Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kansloos in eigen huis

Telstar heeft de slechte reeks niet kunnen onderbreken. In het ijskoude Rabobank IJmond Stadion werd met 0-3 verloren van SC Cambuur.

Telstar, startend in een 5-3-2 formatie, liet het initiatief aan de gasten uit Leeuwarden. Er was een groot veldoverwicht voor SC Cambuur, maar kansen bleven uit. In de tegenaanval was Telstar amper gevaarlijk en kwam de doelman van SC Cambuur niet in actie. In de 38e minuut wisten de gasten dan eindelijk het veldoverwicht uit te drukken. Via de linkerkant brak SC Cambuur uit. De bal werd goed teruggelegd op Monteiro die met een droge schuiver doelman Zonneveld kansloos liet.

De tweede helft startte Telstar met de ingevallen Fabian Serrarens. Het spelbeeld veranderde echter niet. SC Cambuur controleerde de wedstrijd, maar werd niet echt gevaarlijk. Invaller Martijn Barto besliste echter vanuit het niets alsnog de wedstrijd. In de 57e minuut profiteerde hij van lamlendig optreden van de Telstar verdediging. Met een hard schot in de lange hoek verschalkte hij de doelman en bracht de 0-2 op het scorebord.

Trainer Vonk bracht met Philips en Dzepar aanvallende wissels. Telstar drong wel aan, maar werd totaal niet gevaarlijk voor het doel. SC Cambuur geloofde het wel en liet het initiatief aan Telstar. In de tegenaanval trachtte zij nog wel de 3e treffer te maken. Dit duurde tot de slotminuut. Sander van de Streek kopte van dichtbij de 0-3 binnen en zette daarmee de eindstand op het scorebord. Al met al een hele teleurstellende avond.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek (63e min. 9. Guyon Philips), 14. Liban Abdulahi (63e min. 17. Orhan Džepar), 15. Jordy Tutuarima, 21. Naoyuki Yamazaki (46e min. 7. Fabian Serrarens), 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri en 27. Joël Donald. Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 10. Mohammed Ajnane,16. Blake Horton, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden en 20. Boy de Jong.

SC Cambuur Leeuwarden: 26. Harm Zeinstra, 2. Jordy van Deelen (59e min. 16. Djavan Anderson), 5. Gino Bosz, 6. Erik Bakker, 12. Xander Houtkoop, 14. Jamiro Monteiro (53e min. 9. Martijn Barto), 15. Jergé Hoefdraad (82e min. 8. Ninos Gouriye), 20. Sander van de Streek, 21. Robbert Schilder, 23. Marvin Peersman en 41. Omar El Baad. Wel op de bank maar niet gespeeld: 18. Noureddine Boutzamar, 22. Leonard Nienhuis, 28. Pieter Bos, 33. Delvechio Blackson en 39. Tyrone Conraad.

Scoreverloop
38e min.           0-1       Jamiro Monteiro
57e min.           0-2       Martijn Barto
89e min.           0-3       Sander van de Streek

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Mulder
Assistent-scheidsrechters: de heren T. Hoekstra en S.N.V. Nanninga
Vierde official: de heer R.J.A. Gansner

Gele kaarten
61e min.           Thomas van den Houten

Toeschouwers
1.563