Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar knokt zich naar een punt

Eindelijk viel voor Telstar het kwartje eens de goede kant op. In het thuisduel tegen VVV-Venlo stelde nieuwkomer Donovan Deekman in de laatste seconden van de drie minuten extra speeltijd  één punt veilig tegen de nummer twee van de Jupiler League. En dat met tien man. Crescendo van Berkel kreeg een kwartier voor tijd een rode kaart na een onbesuisde actie op Moreno Rutten.

Trainer/coach Michel Vonk moest flink sleutelen aan zijn basisformatie. De al langer geblesseerden Tom Beissel, Toine van Huizen en Cor Varkevisser kregen in de loop van de week gezelschap van Frank Korpershoek. Op de wedstrijddag voegde Mohammed Ajnane met een rugblessure zich bij hen. Ook Bryan Ottenhoff was afwezig. De verdediger was geschorst. Centraal in de verdediging was voor Benjamin van den Broek een plaats ingeruimd. Anthony Correia, Edo Knol en Rafael Uiterloo kregen na lange tijd weer speelminuten. Bij tegenstander VVV-Venlo had trainer/coach Maurice Steijn bijna een fitte en schorsingsvrije selectie tot zijn beschikking. De enige afwezige was ex-Telstarverdediger Jerold Promes.

Telstar begon goed aan het duel tegen VVV-Venlo. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dieperink zaten de withemden kort op hun tegenstanders. Zij lieten de Venlonaren geen moment in het spel te komen. Deze speelwijze leverde in de achtste minuut de 1-0 op. Rafael Uiterloo speelde de bal diep naar Tarik Tissoudali. De verdedigers Robin Buwalda en Niels Fleuren weigerden in te grijpen. Met een simpele voetbeweging zette de Velsense topscorer Jordy Deckers op het verkeerde been en schoot de bal tegen de touwen: 1-0. Telstar bleef na deze vroege voorsprong de bovenliggende partij, kreeg een aantal kansen maar gescoord werd er niet. Dat deed Mitchel Paulissen ook niet. In de 28e minuut kreeg de Limburger uit een goede aanval de bal toegespeeld. Hij schoot het ronde speeltuig in de korte hoek maar op de buitenkant van de paal.
In de tweede helft startte Telstar weer sterk maar het was Vito van Crooij die de eerste kans kreeg. De jongeling soleerde voorbij een drietal Velsenaren, speelde zichzelf zo vrij maar mikte in riante positie te hoog. Twee minuten later was het wel raak voor VVV-Venlo. Een hoekschop van Gianluca Nijholt werd door de Telstarverdediging afdoende weggewerkt. Via Kristiaan Haagen kwam diezelfde Nijholt weer aan de bal. Uit een moeilijke hoek schoot hij de bal fraai in de verre bovenhoek: 1-1. Na deze treffer was het de geel/zwarte formatie die Telstar op eigen helft terugdrukte. In de 68e minuut was Selman Sevinç dicht bij de 1-2. Zijn inzet ging voorlangs het doel van Wesley Zonneveld. Zes minuten later moest Telstar met z’n tienen verder. Een harde tackle op Moreno Rutten van Crescendo van Berkel werd met een rode kaart bestraft. Twee minuten later kreeg Anthony Correia geel te zien na een tackle op een geelhemd. Uit de vrije trap van Mitchel Paulissen kopte Johnatan Opoku raak: 1-2. Telstar zette aan voor een slotoffensief, ging opportunistisch voetballen door alle ballen hoog en ver naar voren te schieten. In de hoop dat het leder goed zo vallen. In de 79e minuut schoot keeper Deckers de bal pardoes in de schoenen van Jordy Tutuarima. Zijn gehaaste schot vloog over. Nog geen 25 seconden later behoedde Wesley Zonneveld zijn ploeg van een 1-3 achterstand. De goalie redde voortreffelijk op de inzet van  Mitchel Paulissen. In de drie minuten speeltijd was daar die dekselse Donovan Deekman. Uit de kluts en via een Venlonaar rolde de bal voor zijn voeten. Geen buitenspel dus. Hij bleef voor Jordy Deckers koelbloedig en prikte de gelijkmaker in het doel: 2-2. Een aantal seconden later floot de heer Dieperink voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Anthony Correia (85e min. 29. Donovan Deekman), 5. Thomas van den Houten, 7. Fabian Serrarens (77e min. 15. Jordy Tutuarima), 8. Tim Keurntjes, 11. Rafael Uiterloo (61e min. 9. Marko Maletić), 13. Benjamin van den Broek, 17. Tarik Tissoudali, 18. Edo Knol, 23. Crescendo van Berkel en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 19. Dustin Mijnders, 21. Liban Abdulahi en 30. Blake Horton.

VVV-Venlo: 1. Jordy Deckers, 2. Moreno Rutten, 4. Robin Buwalda, 5. Niels Fleuren (55e min. 27. Jason Bourdouxhe), 6. Danny Post (41e min. 14. Selman Sevinç), 7. Vito van Crooij, 8. Gianluca Nijholt, 9. Ralf Seuntjens, 10. Johnatan Opoku, 31. Mitchel Paulissen (89e min. 11. Leandro Resida) en 32. Kristiaan Haagen. Wel op de bank maar niet ingevallen: 16. Delano van Crooij, 18. Dyon Gijzen, 19. Torino Hunte en 29. Sam Westley.

Scoreverloop
08e min.    1-0    Tarik Tissoudali
57e min.    1-1    Gianluca Nijholt
76e min.    1-2    Johnatan Opoku
90e min. + 2    2-2    Donovan Deekman

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R. Dieperink
Assistent-scheidsrechter: de heren D. van Velzen en E. Koopman
Vierde official: de heer L.E. Cantineau

Gele kaarten
44e min.    Niels Fleuren
74e min.    Fabian Serrarens
75e min.    Anthony Correia
82e min.    Gianluca Nijholt

Rode kaart
74e min.    Crescendo van Berkel

Toeschouwers
1.463