Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kan niet imponeren in Almere

Telstar heeft de uitwedstrijd tegen Almere City FC met 2-0 verloren. Het was geen hoogstaande pot voetbal. Echter was de zege van Almere City FC verdiend te noemen.

Trainer/coach Michel Vonk had de weer volledig herstelde Calvin Valies, toch enigszins verrassend, als rechtsachter geposteerd. Als vervanger van de geschorste Toine van Huizen. In de spits stond Mohammed Ajnane. Zijn schorsing van drie wedstrijden zat er op. Hij verving de geschorste Fabian Serrarens.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Herk trok Telstar het spel naar zich toe. Tot aan het vijandelijke strafschopgebied was het spel best wel aardig. Net als in alle voorgaande wedstrijden ontbeerde de zwarthemden een koele afmaker. Na deze beginfase nam de thuisclub het initiatief over. Dit leidde tot twee kansen voor Rick ten Voorde. In de 23e minuut schoot de spits van dichtbij het leder over het doel van Boy de Jong. Drie minuten later teisterde diezelfde Ten Voorde de lat. Tussen deze twee grote kansen in was aan de andere kant van het speelveld Denis Mahmudov dicht bij de 0-1. Na een mooie aanval via Donny van Iperen en Orhan Džepar kwam de aanvaller aan de bal. Zijn schot ging voorlangs het doel van Chiel Kramer. Het was Almere City FC dat nog voor rust op voorsprong kwam. In de 35e minuut kreeg Telstar uit een hoekschop de bal niet uit de eigen defensie weg. Lars Nieuwpoort profiteerde hiervan en kopte de 1-0 tegen de touwen.

Ook in de tweede helft hadden de roodhemden uit Almere de beste kansen. In de 59e minuut gooide Soufyan Ahannach de wedstrijd definitief in het slot. Met een fantastische goal bracht de jongere broer van Alami Ahannach de stand op 2-0. Vanaf links krulde hij het ronde speeltuig over doelman Boy de Jong in de verre bovenhoek. Telstar probeerde het nog wel, maar verder dan een aantal afstandsschoten kwamen de Velsenaren niet.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Almere City FC: 1. Chiel Kramer, 2. Kees van Buuren, 3. Calvin Mac-Intosch, 4. Lars Nieuwpoort, 7. Sherjill Mac-Donald, 8. Jeffrey Rijsdijk, 11. Soufyan Ahannach, 14. Damon Mirani, 18. Javier Vet (67e min. 10. Yener Arica), 19. Rick ten Voorde en 20. Gaston Salasiwa. Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Sylvester van der Water, 16. Dyllan Lanser, 17. Khalid Tadmine, 21. Roy Pistoor, 24. Abdel Metalsi en 26. Jasper Waalkens.

Telstar: 20. Boy de Jong, 6. Frank Korpershoek, 10. Mohammed Ajnane (72e min. 25. Oussama Zamouri), 11. Denis Mahmudov (72e min. 27. Joël Donald), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi (60e min. 9. Guyon Philips), 15. Jordy Tutuarima, 17. Orhan Džepar, 21. Naoyuki Yamazaki en 24. Calvin Valies. Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Bryan Ottenhoff, 16. Blake Horton, 19. Floris van der Linden en 23. Crescendo van Berkel.

Scoreverloop
35e min.​1-0​Lars Nieuwpoort
59e min. ​2-0 ​Soufyan Ahannach

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer F. van Herk
Assistent-scheidsrechters: de heren J. Hubers en N. Stuifzand
Vierde official: de heer S. Dröge

Gele kaart
87e min.​Frank Korpershoek

Toeschouwers
2.150