Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar klaar voor start

Telstar staat aan de vooravond van de start van de nieuwe competitie. Telstar mag direct flink aan de bak met een uitwedstrijd in Waalwijk tegen RKC. Kan Telstar de goede voorbereiding doortrekken?

Telstar kende een goede voorbereiding. Alleen tegen FC Dordrecht wist Telstar niet tot winst te komen. De laatste test tegen FC Den Bosch werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Daarmee lijkt Telstar klaar te zijn voor de start van de Keuken Kampioen Divisie.

Trainer Mike Snoei en technisch directeur Piet Buter hebben de laatste weken flink moeten zoeken. Het succesvolle seizoen zorgde er voor dat Telstar flink wat spelers kwijtraakte aan Eredivisieclubs. Met vijf spelers is Telstar zelfs officieel hofleverancier van dit seizoen. Toch wisten de beleidsbepalers ook komend seizoen een goede selectie bij elkaar te verzamelen. Recent werd ook spits Jordie van der Laan toegevoegd aan de selectie. Van der Laan is morgen direct speelgerechtigd. Wel moet Telstar het doen zonder aanvaller Dylan Mertens. De aanvaller raakte tegen de Kennemers geblesseerd aan zijn enkel. De wedstrijd in Waalwijk komt te vroeg voor Mertens.

Debutanten

De wedstrijd in Waalwijk zal namens Telstar naar alle waarschijnlijkheid een aantal debutanten kennen. De selectie kent flink wat namen en spelers als Ryan Seager lijken op speelminuten te mogen rekenen.

Ook de positie in het doel zal even wennen zijn. De naar AZ vertrokken doelman Rody de Boer wordt vervangen door Sven van der Maaten. De van NAC afkomstige doelman krijgt het vertrouwen van de technische staf. Vorig seizoen werd de doelman al gehuurd van NAC en maakte hij tweemaal zijn opwachting in de basis.