Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kan niet stunten in Den Haag

Telstar kreeg na het bekerduel de nodige complimenten. Echter bekert tegenstander HFC ADO Den Haag door na een zeer moeizame en nipte 2-1 zege.

Trainer/coach Michel Vonk kon tegen eredivisionist HFC ADO Den Haag nog altijd niet beschikken over de geblesseerden Frank Korpershoek, Norair Mamedov en Calvin Valies. De oefenmeester had drie wijzigingen in het elftal aangebracht ten opzichte van het competitieduel tegen FC Emmen van afgelopen vrijdag. Net als in het bekerduel tegen JVC Cuijk stond Boy de Jong op doel. De Japanner Naoyuki Yamazaki kreeg rust. Al zat hij wel op de reservebank. In de basis werd hij door Liban Abdulahi vervangen. Oussama Zamouri ontbrak in Emmen wegens hamstringklachten. Tegen HFC ADO Den Haag keerde hij in de basis terug. Zijn terugkeer ging ten koste van Çağri Kodalak.
Bij tegenstander HFC ADO Den Haag kon trainer/coach Zeljko Petrović geen beroep doen op Gervane Kastaneer, Dion Malone en Aaron Meijers. Zij zitten al enige tijd in de lappenmand. Kevin Jansen, Thomas Meissner en Ruben Schaken hebben last van kleine pijntjes en kregen net als Naoyuki Yamazaki van Telstar rust voorgeschreven.
Wat mij bij de aftrap opviel was dat maar liefst vijf Hagenezen t.w. Wilfried Kanon, Achraf El Mahdioui, Tom Trybull, Tyronne Ebuehi en Sheraldo Becker handschoenen droegen. En dat bij een temperatuurtje van rond de zeven graden. Wat moeten zij als de temperatuur onder het vriespunt daalt en er moet gevoetbald worden? Op de tribune waren de Haagse opmerkingen niet van de lucht.

De geel/groene formatie was het seizoen goed begonnen, maar naarmate het seizoen vorderde werden de resultaten slechter en slechter. Het spel dat de ploeg van trainer/coach Zeljko Petrović in dit bekerduel het eigen publiek voorschotelde, was van een zeer bedenkelijk niveau. De eerste helft was de thuisploeg wel het meeste aan de bal. Kansen werden er niet gecreëerd. In de 6e minuut kon Mike Havenaar profiteren van een uitglijder van Stefano Lilipaly. Zijn schot vloog over het Velsense doel. Halverwege de eerste helft ontweek Mike Havenaar het stevige blok van Bryan Ottenhof. De spits legde de bal op het juiste moment af op Sheraldo Becker. Zijn schotje werd een makkelijke prooi van Boy de Jong. Dit waren de enige mogelijkheden voor HFC ADO Den Haag. Verder was het spel van het team van Zeljko Petrović van een bedenkelijke niveau. Telstar deed het beter. De eerste kans die de Velsense club kreeg, werd direct benut. In de 39e minuut zette Orhan Džepar zijn ploeggenoot Stefano Lilipaly op de rechterflank aan het werk. Uit zijn voorzet kopte de kleine Denis Mahmudov de bal tegen de touwen: 0-1. De euforie was groot bij de bijna 250 meegereisde supporters en leden van de Businessclub van Telstar. Zij keken naar het scorebord. Het stond er echt! 0-1!

Bij aanvang van de tweede helft paste Zeljko Petrović één wissel toe. Middenvelder Tom Trybull bleef in de kleedkamer achter en werd door spits Dennis van der Heijden vervangen. De Haagse oefenmeester bleek in de rust aardig van leer getrokken te zijn tegen zijn spelers. HFC ADO Den Haag ging opportunistischer spelen met twee lange centrumspitsen en hanteerde vaker de lange bal. De eerste kans was echter voor Telstar. In de 56e minuut kreeg Liban Abdulahi op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld. Zijn schot werd door doelman Zwinkels gepakt. Vier minuten later was Denis Mahmudov dicht bij zijn tweede treffer van de avond. Hij mikte naast. Zestig tellen later schoot Mike Havenaar op het vijandelijke doel. Zijn inzet vloog ternauwernood langs de voor Telstar goede kant van de paal. In de 73e minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Uit een voorzet van de koud in het veld staande Edouard Duplan schoot Mike Havenaar de bal langs Boy de Jong: 1-1. HFC ADO Den Haag zocht meer en meer de aanval. In de 81e minuut bezweek Telstar onder deze druk. Uit een voorzet van Ludcinio Marengo kopte Dennis van der Heijden raak: 2-1. Telstar zette nog aan voor een slotoffensief en kreeg nog één geweldige kans. In de 84e minuut zette Jordy Tutuarima een Velsense aanval op en zocht de combinatie met Guyon Philips. De verdediger kreeg op het juiste moment de bal terug en leek de 2-2 te scoren. Leek, want hij schoot de bal in het zijnet. In de tweede minuut van de extra speeltijd vond er nog een opstootje plaats. Ik leek wel in een actiefilm beland te zijn. Op Boy de Jong na bemoeide iedereen zich met iedereen. Met als gevolg een viertal gele kaarten. Niet veel later floot de heer Liesveld voor het einde van het bekerduel. Net als vorig seizoen was een eredivisionist in de tweede hoofdronde het eindstation voor de Witte Leeuwen.

STATISTIEKEN

Opstellingen
HFC ADO Den Haag: 22. Robert Zwinkels, 4. Tom Beugelsdijk, 5. Wilfried Kanon (72e min. 23. Hector Hevel), 6. Achraf El Mahdioui, 9. Mike Havenaar, 11. Ludcinio Marengo, 12. Tom Trybull (46e min. 19. Dennis van der Heijden), 13. José San Román, 17. Danny Bakker, 28. Tyronne Ebuehi en 77. Sheraldo Becker (72e min. 21. Edouard Duplan). Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Ernestas Setkus, 24. Rody de Boer, 27. Trevor David, 31. Chovanie Amatkarijo en 32. Henk van Schaik.

Telstar: 20. Boy de Jong, 4. Bryan Ottenhoff, 7. Fabian Serrarens, 11. Denis Mahmudov, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar (82e min. 21. Naoyuki Yamazaki), 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri (82e min. 9. Guyon Philips) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Wesley Zonneveld, 2. Tom Beissel, 3. Toine van Huizen, 5. Thomas van den Houten, 8. Çağri Kodalak, 12. Donny van Iperen, 16. Blake Horton, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden, en 27. Joël Donald.

Scoreverloop
39e min.    0-1     Denis Mahmudov
73e min.    1-1    Mike Havenaar
81e min.    2-1    Dennis van der Heijden