Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kansloos tegen Jong Ajax

In een bijna uitverkocht Rabobank IJmond Stadion heeft Telstar tegen Jong Ajax een verdiende nederlaag geleden. Grote man aan de kant van de Amsterdammers was Vaclav Cerny. De buitenspeler scoorde alle doelpunten. In de extra speeltijd zette Guyon Philips de eindstand van 1-3 op het scorebord.

Trainer/coach Michel Vonk had Toine van Huizen en Fabian Serrarens na een schorsing weer terug. Ook Crescendo van Berkel keerde terug in de basiself. Zij vervingen de geschorste Frank Korpershoek en de gepasseerde Orhan Džepar en Denis Mahmudov. Na lang blessureleed maakte Tom Beissel weer deel uit van de wedstrijdselectie.

Telstar heeft geen moment de indruk gewekt dat ze het varkentje Jong Ajax zouden gaan wassen. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Oostrom, het was zijn vierde wedstrijd vanaf december 2016 dat hij Telstar floot, waren de jonge Ajacieden de bovenliggende partij. In de 6e minuut leek Damil Dankerlui te scoren. Zijn schot werd op het laatste moment door Toine van Huizen geblokt. De eerste kans voor Telstar deed zich in de 20e minuut voor. Een laag afstandsschot van Naoyuki Yamazaki werd door keeper Norbert Alblas moeizaam gekeerd. Vijf minuten later leek de arbiter naar de penaltystip te wijzen na een duel om de bal tussen Donny van Iperen en Thulani Serero. Dit was gezichtsbedrog. De wwer van stal gehaalde Ajacied kreeg wegens een schwalbe een gele kaart voorgehouden. Even later prijkte de 0-1 op het scorebord. Telstar kreeg in het eigen strafschopgebied de bal niet weg. Vaclav Cerny profiteerde hiervan en liet Boy de Jong kansloos, 0-1. In de 29e minuut ging Pelle Clement er op de linkerflank vandoor. Op de achterlijn staande schoot hij de bal op het doel. Net voordat het ronde speeltuig de doellijn zou passeren, trapte Jordy Tutuarima de bal weg. Tot aan de rust viel er weinig tot geen kansen voor beide doelen meer te noteren zodat Jong Ajax met een 0-1 voorsprong de rust inging.

Na de rust leek een herboren Telstar uit de kleedkamer te komen. De opleving duurde slechts een kwartier. In deze periode was de beste kans voor Mohammed Ajnane. In plaats van dat de aanvaller de bal direct op het Ajaxdoel schoot, nam hij het leer eerst aan. Keeper Norbert Alblas voorkwam de gelijkmaker. Vier minuten later, in de 54e minuut, was het wederom Vaclav Cerny die scoorde nadat hij doelman De Jong had uitgekapt, 0-2. Eén minuut verder schoot Calvin Valies van wel heel ver op het Amsterdamse doel. Zijn inzet vloog net over. In de 63e minuut gooide Vaclav Cerny de wedstrijd definitief in het slot. Hij vond op het juiste moment een gaatje tussen de handschoen van Boy de Jong en de paal, 0-3. De mooiste actie van de wedstrijd kwam van Leon Bergsma. Vanaf eigen speelhelft zette de centrale verdediger zijn turbo aan. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd. Hij speelde hij op het juiste moment de bal af naar Vaclav Cerny. De goaltjesdief had de 0-4 op zijn schoen. Boy de Jong voorkwam erger. In de twee minuten extra speeltijd deed Guyon Philips, op aangeven van Naoyuki Yamazaki, nog iets terug. De invaller bepaalde de eindstand op 1-3.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 7. Fabian Serrarens, 10. Mohammed Ajnane, 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi (68e min. 18. Edo Knol), 15. Jordy Tutuarima, 21. Naoyuki Yamazaki, 23. Crescendo van Berkel (68e min. 17. Orhan Džepar) en 24. Calvin Valies (76e min. 9. Guyon Philips). Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Tom Beissel, 4. Bryan Ottenhoff, 11. Denis Mahmudov, 16. Blake Horton, 19. Floris van der Linden en 25. Oussama Zamouri.

Jong Ajax: 1. Norbert Alblas, 2. Deyovaisio Zeefuik, 3. Terry Lartey-Sanniez (62e min. Noussair Mazraoui), 4. Leon Bergsma, 5. Mauro Savastano, 6. Carel Eiting, 7. Vaclav Cerny, 8. Damil Dankerlui (76e min. 17. Dani de Wit), 9. Ezra Walian, 10. Thulani Serero en 11. Pelle Clement (70e min. 15. Markus Bay). Wel op de bank maar niet gespeeld: 12.Stan van Bladeren en 18. Nathan Leyder.

Scoreverloop
25e min.​0-1​Vaclav Cerny
54e min. ​0-2​Vaclav Cerny
63e min.​0-3​Vaclav Cerny
90e min. +3​Guyon Philips

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer I.G.M. Oostrom
Assistent-scheidsrechters: de heren J.M. de Smalen en D.D. Adriaans
Vierde official: de heer B. Sahiner

Gele kaart
24e min.​Thulani Serero
49e min.​Donny van Iperen

Toeschouwers
2.963