Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kansloos in Nijmegen

Telstar heeft geen potten kunnen breken in de topper tegen N.E.C. Nijmegen. In stadion De Goffert kwam Telstar al vroeg op achterstand. Na deze treffer waren de withemden niet bij machte het spelbeeld om te draaien. De Velsenaren mochten hun handen dichtknijpen dat het slechts bij 3-0 bleef mede door het goede keeperswerk van Rody de Boer.

De wedstrijd was twee minuten onderweg toen de thuisclub over de linkerflank een aanval opzette. Uiteindelijk werd Michael Heinloth aangespeeld. De verdediger werd geen stroobreed in de weggelegd. Op zijn inzet was doelman De Boer kansloos: 1-0. Telstar had het moeilijk want de formatie van trainer/coach Pepijn Lijnders bleef druk naar voren zetten. Met een aantal knappe reddingen voorkwam Rody de Boer een grotere achterstand. In de 20e minuut trok Telstar voor de eerste keer ten aanval. Anass Najah zette vanaf rechts de bal voor. In de zestien kwamen Melvin Platje en Jerdy Schouten te kort om de bal achter Joris Delle te schieten. Twaalf minuten later was Mohamed Hamdaoui de aangever. Melvin Platje kwam een teenlengte te kort om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Drie minuten later zette Calvin Verdonk de bal voor. Sven Braken wilde in het strafschopgebied de bal omhalen. Dit mislukte. Achter hem stond Anass Achahbar. De spits, die vanaf het middenveld speelde, kreeg een ferme gooi van Shaquill Sno. Met als gevolg een penalty en een gele kaart voor de boosdoener. Arnaut Groeneveld nam plaats achter de bal. Hij schoot de bal hard in. Met een geweldige reflex voorkwam Rody de Boer de 2-0. In de één minuut extra speeltijd stond alsnog de 2-0 op het scorebord. Uit een hoekschop van Arnaut Groeneveld kon Wojciech Golla geheel vrijstaand zijn ploeg koppend op een 2-0 voorsprong zetten.

Tijdens de rust kreeg Floris van der Linden het seintje om zich voor de tweede helft op te maken. Na de thee keerde Anass Najah niet meer terug. Na twee minuten konden de aanvallende bedoelingen van trainer/coach Mike Snoei de prullenbak in. Shaquill Sno nam ter hoogte van de middenlijn Ferdi Kadioglu in de heupzwaai. Deze niet zo slimme actie was goed voor een gele kaart. Zijn tweede. Telstar met tien man verder. Jasper van Heertum nam de backpositie over. Ook hij ontving geel. Ook na een niet zo slimme actie. Hij liet de bal over de zijlijn lopen. Op het allerlaatste moment gaf hij zijn tegenstander een ferme duw. Hij belandde in de dug-out van N.E.C. Nijmegen. In de 60e minuut kreeg Melvin Platje de bal aangespeeld. Op zijn beurt stuurde hij Floris van der Linden diep. De invaller ontdeed zich van twee tegenstanders en schoot de bal in. Met een ultieme redding voorkwam Joris Delle de aansluitingstreffer. De Nijmegenaren bleven domineren, kregen een aantal kansen. Alleen Ferdi Kadioglu, na een combinatie met Anass Achahbar, vond in de 81e minuut nog het net: 3-0.
Opstellingen
N.E.C. Nijmegen: 28. Joris Delle, 5. Calvin Verdonk, 6. Mart Dijkstra, 9. Anass Achahbar (87e min. 27. Ole Romeny), 11. Arnaut Groeneveld (77e min. 17. Steeven Langil), 14. Wojciech Golla, 16. Ferdi Kadioglu, 19. Sven Braken (65e min. 8. Kevin Jansen), 22. Michael Heinloth, 30. Frank Sturing en 34. Gregor Breinburg. Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Guus Joppen, 4. Ted van de Pavert, 21. Jari Schuurman, 24. Janio Bikel en 25. Michael den Heijer.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 6. Frank Korpershoek, 7. Melvin Platje (63e min. 17. Junior Toretta), 10. Jerdy Schouten, 11. Shaquill Sno, 15. Anass Najah (46e min. 23. Floris van der Linden), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (63e min. 14. Oussama Zamouri). Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Senne Lynen, 16. Sven van der Maaten, 18. Edo Knol, 19. Liban Abdulahi en 20. Joakim Balmy.

Scoreverloop
02e min.​1-0​Michael Heinloth
35e min.​xxx​Rody de Boer stopt penalty van Arnaut Groeneveld
45e min. +1​2-0​Wojciech Golla
81e min.​3-0​Ferdi Kadioglu

Arbitrage
scheidsrechter: de heer C. Bax
Aassistent-scheidsrechters: de heren J. Hubers en D. Goossens
vierde official: de heer L. Gerrets

Gele kaarten
02e min.​Anass Achahbar
35e min.​Shaquill Sno
39e min.​Michael Heinloth
45e min.​Sven Braken
47e min.​Shaquill Sno
58e min.​Jasper van Heertum
72e min.​Calvin Verdonk

Rode kaart
47e min.​Shaquill Sno​(twee keer geel)

Toeschouwers
10.538