Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kan zegereeks niet voortzetten

Het is voor Telstar bij vier competitiezeges op één rij gebleven. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven ging met 1-4 verloren. Binnen de eerste speelminuut verloor Telstar ook nog eens keeper Wesley Zonneveld met een hersenschudding en een hoofdwond. Zijn vervanger Boy de Jong voorkwam een grotere nederlaag door een aantal knappe reddingen te verrichten.

Trainer/coach Michel Vonk moest het tegen de Eindhovenaren nog altijd doen zonder de geblesseerden Blake Horton, Çağri Kodalak, Frank Korpershoek, Denis Mahmudov, Norair Mamedov, Fabian Serrarens en Calvin Valies. In vergelijking met het competitieduel in Groesbeek had de oefenmeester één wijziging in zijn basiselftal aangebracht. Mohammed Ajnane speelde in de spits en niet Guyon Philips. Bij tegenstander FC Eindhoven kon trainer/coach Ricardo Moniz niet beschikken over de geblesseerden Daoud Bousbiba, Timothy Durwael, Civard Sprockel en ex-Telstarspeler Rafael Uiterloo.

Telstar kende een verschrikkelijke start. De wedstrijd was amper onderweg, de stadionklok gaf de 48e seconde aan, toen keeper Wesley Zonneveld en Jinty Caenepeel met elkaar in botsing kwamen. Na onderzocht te zijn werd de onfortuinlijke goalie door waarnemend clubarts Marcel Reinders ondersteund op weg naar de kleedkamer. Boy de Jong werd zijn vervanger. Na vier minuten blessurebehandeling werd het duel hervat met een hoekschop. Uit deze corner van Dario van den Buijs schoot Júnior Alemão de 0-1 tegen de touwen. Telstar was de draad volledig kwijt na het uitvallen van zijn keeper en de vroege achterstand. In de 10e minuut kwam Telstar goed weg toen Júnior Alemão de paal toucheerde. Na deze kans was het aan Boy de Jong te danken dat het in deze fase slechts bij deze ene tegentreffer bleef. De Haagse doelman redde bekwaam op inzetten van onder meer Júnior Alemão en Jonathan Rowell. In de 13e minuut werd Liban Abdulahi op avontuur gestuurd. Zijn schot verdween naast het Eindhovense doel. Zes minuten later mocht Mohammed Ajnane een vrije trap nemen nadat Maxime Gunst de bal met zijn arm had beroerd. De bal schampte de paal. In de 27e minuut kwam Telstar op gelijke hoogte. Op de rechterflank werd Liban Abdulahi aangespeeld. De bal uit zijn afgemeten voorzet werd door Orhan Dzepar in één keer achter doelman Ruud Swinkels geschoten, 1-1. Tien minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Kooij kwam FC Eindhoven verdiend op een 1-2 voorsprong. Balverlies van de thuisclub leidde deze treffer in. Op links ging Ray Vloet er met de bal aan zijn voeten vandoor. De bal uit zijn voorzet werd door Júnior Alemão achter Boy de Jong geschoten, 1-2. In de vier minuten extra speeltijd bleek Jinty Caenepeel, na de botsing met Wesley Zonneveld, toch niet verder te kunnen. Hij werd alsnog door Jari Vandeputte vervangen,

Na rust met Thomas van den Houten voor Benjamin van den Broek waren de withemden aanvallend onmachtig. Ook nu hield Boy de Jong zijn team op de been door een aantal goede reddingen op schoten van Jari Vandeputte en Jonathan Rowell te verrichten. Echter op de inzetten van Mart Lieder in de 60e en 69e minuut moest ook hij het antwoord schuldig blijven, 1-4. In de 80e minuut was Floris van der Linden dicht bij een tweede Velsense treffer. Uit een vrije trap van Jordy Tutuarima kopte de invaller het ronde speeltuig recht in de handen van Ruud Swinkels. Vijf minuten verder had Jordy Tutuarima na een individuele actie het geluk niet aan zijn zijde. Zijn schot eindigde luttele centimeters naast de paal en tegen de reclameborden. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Telstar de laatste mogelijkheid om de score een draaglijker aanzien te geven. Stefano Lilipaly ging voor eigen succes in plaats de bal door te tikken naar de vrijstaande Floris van der Linden. Zijn schot stierf in schoonheid. Na twee minuten extra speeltijd floot de heer Kooij voor het einde van de wedstrijd en bleef het voor Telstar bij vier overwinningen op een rij.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld (5e min. 20. Boy de Jong), 4. Bryan Ottenhoff, 10. Mohammed Ajnane (76e min. 19. Floris van der Linden), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek (46e min. 5. Thomas van den Houten), 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 21. Naoyuki Yamazaki, 25. Oussama Zamouri en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Tom Beissel, 3. Toine van Huizen, 9. Guyon Philips, 18. Edo Knol, 23. Crescendo van Berkel en 27. Joël Donald.

FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 3. Dario van den Buijs, 5. Maxime Gunst, 6. Thomas Horsten, 8. Jinty Caenepeel (45e min.+2 11. Jari Vandeputte), 9. Rai Vloet, 10. Mart Lieder, 14. Fries Deschilder, 15. José Carlos Tofolo Júnior Alemão (62e min. 21. Tibeau Swinnen), 17. Jonathan Rowell (89e min. 18. Tibo van de Velde) en 22. Sebastiaan de Wilde. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Guy Smit, 16. Augustine Loof, 20. Ivo Rossen, 23. Kyle de Silva, 26. Jarno Janssen en 30. Yanni de Vriendt.

Scoreverloop
05e min.​0-1 ​José Carlos Tofolo Júnior Alemão
27e min.​1-1​Guyon Philips
35e min​1-2​José Carlos Tofolo Júnior Alemão
60e min.​1-3​Mart Lieder
69e min.​1-4​Mart Lieder

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer J. Kooij
Assistent-scheidsrechters: de heren D. Zijlstra en R.F.A. van Vlokhoven
Vierde official: de heer T. Winkel

Gele kaarten
90e min.+2​Jordy Tutuarima

Toeschouwers
1.963