Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar knokt zich naar zege

Telstar heeft zich in het thuisduel tegen Helmond Sport gerevancheerd op de slechte seizoenstart.  Het team van trainer/coach Roy Hendriksen werd met een 4-2 nederlaag naar Helmond teruggestuurd. Voor de Velsense toeschouwers was het de laatste tien minuten nog wel billenknijpen. Maar ook dit hebben zij overleefd.

Trainer/coach Michel Vonk had twee wissels toegepast na de blamage in Volendam. Donny van Iperen en Denis Mahmudov werden naar de reservebank verwezen. Voor hen speelden Jordy Tutuarima en Oussama Zamouri. Ook trainer/coach Roy Hendriksen van Helmond Sport had twee wijzigingen in zijn basiself doorgevoerd. Ron Janzen ontbrak vanwege een blessure en Marc Höcher was niet geheel fit maar zat wel op de bank. Binnen de krijtlijnen waren Seppe Brulmans en Furhgill Zeldenrust hun vervangers.

Beide clubs waren de competitie slecht begonnen. Met één schamel puntje waren zowel Telstar als Helmond Sport in de kelder van de Jupiler League terug te vinden. Winst was voor beide ploegen bittere noodzaak. Telstar begon nerveus aan de wedstrijd. De spelers hadden moeite om elkaar de bal toe te spelen. Gelukkig wist Helmond Sport hiervan niet te profiteren. In de 10e minuut mocht Seppe Brulmans een vrije trap nemen. Hij krulde de bal richting de eerste paal. Wesley Zonneveld lette goed op en stompte de bal weg. Vijf minuten later kapte Jordy Thomassen in het strafschopgebied Bryan Ottenhoff uit. Zijn schot eindigde in de handschoenen van Wesley Zonneveld. In de 25e minuut nam namens de thuisclub Liban Abdulahi een corner. Crescendo van Berkel tornde boven iedereen uit en kopte raak, 1-0. Na deze treffer kregen Furhgill Zeldenrust en Jordy Thomassen nog kansjes maar zij vonden de sterk keepende Wesley Zonneveld op hun weg naar de gelijkmaker. In de 37e minuut zette vanaf de rechterflank Fabian Serrarens de bal voor. In de zestien leek Liban Abdulahi de 2-0 binnen te glijden. Hij raakte het leder niet goed. De bal rolde door naar Oussama Zamouri. Zijn inzet vloog voorbij Ferhat Kaya tegen de touwen, 2-0. Binnen twee minuten na dit doelpunt had Stefano Lilipaly twee keer een geweldige kans om de score nog voor rust naar een hoger plan te tillen. De eerste keer ging keeper Kaya wat al te opzichtig in de fout. Buiten zijn eigen strafschopgebied leed hij balverlies. Stefano Lilipaly pikte de bal op en lobde de bal over de al verslagen Ferhat Kaya maar ook over en naast het doel. Nog geen dertig seconden later kreeg hij een tweede kans. Zijn schot werd door Ferhat Kaya net onder de lat vandaan gebokst. In de slotfase van de eerste helft liet Telstar zien dat het wel degelijk kan voetballen. Een aanval om van te smullen. Via Oussama Zamouri en Stefano Lilipaly kwam Fabian Serrarens. De aanvaller bleef kalm en scoorde beheerst 3-0.

Na de verplichte vijftien minuten rust begonnen beide teams met één wissel aan de tweede helft. Bij Telstar was Liban Abdulahi in de kleedkamer achtergebleven. In het veld werd Denis Mahmudov zijn vervanger. Bij tegenstander Helmond Sport werd Seppe Brulmans voor Mike Verkoelen gewisseld. In de 52e minuut gooide oefenmeester Hendriksen een aanvaller erbij. Shpend Hasani kwam erin voor verdediger Jeroen Verkennis. Deze invaller kreeg direct een goede kans. In riante positie schoot hij van dichtbij de bal hoog over. Twee minuten later legde Crescendo van Berkel Jordy Thomassen in het strafschopgebied neer. Scheidsrechter Van der Vrande was onverbiddelijk. Hij gaf de formatie uit Helmond een penalty. Jordy Thomassen wist wel raad met de elfmetertrap, 3-1. Zestig tellen later kreeg Guyon Philips een kans. Na goed voorbereidend werk van Oussama Zamouri en Jordy Tutuarima schoot hij de bal in het zijnet. In de 68e minuut wees scheidsrechter Van der Vrande wederom naar de penaltystip. Nu na een duwtje van Thomas van den Houten op Shpend Hasani. Boosdoener Van der Houten kreeg voor dit lichte vergrijp ook nog eens een gele kaart. Weer nam Jordy Thomassen plaats achter de bal. Wederom liet hij Wesley Zonneveld kansloos, 3-2. In de 78e minuut leek Stefano Lilipaly de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de ogen van de arbitrage vond deze treffer geen doorgang. Wegens buitenspel. Omdat Helmond Sport op jacht ging naar de gelijkmaker ontstond er voor Telstar veel ruimte in de laatste fase van deze enerverende wedstrijd. In de 87e minuut profiteerde Mohammed Ajnane van de vele ruimte voor hem. Een één-tweetje met Stefano Lilipaly rondde de invaller koelbloedig af, 4-2. In de resterende minuten inclusief vier minuten extra speeltijd bleef het hierbij zodat de eerste zege voor de Witte Leeuwen een feit werd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 7. Fabian Serrarens,  9. Guyon Philips (61e min. Mohammed Ajnane), 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi (46e min. 11. Denis Mahmudov), 15. Jordy Tutuarima, 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri (75e min 12. Donny van Iperen) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Tom Beissel, 8. Çağri Kodalak,18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden en 20. Boy de Jong.

Helmond Sport: 1. Ferhat Kaya, 4. Stepen Warmolts, 5. Gillian Juliana, 6, Steven Edwards, 7. Giovanni Hiwat, 8. Jason Bourdouxhe, 9. Robert Braber, 11. Furhgill Zeldenrust (65e min. 10. Marc Höcher), 12. Jordy Thomassen, 17. Seppe Brulmans (46e min. 16. Mike Verkoelen) en 26. Jeroen Verkennis (52e min. 15. Shpend Hasani). Wel op de bank maar niet gespeeld: 21. Joris van Gerwen, 22. Stijn van Gassel, 25. Merijn van Heugten, 27. Wietse van Lankveld en 28. Nick de Louw.

Scoreverloop
25e min.    1-0    Crescendo van Berkel
37e min    2-0    Oussama Zamouri
45e min.    3-0    Fabian Serrarens
55e min.    3-1    Jordy Thomassen
68e min.    3-2    Jordy Thomassen
87e min.    4-2    Mohammed Ajnane

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer S. van der Vrande
Assistent-scheidsrechters: de heren C. Dobre en B.J. Steinhauser
Vierde official: de heer R.J.A. Gansner

Gele kaarten
51e min.    Fabian Serrarens
58e min.    Oussama Zamouri
68e min.    Thomas van den Houten
74e min.    Gillian Juliana
76e min.    Maikel Verkoelen

Toeschouwers
1.299