Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar knokt, maar komt tekort

Net als in Velsen-Zuid werd ook in Doetinchem het publiek de grote winnaar. Wat een wedstrijd! Telstar kwam uiteindelijk één doelpunt te kort voor plaatsing in de finale van de play-offs: 4-2. Nu heerst nog de teleurstelling maar morgen kijken we met veel trots terug op een fantastisch seizoen. Spelers en staf, hartelijk dank!

Bij Telstar keerde Rodny Lopes Cabral na zijn schorsing in het thuisduel tegen De Graaschap in de basis terug. Hij was de vervanger van de geschorste Toine van Huizen. Bij tegenstander De Graafschap had trainer/coach Henk de Jong zijn elftal op drie posities aangepast. Bart Straalman en Youssef El Jebli kregen weer het vertrouwen van de Friese oefenmeester. Hun terugkeer ging ten koste van Kevin van Diermen en Frank Olijve. De geschorste Sven Nieuwpoort werd in de basis door zijn broer Lars vervangen.

De eerste helft was een kopie van het eerder gespeelde competitieduel tussen beide teams. Telstar had weinig in te brengen. De Velsenaren kregen bijna geen kans. Daarentegen reeg De Graafschap de kansen aaneen. In de 4e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Namens de Superboeren nam Daryl van Mieghem een hoekschop. De bal rolde voor de voeten van Lars Nieuwpoort. De verdediger haalde direct de trekker over: 1-0. Bij de Velsenaren was er geen sprake van een rustige opbouw, op zoek naar de vrije man. De bal werd naar voren geschoten en de voorwaartsen mochten het over de middenlijn uitzoeken. In de 16e minuut had Telstar misschien wel een penalty moeten krijgen toen Andrija Novakovich in het vijandelijke strafschopgebied aan de bal kwam en uit balans gebracht werd. Scheidsrechter Van Boekel zag in deze valpartij geen overtreding en liet doorspelen. Negen minuten later prijkte de 2-0 op het scorebord. Weer uit een corner van Daryl van Mieghem sloeg De Graafschap genadeloos toe. Nu was het Youssef El Jebli die scoorde. Met het hoofd: 2-0.  Tot aan de rust hiel Rody de Boer zijn ploeg op de been door een aantal goede reddingen te verrichten op inzetten van Robert Klaasen en Daryl van Mieghem. Toen had Melvin Platje het strijdtoneel al verlaten. De aanvaller was gehavend uit het thuisduel gekomen. Met een enkelblessure stond hij nog wel aan de aftrap maar na 39 minuten verliet hij strompelend het veld.

Op de tribune zaten een aantal bekende Nederlanders uit de radio- en televisiewereld. Milan van Dongen, Kees Kwakman en Michiel Teeling waren namens Fox Sports aanwezig. Verder werden Eddy Poelman, Ragnar Niemeijer, Harry Vermeegen en Gertjan Verbeek op de volle tribunes gesignaleerd. Allen zagen dat Telstar en De Graafschap reclame voor een heerlijke pot voetbal maakten. De spanning keerde na rust terug. Al hadden Daryl van Mieghem en Robert Klaasen de wedstrijd al in een vroeg stadium van het tweede bedrijf definitief in het slot kunnen gooien. In de 57e minuut kwam Telstar eigenlijk uit het niets op 2-1. Mohamed Hamdaoui schoot uit een vrije trap de aansluitingstreffer binnen. Wat een goal! Negen minuten verder stond het 3-1. Op de rechterflank kreeg Youssef El Jebli de bal aangespeeld. De bal uit zijn voorzet werd door Tarik Tissoudali gemist. Achter hem stond Fabian Serrarens. Hij trof wel doel: 3-1. Telstar bleef knokken en kreeg in de persoon van Jerdy Schouten een kans. Zijn schot werd in twee keer door Filip Bednarek gepakt. Zestig tellen later ging doelman Bednarek wat al te opzichtig in de fout. Een overtreding van Filip Bednarek op Mohamed Hamdaoui na een te korte terugspeelbal betekende een strafschop. Andrija Novakovich nam plaats achter de bal en schoot koelbloedig de bal tegen de touwen: 3-2. Bij deze stand zou een verlenging volgen. Helaas … In de 80e minuut zette Daryl van Mieghem de bal voor. Echter belandde de leren knikker achter Rody de Boer: 4-2. Telstar rechtte nog één keer de rug, Rody de Boer trok mee ten aanval maar De Graafschap hield stand. Zo kwam aan een fantastisch seizoen een zuur einde.

STATISTIEKEN

Opstellingen
De Graafschap: 1. Filip Bednarek, 2. Bart Straalman, 4. Lars Nieuwpoort, 5. Jordy Tutuarima, 6. Robert Klaasen, 10. Mark Diemers, 11. Daryl van Mieghem, 12. Myenty Abena, 17. Tarik Tissoudali (77e min. 9. Anthony van den Hurk), 20. Youssef El Jebli (90e min. 3. Kevin van Diermen) en 22. Fabian Serrarens. Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Elvio van Overbeek, 8. Tim Receveur, 13. Sjoerd Ars, 14. Tim Keurntjes, 15. Andrew Driver, 16. Jordy Rondeel, 18. Agil Etemadi en 28. Frank Olijve.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen (83e min. 20. Oussama Zamouri), 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (46e min. 14. Junior Toretta), 7. Melvin Platje (39e min. 11. Shaquill Sno), 8. Senne Lynen, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten en 47. Mohamed Hamdaoui. Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Anass Najah, 16. Sven van der Maaten, 17. Liban Abdulahi, 18. Edo Knol, 19. Joakim Balmy en 30. Wesley Zonneveld.

Scoreverloop
04e min. 1-0 Lars Nieuwpoort
25e min. 2-0 Youssef El Jebli
57e min. 2-1 Mohamed Hamdaoui
66e min. 3-1 Fabian Serrarens
75e min. 3-2 Andrija Novakovich (pen.)
80e min. 4-2 Daryl van Mieghem

Arbitrage
scheidsrechter: de heer P. van Boekel
Aassistent-scheidsrechters: de heren T. Hoekstra en F. Vandeursen
vierde official: de heer F. van Herk

Gele kaarten
14e min. Lars Nieuwpoort
18e min. Rodny Lopes Cabral
43e min. Frank Korpershoek
54e min. Mark Diemers
56e min. Myenty Abena
64e min. Junior Toretta
84e min. Oussama Zamouri

Toeschouwers
11.083

Marja Korbee