Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar knokt zich terug in Limburg: 1-1

Telstar neemt een verdiend punt mee uit Kerkrade. Vlak voor tijd benut Welat Cagro een penalty. Een terechte strafschop na een handsbal van Kees Luijckx. Voor hetzelfde geldt pakt Telstar drie punten. In de slotfase, voor en na de gelijkmaker lieten de Witte Leeuwen daarop een paar goede kansen onbenut. Het geluk zit dan eventjes niet mee en blijft het bij 1-1.

In de 2e minuut krijgt Daniel Adshead een kans. De aanvaller moet van ver schieten en mist het doel ruim. Vier minuten later krijgt Roland Alberg de bal aangespeeld. Hij plaatst een afzwaaier. Richard Jensen wordt na een minutenlange behandeling aan zijn hamstrings naar de kant gehaald. De Finse verdediger lijkt niet verder te kunnen. Hij wordt door Xander Lambrix vervangen. In de 13e minuut zet Siebe Vandermeulen de bal voor. Keeper Miguel Santos is eerder bij de bal dan Sebastian Soto en vangt de leren knikker. Zes minuten later is Telstar dreigend. Voordat Sebastian Soto bij de bal is, komt de Limburgse keeper op tijd zijn doel uit en stompt het leer weg. In de 27e minuut vertrekt een speler van de thuisclub van de rechterflank in duidelijke buitenspelpositie. De assistent van scheidsrechter Ruperti vlagt niet. Uiteindelijk kopt Noord-Hollander Luijckx de bal over het doel. In de 38e minuut lijkt Roda JC op voorsprong te komen. Via Patrick Pflücke en Roland Alberg komt Erik Falkenburg aan de bal. Zijn schot wordt door Jasper Schendelaar naast het doel getikt. In de absolute slotfase van de eerste helft is Erik Falkenburg te slordig aan de bal. Hij laat de bal simpel afpakken. Niet veel later fluit de heer Ruperti voor het einde van de eerste helft.

Twee ongewijzigde teams staan aan de aftrap van de tweede helft. De eerste kans is voor Telstar. Gyliano van Velzen wordt niet aangevallen. Op de rand van de zestien geeft hij de bal af aan Daniel Adshead. Via de rug van een Roda JC-verdediger verdwijnt de bal over de achterlijn. In de 51e minuut komt de ploeg van trainer/coach Jurgen Streppel op voorsprong. Amir Absalem mag en kan in alle rust de bal voorzetten. Keeper Schendelaar en Shayne Pattynama zitten mis. Voor Erik Falkenburg is het een koud kunstje om de bal binnen te koppen: 1-0. Een doelpunt uit het niets. Dat wel. Tien minuten later is dar bijna de 2-0, maar Patrick Pflücke mikt te hoog. In de 64e minuut komt Shayne Pattynama aan de bal. Zijn schot wordt gekraakt en verdwijnt niet in het doel maar over de achterlijn. Zestig tellen later is Jordy Croux dicht bij een doelpunt. De invaller schiet de bal recht in de handschoenen van Jasper Schendelaar.  Vier minuten verder lijdt Roda JC balverlies. Sebastian Soto pikt de bal op en schiet het leer direct richting de korte hoek. Miguel Santos redt ten koste van een corner. Sven van Doorm neemt de hoekschop. Hij schiet het ronde speeltuig het volle strafschopgebied in. Geen withemd die de bal het laatste tikkie kan geven. In de 78e minuut mag Amir Absalem weer eens een aanval op zetten. Hij speelt de bal naar de vrijstaande Patrick Pflücke. Hij weet geen raad met de bal. Koppen? Schieten? Hij kiest voor koppen. Dit gaat de kleine man niet goed af. Voor een leegstaand Velsens doel raakt hij de bal verkeerd. Het leer verdwijnt ver naast het doel. Met nog ruim 15 minuten op de stadionklok wordt Sebastian Soto diep gestuurd. Hij neemt de bal wel aan maar laat vrijwel direct het ronde speeltuig van zijn voet springen. De bal wordt een makkelijke prooi voor Miguel Santos. Telstar blijft druk uitoefenen op de Roda JC-defensie. In de 85e minuut zet Shayne Pattynama de bal voor. Sebastian Soto kopt het leder net over het vijandelijke doel. Even later krijgt Shayne Pattynama zelf een kans. Uit de draai schiet hij over. Twee minuten later is daar dan de gelijkmaker. Een kopbal van Benaissa Benamar wordt door aanvoerder Luijckx met de hand getoucheerd. Penalty! Walet Cagro weet wel raad met dit buitenkansje. Hij stuurt keeper Santos het bos in: 1-1. De slotfase is voor Telstar. Met een splijtende pass zet Richelor Sprangers Sebastian Soto aan het werk. De balaanname van de huurling van Norwich City is niet goed. In de vier minuten extra speeltijd is Shayne Pattynama dicht bij de tweede Velsense treffer. Ook deze keer wordt zijn inzet geblokt. Even later fluit scheidsrechter Ruperti voor het einde van de wedstrijd en moeten beide ploegen zich tevreden stellen met één punt.


STATISTIEKEN

Opstelling Roda JC: 21. Miguel Santos, 2. Stefano Marzo, 3. Richard Jensen (9e min. 20. Xander Lambrix), 4. Kees Luijckx, 5. Amir Absalem (80e min. 6. Robert Klaasen), 8. Niek Vossebelt (62e min.  19. Michalis Ioannou), 9. Fabian Serrarens (62e min. 11. Jordy Croux), 10. Roland Alberg, 14. Patrick Pflücke, 17. Danny Bakker en 33. Erik Falkenburg.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Thijmen Goppel, 13. Pepijn Schlösser, 16. Youri Roulaux, 23. Leslie Dunkwu, 24. Nicky Souren, 25. Livio Milts, 35. Benjamin Bouchouari en 36. Loek Hamers.

Opstelling Telstar:
1. Jasper Schendelaar, 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 8. Sven van Doorm (81e min. 28. Welat Cagro), 10. Daniel Adshead (67e min. 23. Cas Dijkstra), 12. Sebastian Soto, 18. Gyliano van Velzen (81e min. 19. Richelor Sprangers), 21. Anass Najah, 24. Siebe Vandermeulen (67e min. 43. Yaël Liesdek) en 25. Shayne Pattynama.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 20. Jason Fitz-Jim en 27. Roscello Vlijter.

Scoreverloop

51e min. 1-0 Erik Falkenburg
87e min. 1-1 Welat Cagro (pen.)

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Ruperti
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Ketting en S. Nanninga
Vierde official: de heer T. Voncken

Gele kaarten
10e min. Niek Vossebelt
23e min. Siebe Vandermeulen
87e min. Kees Luijckx
89e min. Vincent Regeling

Toeschouwers
0