Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar knokt zich naar een punt

Telstar heeft aan het duel tegen koploper VVV-Venlo één punt overgehouden, 1-1. En dat terwijl de withemden al na 17 minuten met z’n tienen verder moesten. Een scheidsrechterlijke dwaling kostte Wesley Zonneveld de wedstrijd. De tien overgebleven spelers knokten zich naar dit terechte gelijke spel.

Trainer/coach Michel Vonk had na de zeperd tegen SC Cambuur Leeuwarden geen plaats in de basisopstelling ingeruimd voor Joël Donald, Thomas van den Houten en Naoyuki Yamazaki. Ook Bryan Ottenhoff ontbrak. Hij verstapte zich op de training voorafgaande aan dit duel. Zij werden vervangen door Orhan Džepar, Fabian Serrarens, Toine van Huizen en Frank Korpershoek. Bij tegenstander VVV-Venlo was Moreno Rutten de enige afwezige.

Alle duels in het Nederlands betaald voetbal begonnen met één minuut stilte om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. Ook droegen alle spelers en arbiters rouwbanden. Zo ook in Venlo.

Tot aan de 17e minuut was er voor beide doelen weinig gebeurd. De thuisclub was wel veel aan de bal, maar creëerde weinig kansen om de score te openen. Roel Janssen, kopbal, en Ralf Seuntjens, schot, kregen wel een mogelijkheid maar hun vizier stond niet op scherp. In de 17e minuut werd Vito van Crooij diep gestuurd. Wesley Zonneveld had op tijd het strafschopgebied verlaten en kopte buiten de zestien de bal weg voordat het talent van de Venlonaren met een gestrekt been de bal kon aanraken. Het duurde even voordat de 26-jarige scheidsrechter Oostrom zijn conclusie trok. Wellicht door het felle protesteren van vele geelhemden trok hij uiteindelijk een rode kaart voor de Telstargoalie. Het ongeloof na deze beslissing was niet alleen bij Telstar van de gezichten af te lezen maar was ook duidelijk op de tribunes te horen. Boy de Jong werd de nieuwe doelman. Voor hem moest Liban Abdulahi het veld verlaten. De Jong moest direct aan de bak en deed dit met verve. Hij stopte de bal uit een vrije trap van Ralf Seuntjens. Na deze discutabele beslissing was de arbiter de weg kwijt. Hij strooide met vrije trappen in het voordeel van Telstar en gaf een tweetal gele kaarten aan de thuisclub die met een vermaning hadden kunnen volstaan. In de 29e minuut was Telstar dicht bij de 0-1 en kwam VVV-Venlo met de schrik vrij. Uit een vrije trap schoot Denis Mahmudov de bal buiten bereik van doelman Delano van Crooij op de lat. In de vier minuten extra speeltijd kwam de thuisclub toch op voorsprong. Tot dan toe verdedigde Telstar keurig de 0-0. Vrij gezet voor Boy de Jong door Ralf Seuntjens bepaalde Johnatan Opoku de ruststand op 1-0.

Na het verplicht bakkie thee was de formatie van trainer/coach Maurice Steijn veel aan de bal. Echte kansen werden in dit tweede bedrijf niet gecreëerd. Johnatan Opoku schoot vijf minuten na de start van de tweede helft in het zijnet. Even later strandden Torino Hunte en Ralf Seuntjens op de goed keepende Boy de Jong. Hierna probeerden een aantal geelhemden ook Boy de Jong te verschalken maar hun schoten gingen ruim naast en over het Velsense doel. Met Joël Donald en Mohammed Ajnane bracht trainer/coach Michel Vonk nieuw elan in zijn ploeg. Beiden zorgden voor de nodige aanvallende impulsen. In de 83e minuut kwam Telstar op gelijke hoogte. Crescendo van Berkel werd geen strobreed in de weggelegd. De verdediger stoomde op en haalde in het vijandelijke strafschopgebied doeltreffend uit, 1-1. Vier minuten later was het bijna nog 1-2. Uit een voorzet van Mohammed Ajnane schoot Joël Donald de bal op de paal. Wat een pech voor de Witte Leeuwen. De thuisclub zette aan voor een slotoffensief, maar Telstar bleef fier overeind en trok de 1-1 over de streep.

STATISTIEKEN

Opstellingen
VVV-Venlo: 16. Delano van Crooij, 3. Jerold Promes, 4. Roel Janssen, 6. Danny Post, 7. Vito van Crooij, 8. Clint Leemans (86e min. 20. Joey Sleegers), 9. Ralf Seuntjens, 10. Johnatan Opoku, 13. Nils Röseler, 17. Tristan Dekker en 19. Torino Hunte (63e min. 11. Leandro Resida). Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Maarten de Fockert, 14. Tim Receveur, 21. Rintaro Tashima, 23. Juul Respen, 25. Evren Korkmaz en 30. Sem Custers.

Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 11. Denis Mahmudov (78e min. 10. Mohammed Ajnane), 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi (21e min. 20. Boy de Jong), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 23. Crescendo van Berkel en 25. Oussama Zamouri (63e min. 27. Joël Donald). Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Tom Beissel, 5. Thomas van den Houten, 9. Guyon Philips, 18. Edo Knol en 21. Naoyuki Yamazaki.

Scoreverloop
45e min. +1    1-0    Johnatan Opoku
83e min.    1-1    Crescendo van Berkel

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer I. Oostrom
Assistent-scheidsrechters: de heren D. Zijlstra en D. Fikkert
Vierde official: de heer P. van der Pol

Gele kaarten
29e min.    Jerold Promes
36e min.    Clint Leemans
42e min.    Orhan Džepar
61e min.    Fabian Serrarens

Rode kaart
17e min.    Wesley Zonneveld

Toeschouwers
4.621