Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kent geen problemen in eigen huis

Na een gelijkspel tegen TOP Oss en overwinningen op Almere City FC, Helmond Sport en Koninklijke HFC (beker) wordt ook Jong FC Utrecht aan de zegekar gebonden. Door doelpunten van Benaissa Benamar en Reda Kharchouch winnen de withemden met 2-0. Door dit resultaat is Telstar naar de 7e plaats op de ranglijst geklommen. In de strijd om de tweede periodetitel delen de Witte Leeuwen met N.E.C. Nijmegen de koppositie.

Trainer/coach Andries Jonker moet het doen zonder de geblesseerden Charlie Gilmour, Kick Groot, Tuur Houben en Senne Lynen. In vergelijking met het met 1-4 gewonnen uitduel tegen Helmond Sport waren Ilias Bronkhorst en Sven van Doorm de vervangers van Charlie Gilmour en Senne Lynen.
Voor aanvang van het duel werd aanvoerder Frank Korpershoek in de bloemetjes gezet. De routinier speelde tegen Helmond Sport zijn 350e competitiewedstrijd in het Telstartenue.

In de 8e minuut staat het bijna 0-1. Na balverlies in de Velsense verdediging heeft Rida El Barjiji alle vrijheid om vanaf de rand van de zestien het leer in te schieten. Met een goede redding voorkomt Anthony Swolfs een vroege 0-1 achterstand. Elf minuten later is het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Benaissa Benamar begint aan een solo. De verdediger wordt geen strobreed in de weggelegd. Hij komt ver en haalt doeltreffend uit: 1-0. Halverwege de eerste helft moet Anthony Swolfs gestrekt richting de paal. Zijn vingertoppen voorkomen de gelijkmaker van Hicham Acheffay. Zeven minuten verder scheert de bal uit een vrije trap van Hicham Acheffay langs het doel. In de 33e minuut neemt Anthony Berenstein een vrije trap. Hij draait de leren knikker het overvolle strafschopgebied in. Reda Kharchouch kopt de bal ruim over het doel van Fabian de Keijzer. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft trekt de ploeg van trainer/coach René Hake ten aanval. Eerst trapt Anthony Berenstein over de bal. Daarna gaat Anthony Swolfs langs de bal. Gelukkig kunnen de jonge Utrechtenaren van deze fouten in de Telstarverdediging niet profiteren. Telstar haalt ongeschonden en met een 1-0 voorsprong de rust.

Na de verplichte vijftien minuten rust start Telstar sterk. Kansen zijn er voor Ilias Bronkhorst, hij schiet het leer in het zijnet, en Elayis Tavsan, de bal uit zijn vrije trap verdwijnt in de handen van keeper De Keijzer. In de 54e minuut verdubbelt de thuisploeg de voorsprong. Een vrije trap van Sven van Doorm komt in de kluts voor de voeten van Reda Kharchouch. De spits geeft het laatste zetje: 2-0. Drie minuten later maakt Odysseus Velanas met een steekpass de weg vrij voor Jonas Arweiler. Als een duveltje uit een doosje is daar Frank Korpershoek. Op het moment dat de Duitser de bal op het doel van Anthony Swolfs schiet, is daar de jubilaris. Met een perfecte sliding voorkomt hij de aansluitingstreffer. Er is precies een uur gespeeld als Elayis Tavsan binnen de krijtlijnen door Christopher Mamengi ten val gebracht wordt. Strafschop! Niet dus. Scheidsrechter Blank legt de bal net buiten het strafschopgebied. Anthony Berenstein neemt plaats achter de bal. Hij schiet het leer hard in, maar recht in de handschoenen van Fabian de Keijzer. In het resterende deel van de tweede helft gebeurt er weinig meer. Pas als Rashaan Fernandes het veld betreedt, zoekt Telstar het vijandelijke doel weer op. In de vier minuten extra speeltijd is de invaller bij twee doelpogingen betrokken. De eerste keer schiet hij de bal voorlangs. De tweede keer vindt hij doelman De Keijzer op zijn weg naar een doelpunt. Na de vier minuten extra tijd vindt scheidsrechter Blank het welletjes. Hij fluit voor het einde van het duel.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (85e min. 15. Rashaan Fernandes), 9. Reda Kharchouch (90e min. 29. Glynor Plet), 11. Anthony Berenstein, 13. Ilias Bronkhorst, 14. Marcus McGuane, 17. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (84e min. 5. Redouan El Yaakoubi). Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Shaquill Sno, 10. Melle Springer, 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts en 19. Richelor Sprangers.

Jong FC Utrecht: 1. Fabian de Keijzer, 2. Sylian Mokono, 3. Tommy St. Jago, 5. Tim Brinkman (87e min. 15. Junior van der Velden), 6. Rida El Barjiji, 7. Eros Maddy, 8. Odysseus Velanas (80e min. 19. Jeredy Hilterman), 9. Jonas Arweiler, 10. Justin Lonwijk (63e min. 17. Davy van den Berg), 11. Hicham Acheffay en 14. Christopher Mamengi. Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Mark Pabai, 16. Joey Houweling, 18. Giovanni de la Vega, 20. Rayan El Azrak, 21. Gabriël Culhaci en 22. Mohamed Mallahi.

Scoreverloop
19e min. 1-0 Benaissa Benamar
54e min. 2-0 Reda Kharchouch

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E. Blank
Assistent-scheidsrechters: de heren D.J. Kempinga en S. van der Vrande
Vierde official: de heer R. Weiland

Gele kaart
60e min. Christopher Mamengi

Toeschouwers
1.995