Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kent geen problemen in drieluik

Eén dag na de zege op tweededivisionist VV Katwijk moest Telstar alweer vol aan de bak. In het Rabobank IJmond Stadion werd de drieluik tussen Telstar en de derdedivisionisten HVV ODIN’59 en RKVV DEM gespeeld. De drie clubs speelden twee wedstrijdjes van 45 minuten tegen elkaar. Telstar won de drieluik door zeges op RKVV DEM (3-1) en HVV ODIN’59 (0-1-).

Telstar en het naar de derde divisie zondag gepromoveerde RKVV DEM beten het spits af. De Beverwijkers hebben als trainer/coach Arvid Smit. Jawel, één van de assistent-trainers van Telstar. De andere assistent-trainer van Andries Jonker is Anthony Correia. Hij heeft het stokje van Richard Plug in Heemskerk overgenomen. Andries Jonker had een verrassing in petto. De Velsense oefenmeester posteerde Ilias Bronkhorst in de spits. In de 3e minuut was hij doeltreffend na een schitterende individuele actie. Echter het doelpunt vond geen doorgang. Onderweg naar de goal had Ilias Bronkhorst de bal met zijn hand beroerd. Twee minuten later waren de Beverwijkers voor de eerste keer dreigend voor het Velsense doel. De bal uit een voorzet van de linkerflank werd door Mounir Mounji op het doel van Abdel El Ouazzane geschoten. De doelman redde. In de rebound schoot weer Mounir Mounji de bal in. Nu voorkwam Marko Lipp een tegentreffer. In de 16e minuut werd Ilias Bronkhorst diep gestuurd. Met een professionele overtreding voorkwam Joey de Kruif de vrije doorgang van de aanvaller. De bal uit de vrije trap werd door Frank Korpershoek ruim over het doel van Danny Adrichem geschoten. Halverwege de eerste helft maakte stagiair Marko Lipp een inschattingsfoutje. Timo Wolters pakte het cadeautje niet uit. De spits schoot de bal ruim voorlangs het doel van EL Ouazzane. Zestig tellen later was het wel raak. Aan de andere kant van het speelveld welteverstaan. Vanaf zo’n 25 meter kogelde Anthony Berenstein de bal tegen de touwen. Zes minuten later maakte Twan van Verswijveren net buiten de zestien een overtreding. Anthony Berenstein nam plaats achter de bal en schoot deze binnen: 2-0. In de 33e minuut gooide Cas Dijkstra de deur definitief in het slot. De jonge middenvelder profiteerde optimaal van een foutieve terugspeelbal van een Beverwijker op zijn doelman. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal tegen de towuen: 3-0. Met nog twee minuten op de klok bepaalde Mounir Mounji de eindstand op 3-1. Hij kopte de bal uit een voorzet van Kick de Goede raak.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan RKVV DEM en HVV ODIN’59. De Beverwijkers wonnen het duel met 3-1. Mike Adrichem, Cerilio Cijntje vanaf de stip en Timo Wolters waren succesvol voor het team van trainer/coach Arvid Smit. Voor de Heemskerkers redde Thom de Vries de eer.

De laatste wedstrijd werd tussen HVV ODIN’59 en Telstar gespeeld. Telstar had het lastig met de speelwijze van de Heemskerkers. Zij trokken zich terug als de Velsenaren in balbezit waren. Bij balverlies van de withemden zocht de ploeg van Anthony Correia razendsnel de aanval. Echter zonder echt gevaarlijk voor het vijandelijke doel te worden. Bij de bespelers van het Rabobank IJmond Stadion was Sam Aarts zeer bedrijvig. De middenvelder probeerde met een aantal afstandsschoten een voorsprong te forceren. De oud-speler van AZ zocht het doel te hoog. Rond de 20e minuut werd het spel neergelegd. Scheidsrechter Wassink kreeg kramp en moest hieraan behandeld worden. De spons van Clement Uitenboogaard deed wonderen. De arbiter van dienst kon verder. In de 33e minuut mocht Benaissa Benamar aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal feilloos tegen de touwen: 1-0. Wat een vrije trap! Even later ging scheidsrechter Wassink voor de tweede keer kermend van de pijn naar de grond. Verder spelen was echt onmogelijk en niet verantwoord. Een trieste afgang op de brancard was zijn deel. Eén van zijn assistenten langs de zijlijn, de heer Ruiter, nam de fluit waar. Een clubgrensrechter nam de vlag ter hand. In de resterende tien minuten gebeurde er weinig voor beide doelen meer. Ook deze wedstrijd ging de winst naar Telstar.

STATISTIEKEN

Opstellingen Telstar – RKVV DEM
Telstar: 20. Abdel El Ouazzane, 3. Kick Groot, 6. Frank Korpershoek (30e min. 5. Redouan El Yaakoubi), 8. Senne Lynen, 10. Melle Springer, 11. Anthony Berenstein, 13. Ilias Bronkhorst, 16. Sam Aarts, 17. Marko Lipp, 21. Anass Najah en 23. Cas Dijkstra.

RKVV DEM: 1. Danny Adrichem, 2. Tim Uitdenbogaard, 3. Joey de Kruif, 4. Twan van Verswijveren, 5. Sem van Amersfoort, 6. Lefteris Sandman, 7. Mounir Mounji, 8. Mo Bekkach, 9. Timo Wolters, 10. Mehmet Gencer en 11. Kick de Goede.

Scoreverloop
23e min. 1-0 Anthony Berenstein
29e min. 2-0 Anthony Berenstein
33e min. 3-0 Cas Dijkstra
43e min. 3-1 Mounir Mounji

Opstellingen HVV ODIN’59 – Telstar
HVV ODIN’59: 21. Mike van Vliet, 2. Lars Boekel, 4. Milo Cremers, 5. Mart Willemse (27e min. 19. Niels Jager), 7 Yason Halman, 8. Jurjen Dikker, 10. Thom de Vries (17e min. 11. Mitchell Edam), 14. Daan Driever, 16. Koen Tros (27e min. 12. Nicky Eekhout), 20. Dustin Mijnders en 23. Jim Hulleman.

Telstar: 20. Abdel El Ouazzane, 3. Kick Groot, 5. Redouan El Yaakoubi (15e min. 18. Benaissa Benamar), 8. Senne Lynen (30e min. 30. Tuur Houben), 11. Anthony Berenstein (30e min. 19. Richelor Sprangers), 13. Ilias Bronkhorst (30e min. 29. Glynor Plet), 16. Sam Aarts, 17. Marko Lipp, 21. Anass Najah (30e min. 4. Charlie Gilmour), 23. Cas Dijkstra (30e min. 2. Shaquill Sno) en 25. Shayne Pattynama.

Scoreverloop
33e min. 0-1 Benaissa Benamar

Arbitrage
scheidsrechter: de heer Rob Wassink
assistent-scheidsrechters: de heren Daan Ruiter en Yngwie van der Velden

Uitslagen
Telstar – RKVV DEM 3-1
RKVV DEM – HVV ODIN’59 3-1
HVV ODIN’59 – Telstar 0-1
VOLGENDE OEFENWEDSTRIJD
dinsdag 6 augustus 2019 – 19.00 uur: Telstar – Nationaal Elftal Suriname
voor kaartverkoop: zie www.sctelstar.nl