Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar knokt, maar blijft puntloos achter

Telstar heeft heeft het 40e seizoen in de eerste divisie niet kunnen afsluiten met een goed resultaat. In het eigen Rabobank IJmond Stadion speelde Telstar 75 minuten met tien man door de rode kaart van Rodny Lopes Cabral. De Friezen wonnen met 0-1 door een benutte penalty van Justin Mathieu.

Bij Telstar ontbrak Frank Korpershoek wegens een schorsing. Op het middenveld werd de aanvoerder door Senne Lynen vervangen. Er was nog één wijziging ten opzichte van het uitduel tegen De Graafschap. Jasper van Heertum moest op het middenveld voor Jerdy Schouten plaatsmaken. Floris van der Linden zat niet bij de wedstrijdselectie. De spits had deze week tijdens een training zijn middenvoetsbeentje gebroken.

In de eerste vijftien minuten had Telstar het betere van het spel. Met afstandsschoten probeerden Melvin Platje, Mohamed Hamdaoui en Senne Lynen doelman Erik Cummins de openingstreffer te scoren. Hun schoten strandden in schoonheid. Grote kansen bleven uit. Rond de 30e minuut kreeg SC Cambuur een penalty toegekend. De verbazing was zowel binnen als buiten de krijtlijnen groot. Buiten het strafschopgebied ging Justin Mathieu het duel om de bal met Rodny Lopes Cabral aan. De verdediger hield lichtjes vast. Scheidsrechter Bijl liet doorspelen. Justin Mathieu stuitte al glijdend op Rody de Boer. Tot ieders verbazing wees de leidsman naar de stip omdat hij in de actie daarvoor een overtreding zag. De heer Bijl bleek onverbiddelijk en stuurde Rodny Lopes Cabral met een directe rode kaart van het veld. De strafschop werd feilloos door Justin Mathieu benut: 0-1. In de commotie die volgde werd verzorger Clement Uitenboogaard vanwege commentaar op de leiding van de bank gestuurd. Na deze rode kaart had Telstar het even moeilijk maar naarmate het eerste bedrijf vorderde vochten de withemden zich terug in de wedstrijd. In de 41e minuut werd Andrija Novakovich diep gestuurd. Matthew Steenvoorden voorkwam ten koste van een nuttige overtreding een vrije doorgang van de Velsense spits. De Amerikaan bleef aan de bal en de weg naar het doel van Erik Cummins lag open. De heer Bijl wachtte de situatie niet af, floot voor een overtreding en gaf de boosdoener een gele kaart. Even later probeerde Melvin Platje nog met een afstandsschot de gelijkmaker te forceren. Zijn inzet vloog net naast.

In de tweede helft maakte SC Cambuur het spel, maar liet Telstar zien over veel veerkracht te beschikken. In de 48e minuut werd zonder dat de bal maar enigszins in de buurt was Andrija Novakovich door Robbert Schilder ten val agebracht. Deze overtreding kostte de Cambuuraanvoerder een gele kaart. De bal uit de vrije trap werd door Mohamed Hamdaoui recht in de handschoenen van keeper Cummins geschoten. Vier minuten later kon Kevin van Kippersluis langs de linkerkant opkomen. De bal uit zijn voorzet leek een makkelijke prooi voor Martijn Barto. Echter de spits maaide finaal over de bal heen. In de 59e minuut leken de bezoekers op 0-2 te komen maar met twee geweldige redding van Rody de Boer voorkwam hij dat Jordy van Deelen en Martijn Barto konden scoren. Even later liet Andrija Novakovich zijn klasse zien. Langs de zijlijn piepelde hij Omar el Baad en stevende op het vijandelijke doel af. Eerst zette hij een drietal verdedigers op het verkeerde been om daarna het leer in te schieten. Echter hij mikte te hoog. Vier minuten verder stond Andrija Novakovich aan de basis van weer een Telstaraanval. Hij legde de bal prima breed op Melvin Platje. Hij kegelde ook deze keer het leder naast het doel van Erik Cummins. In de 71e minuut legde de leidsman de bal weer op de stip. Rody de Boer probeerde een Cambuuraanval met een hoofdrol voor Kevin van Kippersluis onschadelijk te maken. Volgens de heer Bijl deed de goalie dit niet op geoorloofde wijze. Met als gevolg een elfmetertrap. Kevin van Kippersluis nam zelf plaats achter de bal. Hij zag zijn inzet door Rody de Boer gekeerd worden. Telstar probeerde het nog wel maar kon de verdiende gelijkmaker niet meer forceren.

Door deze verliespartij werd een ongekend succesvol seizoen afgesloten met een zesde plaats in de eindrangschikking van de Jupiler League. Een resultaat waar we zeer trots op mogen zijn!
Telstar gaat zich de komende dagen voor de halve finales play-offs opmaken. De Graafschap is dan de tegenstander. Op donderdag 10 mei, aanvang 12.30 uur, zijn de Zebra’s in het Rabobank IJmond Stadion de tegenstander. Drie dagen later, zondag 13 mei en weer om 12.30 uur, zijn de Superboeren op de eigen De Vijverberg de gastheer. Vergeet beide speeldagen niet uw wekker te zetten. Tot dan!

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen (82e min. 14. Oussama Zamouri), 5. Elso Brito, 7. Melvin Platje, 8. Senne Lynen, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (61e min. 15. Anass Najah), 11. Shaquill Sno, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (62e min. 17. Junior Toretta). Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Jasper van Heertum, 16. Sven van der Maaten, 18. Edo Knol, 19. Liban Abdulahi en 20. Joakim Balmy.

SC Cambuur: 22. Erik Cummins, 2. Jordy van Deelen (60e min. 12. Xander Houtkoop), 4. Matthew Steenvoorden (45e min. 3. Omar el Baad), 5. Sai van Wermeskerken, 9. Martijn Barto, 11. Justin Mathieu, 14. Dan Crowley, 15. Daan Boerlage, 16. Mathias Schils (70e min. 8. Issa Kallon), 17. Kevin van Kippersluis en 21. Robbert Schilder. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Jesse Bertrams, 6. Jurjan Mannes, 10. Ricardo Kip, 19. Nigel Robertha, 20. Darren Rosheuvel, 27. Furdjel Narsingh en 28. Pieter Bos.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E.R. Bijl
Aassistent-scheidsrechters: de heren E. Koopman en M.C. Janssen
vierde official: de heer L.E. Cantineau

Scoreverloop
31e min. 0-1 Justin Mathieu (pen.)
71e min. XXX Rody de Boer stopt penalty van Kevin van Kippersluis

Gele kaarten
41e min. Matthew Steenvoorden
49e min. Robbert Schilder
75e min. Senne Lynen
75e min. Justin Mathieu

Rode kaarten
29e min. Rodny Lopes Cabral
32e min. Clement Uittenboogaard

Toeschouwers
2.663