Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kent geen problemen met Helderse selectie

Telstar heeft het duel om de derde en vierde plaats van het Digital4U Sport Event in Den Helder winnend afgesloten. Het Helders Elftal werd met een eenvoudige 5-0 overwinning aan de kant geschoven. Uiteindelijk won FC Dordrecht het toernooi door in de finale (1-1) en na het beter nemen van de strafschoppen N.E.C. Nijmegen te verslaan.

De withemden hadden weinig te duchten van het Helders Elftal. Met af en toe flinke overtredingen op de enkels en benen van de Telstarspelers probeerden zij hun tegenstander uit hun spel te halen. Het Helders Elftal kreeg na drie minuten de kans om de openingstreffer te scoren maar Malvin Robert strandde op Sven van der Maaten. Twee minuten later zette Donny van Iperen met een lage strakke bal Ryan Seager aan het werk. In het strafschopgebied werd hij door de Helderse doelman aangetikt maar bleef moeizaam op de been. De bal liep achter. Had hij zich maar laten vallen … In de 9e minuut probeerde Dylan Mertens het met een afstandsschot. Zijn inzet werd een aantal keren van richting veranderd en de bal verdween in de handschoenen van Jelmer Philip. Tien minuten verder kreeg Dario Wassenburg een goede mogelijkheid op de 1-0. Uit een moeilijke hoek schoot hij de bal net over het doel van Sven van der Maaten. Eén minuut later was het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Het was een Engelse aanval uit het boekje. Kyle Scott stuurde Ryan Seager diep. Op het randje van buitenspel mocht hij doorgaan. Op het juiste moment legde hij de bal af op de meegelopen Kyle Scott. Alleen voor doelman Jelmer Philip faalde hij niet: 0-1. In de 31e minuut waagde Sven van Doorm een doelpoging van ver. Keeper Philip plukte de bal stijlvol uit de lucht. Acht minuten later prijkte de stand van 0-2 op het scorebord. Verdediger Kick Groot nam de felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst nadat hij vanaf de rechterkant de bal voor zijn voeten kreeg en van dichtbij scoorde: 0-2. Tot aan het rustsignaal kreeg Telstar nog een drietal kansen maar Ryan Seager, Shaquill Sno en Sven van Doorm faalden in de afwerking.

Na rust werd Dylan Mertens door Shaquill Sno langs de zijlijn weggestuurd. Hij ging voor eigen succes in plaats van de bal direct mee te geven aan Ryan Seager. De spits stond wel erg vrij voor de Helderse doelman. Twee minuten later ging ook Ryan Seager voor eigen succes. In het vijandelijke strafschopgebied genoten Dylan Mertens en Danny van Haaren van veel vrijheid. Beide spelers kregen de bal niet. In de 56e minuut was er weer een juichmoment. Ryan Seager scoorde nu wel: 0-3. Drie minuten later omspeelde Danny van Haaren de ver uitgelopen Helderse doelman. De bal uit zijn voorzet werd door een zwarthemd opgeruimd. In de 62e minuut was het wel raak. Jordy van Kesteren was zo ongelukkig om zijn eigen doelman te passeren: 0-4. Vijf minuten later zette Ilias Bronkorst goed door. Zijn schot spatte uiteen op de lat. In het laatste kwartier had Telstar de score naar een hoger plan moeten tillen. Alleen Kick Groot wist het vijandelijke doel nog te vinden. Dit deed de verdediger door de bal uit een vrije trap van Joakim Balmy in te koppen: 0-5.

STATISTIEKEN

Opstelling Helders Elftal: 1. Jelmer Philip, 2. Jean-Michel Rijken, 4. Jordy van Kesteren, 9. Melvin Damsma, 13. Calvin Robert, 14. Jordy Bos, 17. Malvin Robert, 19. Delano Vital, 20. David Ambriola en 22. Michael Lanting. Wisselspelers: 3. Encho Margaritha, 5. Daley Matroos, 6. Kayo Aartsen, 8. Wouter Philip, 11. Nevin Provily, 12. Dario Wassenburg, 15. Fabian Raap en 16. Mark Dalmeijer.

Opstelling Telstar: 1. Sven van der Maaten, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum (77e min. 17. Joakim Balmy), 5. Elso Brito (62e min. 30. Melle Springer), 7. Dylan Mertens (57e min. 33. Kaloudis Lemonis), 9. Ryan Seager (71e min. 19. Floris van der Linden), 10. Kyle Scott (57e min. 15. Anass Najah), 11. Shaquill Sno (62e min. 13. Ilias Bronkhorst), 14. Danny van Haaren (77e min. 18. Darren Rosheuvel), 23. Kick Groot en 29. Sven van Doorm (71e min. 8. Senne Lynen).

Scoreverloop
20e min. 0-1 Kyle Scott
39e min. 0-2 Kick Groot
56e min. 0-3 Ryan Seager
62e min. 0-4 Jordy van Kesteren (eigen doel)
84e min. 0-5 Kick Groot

Arbitrage
scheidsrechter: de heer J. te Kloeze
assistent-scheidsrechters: de heren M. Koning en B. Vervoorn