Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kan niet imponeren tegen Eagles

Telstar vindt na zes wedstrijden zonder nederlaag in het thuisduel tegen Go Ahead Eagles zijn Waterloo. Telstar domineert de eerste dertig minuten maar vergeet dit overwicht in doelpunten uit te drukken. Langzaamaan nemen de Deventernaren het initiatief over. Pas na rust wordt dit in doelpunten uitgedrukt: 0-2.

Trainer/coach Andries Jonker heeft weer de beschikking over Benaissa Benamar, Charlie Gilmour en Senne Lynen. In de lappenmand zitten nu nog Kick Groot en Tuur Houben. Bij tegenstander Go Ahead Eagles moet trainer/coach Jack de Gier het nog altijd doen zonder de geblesseerden Wout Drost en Donny van Iperen. De spitsen Maecky Ngombo en Antoine Rabillard kampten de laatste weken met een lichte blessure. Uiteindelijk zijn beiden door de Deventer medische staf fit verklaard. De keuze in de spits van de oefenmeester valt op Maecky Ngombo.

De wedstrijd begint met één minuut indrukwekkende stilte ter nagedachtenis aan de vorige week op 87-jarige leeftijd overleden oud-voorzitter van Telstar en vader van de huidige Algemeen Directeur Pieter, Jos de Waard.
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Eijk ontspint zich een wedstrijd vol strijd en passie. Beide ploegen laten zich niet het kaas van het brood eten. Ze gaan de strijd vol aan. Persoonlijke duels worden niet ontweken maar zijn fair. Deze speelwijze brengt de thuisclub de eerste kans. In de 6e minuut zoekt Telstar de aanval over links. Via Sven van Doorm komt Ilias Bronkhorst aan de bal. De verdediger raakt de bal volkomen verkeerd. Het ronde speeltuig vliegt het stadion uit. Vijf minuten is Reda Kharchouch in de vijandelijke zestien niet van de bal te krijgen. Hij valt. In deze duikeling ziet Van der Eijk geen strafschop en laat doorspelen. In de 18e minuut zet Shayne Pattynama de bal voor. Marcus McGuane schiet het leer direct in. Hij lijkt te scoren. Met een geweldige redding richting de benedenhoek voorkomt Hobie Verhulst de 1-0. Negen minuten verder zet Marcus McGuane de bal voor. Reda Kharchouch ontbeert kopkracht om de bal voldoende vaart mee te geven. Achter hem staat Shayne Pattynama er beter voor. Rond het half uur wordt Go Ahead Eagles wat sterker en krijgt de eerste kans. Richard van der Venne wordt met een steekpass vrij in het strafschopgebied gezet. Hij schiet direct de bal in. Het leer eindigt net naast de paal tegen de reclameborden. Drie minuten later wordt Martijn Berden weggestuurd. De aanvaller schiet de bal diagonaal in. Met een redding met de schoen voorkomt Anthony Swolfs de gelijkmaker. Met nog vijf minuten tot het rustsignaal zet Elso Brito de bal voor. De kopbal van Martijn Berden is krachteloos en belandt in de handschoenen van de Belgische goalie. De laatste kans van het eerste bedrijf is voor de thuisclub. Uit de voorzet van Shayne Pattynama schiet Marcus McGuane de bal over het doel van Hobie Verhulst. De rust wordt met de brilstand bereikt.

Telstar begint met dezelfde elf spelers aan de tweede helft. Bij Go Ahead Eagles past trainer/coach Jack de Gier twee wissels toe. Jaroslav Navrátil en Maecky Ngombo keren niet meer terug. Zij worden in de aanval door Adrian Edqvist en Antoine Rabillard vervangen. Telstar is geen schim meer van de eerste helft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg van Jack de Gier in de 51e minuut op voorsprong komt. Uit een hoekschop van Maël Corboz kopt de vrijstaande Elmo Lieftink raak: 0-1. Nog geen twee minuten later is het bijna 0-2. Uit een vrije trap van Richard van der Venne kopt Jenthe Mertens rakelings naast. Even later is er ook een kans voor Adrian Edqvist. Zijn inzet wordt door Anthony Swolfs gepakt. Met nog twintig minuten op de klok gebruikt Andries Jonker zijn twee laatste troeven. Nadat zeven minuten na de 0-1 Ilias Bronkhorst plaatst maakt voor Senne Lynen komen nu Rashaan Fernandes en Glynor Plet het veld in. Zij vervangen Marcus McGuane en Shayne Pattynama. Na deze dubbele wissel aan de zijde van Telstar blijft Go Ahead Eagles de bovenliggende partij. Met een schot van dichtbij probeert Antoine Rabillard Anthony Swolfs te verrassen. De Belgische doelman vangt de bal. Zes minuten later kopt Jeroen Veldmate uit een vrije trap de bal recht in de handschoenen van Anthony Swolfs. In de vierde minuut van de extra speeltijd maakt Julius Bliek aan alle onzekerheid een eind. De invaller rondt af na goed voorbereidend werk van Adrian Edqvist: 0-2. Niet veel later fluit de heer Van der Eijk voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 6. Frank Korpershoek, 9. Reda Kharchouch, 11. Anthony Berenstein, 13. Ilias Bronkhorst (58e min. 8. Senne Lynen), 14. Marcus McGuane (70e min. 15. Rashaan Fernandes), 17. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (70e min. 29. Glynor Plet). Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Shaquill Sno, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Elayis Tavsan, 10. Melle Springer, 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts en19. Richelor Sprangers.

Go Ahead Eagles: 1. Hobie Verhulst, 4. Jeroen Veldmate, 5. Elso Brito, 6. Elmo Lieftink, 7. Jaroslav Navrátil (46e min. 8. Antoine Rabillard), 9. Maecky Ngombo (46e min. 11. Adrian Edqvist), 14. Martijn Berden (90e min. 17. Julius Bliek), 23. Richard van der Venne, 24. Maël Corboz, 27. Jenthe Mertens en 31. Sam Beukema. Wel op de bank maar niet ingevallen: 3. Gino Bosz, 10. Alexander Bannink, 15. Nicolas Abdat, 18. Lars Jansen, 19. Joran Swart, 20. Jay Gorter, 25. Boyd Lucassen, 26. Maarten Pouwels en 35. Zakaria Eddahchouri.

Scoreverloop
51e min. 0-1 Elmo Lieftink
90e min. +4 0-2 Julius Bliek

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer S. van der Eijk
Assistent-scheidsrechters: de heren K. Bodde en M.J.A. Osseweijer
Vierde official: de heer T.R. Winkel

Gele kaarten
48e min. Richard van der Venne
52e min. Shayne Pattynama

Toeschouwers
2.701