Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar kan muur uit Dordrecht niet slechten

Telstar en FC Dordrecht hebben vanavond met 0-0 gelijkgespeeld in het Rabobank IJmond Stadion. Een saaie wedstrijd was het allerminst, maar ondanks veel balbezit en een flink aantal mogelijkheden kon Telstar de gele muur van FC Dordrecht niet slechten.

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het een tactisch steekspel zou worden. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op het middenveld waar Telstar wel de overhand had. Telstar kon echter het overwicht niet uitdrukken op het scorebord. Een aantal keer was Telstar dichtbij nadat voorzetten van Toine van Huizen en Jordy Tutuarima het hoofd van Denis Mahmudov mistten. Het dichtste bij in de eerste helft was Telstar nadat Abdulahi over de rechterkant kon opstomen. Zijn voorzet vond Mahmudov die zijn inzet op de lat zag belanden achter doelman Coremans. FC Dordrecht, dat amper gevaarlijk werd in de eerste helft, was in de blessuretijd nog heel dichtbij. Toure schoot van buiten de zestien meter. Zijn schot raakte de paal en ketste er aan de voor Telstar goede kant weer uit.

In de tweede helft werden de bezoekers niet echt verwend. Het eerste deel van de tweede helft kon schriftelijk afgedaan worden. Er werd van beide kanten weinig gecreëerd. Trainer Michel Vonk wisselde wel aanvallend. Onder andere Ajnane en Floris van der Linden werden ingebracht om Telstar voorin van meer stootkracht te voorzien. Het duurde echter tot de slotfase voor Telstar gevaarlijk voor het doel verscheen. Fabian Serrarens draaide zich mooi vrij en verscheen voor de keeper. Zijn inzet werd echter nog aangeraakt waardoor hij rakelings langs het doel hobbelde. Ook FC Dordrecht maakte in de slotfase nog kans op het openingsdoelpunt. Een snelle counter leverde een grote schietkans op voor Thomas, maar Zonneveld liet zien een uitstekende keeper te zijn. Hij ranselde de bal uit de hoek en voorkwam een tegentreffer. Dit was direct ook het laatste wapenfeit waardoor beide ploegen eindigden zoals het begon: 0-0.