoei niets anders dan drie punten. Het werd er slechts één want na ruim negentig minuten was de eindstand 1-1. Maar wat ging het moeizaam. Pas in de absolute slotfase schoot Senne Lynen zijn ploeg naast Helmond Sport.

Telstar startte voortvarend. De withemden drukten Helmond Sport terug op eigen helft en creërden wat mogelijkheden via Donny van Iperen, Terell Ondaan en Rodny Lopes Cabral. Pas in de 19e minuut lieten de Helmonders zich gelden. Dean Koolhof zette Richelor Sprangers vrij voor Wesley Zonneveld. De Velsense keeper redde goed op zijn inzet. Twee minuten later was het wel raak. Telstar was in de aanval en leed balverlies. Via een vlijmscherpe counter kwam via Joeri Poelmans uiteindelijk Richelor Sprangers aan de bal. Tussen een aantal withemden in schoot hij van buiten het strafschopgebied raak: 0-1. Na dit doelpunt ging het team van trainer/coach Robby Alflen nog meer op de eigen defensie leunen, bij balbezit van de thuisclub kropen alle spelers terug op eigen helft en gokten zij op de snelheid van Richelor Sprangers. Telstar had het moeilijk met deze speelwijze van de Helmonders. Tot de zestien was het spel aardig maar het gemis van een echte spits liet zich ook in deze wedstrijd gelden. In de 36e minuut leek het 0-2 te worden. Weer werd Richelor Sprangers diep gestuurd. Wesley Zonneveld twijfelde met uitkomen. De Helmonder omspeelde de goalie en schoot de bal op het doel maar tegen de buitenkant van de paal.

Na rust was het duidelijk dat Helmond Sport de voorsprong met man en macht zou verdedigen. Het werd een wedstrijd waarin strijd de boventoon voerde. Beide ploegen kwamen amper tot kansen waardoor het voor het publiek geen leuk schouwspel werd. In de absolute slotfase knokte Telstar zich naar één punt. Vanaf de rechterkant werd de bal hard voorgezet. Van dicht bij was het Senne Lynen die het laatste tikje gaf: 1-1.

STATISTIEKEN

Opstellingen Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen (87e min. 7. Dylan Mertens), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 11. Shaquill Sno, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm (63e min. 14. Danny van Haaren), 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Jeroen Houwen, 15. Anass Najah, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot en 25. Sven van der Maaten. Helmond Sport: 1. Stijn van Gassel, 3. Bart Meijers, 4. Ron Janzen, 12. Dean Koolhof, 14. Bram Zwanen (63e min. 18. Albian Muzaqi), 16. Joeri Poelmans, 19. Maiky Fecunda, 20. Koen Wesdorp (86e min. 15. Dylan de Braal), 23. Richelor Sprangers, 24. Jordan van der Gaag en 28. Nick de Louw.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 5. Kjell Knops, 21. Stefan Tielemans, 22. Jamie Watt en 27. Juul Respen.

Arbitrage scheidsrechter: de heer W. de Cremer assistent-scheidsrechters: de heren L. Becquet en R. Wyns
vierde official: de heer L. Timmer Scoreverloop 21e min. 0-1 Richelor Sprangers 90e min. 1-1 Senne Lynen

Gele kaarten 23e min. Bram Zwanen 58e min. Frank Korpershoek 88e min. Toine van Huizen 88e min. Joeri Poelmans 90e min. + 3 Jordan van der Gaag Toeschouwers 1.760